Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior adviseur eDepot (zzp)

Geplaatst 4 jun. 2024
Project ID: YIS 9158990
Plaats
Ridderkerk, Hybride
Uren
20 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 17 jun. 2024
Einde: 27 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 jun. 2024 14:00

Uren per week: 20-24 per week

Startdatum inzet: 17-6-2024

Einddatum inzet: 27-12-2024

De inzet zal, in overleg, naar verwachting 2 à 3 dagen/week zijn gedurende de 2 e helft van 2024.

De archiefwet en de Wet Open Overheid stellen eisen aan het archiveren van “te bewaren informatie”. Voor papieren archieven gebeurt dit veelal via een stadsarchief. Voor te bewaren digitale informatie kennen we het begrip eDepot.

Zo heeft de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in het kader van de implementatie van de Wet Open Overheid een 7-tal punten benoemd waaronder: “Iedere gemeente heeft de beschikking over of is aangesloten op een e-depotvoorziening.

De BedrijfsvoeringsPartner is de organisatie die de bedrijfsvoeringstaken uitvoert voor de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk. Wij hebben het nodige vooronderzoek gedaan naar de mogelijkheden tot aansluiten bij een eDepot. Om dit onderzoek te vervolledigen en te kunnen doorpakken zijn wij op zoek naar een senior adviseur.

Tot de advieswerkzaamheden kunnen onder meer behoren:

  • Opstellen van advies op gebied van eDepot (of alternatieven) voor onze drie gemeenten waarbij voldoen aan wet- en regelgeving uitgangspunt is.

  • Bepalen concrete vervolgstap – dit kan zijn het uitvoeren van een eenmalige proef met een eDepot leveranciers; het uitvoeren van een pilot met als doel daar bij succes vervolg aan te geven;

  • Het benoemen van alternatieven voor eDepot;

  • Opstellen onderbouwd advies over de tijdlijn;

  • Verder uitwerken financiële en juridische vraagstukken.

De focus van de inzet ligt op het eDepot.

Daarnaast liggen er ook vraagstukken op gebied van archiveren van social media en tekstberichten en het archiveren van e-Mails (mogelijk via de capstone methodiek). In geval van kandidaten met het juiste kennisniveau kan de opdracht worden uitgebreid met deze vraagstukken.

Zowel voor het eDepot vraagstuk als voor de mogelijke aanvullende onderwerpen werk je nauw samen met onze expert digitale informatiehuishouding.

Vereisten:

- up-to-date kennis van en ervaring met archiefwet en wet open overheid.

- kennis van en bij sterke voorkeur ervaring met het eDepot vraagstuk.

- bij sterke voorkeur: ervaring met werken bij gemeenten.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten