Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior adviseur bestuurscommunicatie (zzp)

Geplaatst 7 dec. 2022
Project ID: YIS 9125116
Plaats
Papendrecht, Zuid-Holland
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 6 dec. 2022
Einde: 6 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 dec. 2022 12:00
  • Start: ZSM

  • Aantal uur per week: 32-36 uur per week

  • Functie schaal 11 - Gemeente CAO

  • Duur van de opdracht: Tot de eerste bestuurscommunicatie rondom het college is opgestart en de werving naar een nieuwe medewerker is afgerond. Beginnende met 3 maanden met optie tot verlenging




Senior Adviseur Bestuurscommunicatie

Zoek jij een zelfstandige functie met een hoge mate van complexiteit? Voel je feilloos aan wanneer iets een issue wordt en acteer je daar proactief op? Bij Papendrecht ben jij een gesprekspartner op niveau en het eerste aanspreekpunt voor het college van B&W.


Wat ga je doen?

Als communicatieprofessional werk je op het snijvlak van bestuur, organisatie en de inwoners, maatschappelijke instellingen en bedrijven in onze gemeente. Je coördineert de communicatie in de portefeuilles van het college van B&W.


Hierbij adviseer je bestuurders op (politiek gevoelige) dossiers. Je voelt feilloos aan wanneer iets een issue kan worden en acteert daar proactief op, je bent niet omver te blazen bij een stevige crisis.

Specifiek ligt er bij deze tijdelijke klus de opdracht om de start van het nieuwe college op te starten qua bestuurscommunicatie.

Je bent sterk in perswoordvoering en koppelt vakkennis aan soepel en vakkundig optreden in de bestuurlijke omgeving. Vanuit houding en gedrag laat je zien dat 'jij er bent voor het college en de organisatie'. Daarnaast ben je ook bereid om de handen uit de mouwen te steken en klussen met het team communicatie op te pakken. Als je daarnaast ook nog de juiste prioriteiten kunt stellen, gestructureerd kunt werken en werkt met vernieuwende technieken dan staan wij te popelen om met jou te gaan samenwerken.


 Functie-eisen:

·       Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

·       Ervaring met het onderhouden van mediacontacten.

·       Goede kennis van het (sociale) medialandschap.


Wat er in de Papendrechtse samenleving speelt maak jij snel eigen.

Voelt je als een vis in het water binnen een bestuurlijke omgeving met politieke invloeden. Je hebt een positieve en flexibele instelling en neemt een gezonde dosis lef en creativiteit mee. Daarnaast ben je in staat om consistent en planmatig aan het werk te gaan. Je hebt een proactieve instelling en je weet mensen te stimuleren en motiveren. Je geeft eerlijke en opbouwende feedback, kan goed luisteren en begrijpt de context.


Als netwerker kun je verbindingen leggen, werk je graag samen, stap je snel op mensen af en kun je de collega's vinden die je nodig hebt om je doelen te bereiken. En uiteraard is het belangrijk dat je je helder en professioneel kunt uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk.


Waar kom je te werken?

Je komt te werken in een energieke en ambitieuze gemeente. Wij werken op een innovatieve manier samen met onze bewoners. Onze gemeente stimuleert de eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers. We hebben een informele organisatie met korte lijnen en medewerkers hebben een groot loyaliteitsgevoel. Onze gemeente maakt onderdeel uit van de regio Drechtsteden.


Je komt te werken in het team Programma's & Strategie, dat regie voert op de concernstrategie en de uitvoering van programma's. Het draagt eraan bij dat gemeentebestuur en gemeentelijke organisatie als een geoliede machine kunnen draaien. Een team met uiteenlopende expertises (o.a. strategie, programma-management, communicatie, HRM-advies, bestuursondersteuning en het bestuurssecretariaat).


Het team Programma's & Strategie bestaat uit 22 collega's. Het onderdeel communicatie bestaat uit 4 communicatieadviseurs (waaronder twee bestuursadviseurs) en een online communicatiemedewerker. Elke dag is anders en daarom is het leuk en divers om voor de gemeente Papendrecht te werken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten