Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior adviseur (werkgroepleider) dienstverlening en klantbeleving (zzp)

Geplaatst 2 mrt. 2022
Project ID: YIS 9110477
Plaats
Dordrecht
Uren
16 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 14 mrt. 2022
Einde: 13 jun. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 14-03 10:00

Uren per week: De gemiddelde inzet bedraagt 16 uur per week

Periode inzet per direct tot 1 juni 2022 met optie tot verlenging

Richttarief €95,-/uur

 

Senior adviseur/werkgroepleider dienstverlening en klantbeleving (partnerorganisaties en Dordrecht).

Organisatie

In opdracht van Gemeente Dordrecht zijn wij voor een juiste afstemming van het ontwerp van inrichting en gebruik van de dienstverleningszone van het ‘Huis van Stad en Regio’ op zoek naar een ervaren adviseur/werkgroep leider. 

De Gemeente Dordrecht heeft een uitdagende visie ontwikkeld voor de transformatie van de Spuiboulevard en het omliggende gebied waarbij het nieuwe duurzame stadskantoor een belangrijke aanjager voor deze ontwikkeling is. 

Door de nieuwe visie van de gemeente wordt het gebied een moderne kantorenlocatie én een aantrekkelijke woonwijk. Door de perfecte combinatie van bereikbaarheid, gedurfde gebiedsontwikkeling en aantrekkelijke mix van wonen en werken, vormt het gebied in de toekomst een uitgelezen plek voor de moderne kenniswerker. 

De gemeente neemt het voortouw door haar eigen vastgoed gericht in te zetten als aanjager voor de gebiedsontwikkeling. Het project bestaat uit verschillende ruimtelijke deelprojecten (het Huis, de parkeergarage en de commerciële invulling) met een totaal van 20.000 m2 bvo die na de oplevering door meerdere gebruikers zal worden ‘bewoond’ te weten: Gemeente Dordrecht, Sociale dienst Drechtsteden De Bibliotheek en Dordrecht Marketing.

 

Wij zoeken een ervaren adviseur/projectleider die met betrokkenen (de toekomstige gebruikers): zorgt voor het maken van afspraken over een gemeenschappelijk dienstverleningsconcept en de ontwikkeling van een de inrichting van de publieke zones van het Huis van Stad en Regio die hierop aansluit.

 

Opdrachtomschrijving

De adviseur geeft leiding aan de werkgroep dienstverlening en klantbeleving, onderdeel van het deelproject Gebruik & Inrichting Huis van Stad en Regio. Deze werkgroep heeft als opdracht om in samenspraak met de gebruikers een gemeenschappelijk serviceconcept te ontwikkelen en dit te vertalen naar de inrichting van de publieke zones in het Huis van Stad en Regio. Deze inrichting moet verder worden vastgelegd in een programma van eisen, ter voorbereiding van inbouw en eventuele aanbestedingen voor losse inventaris. De consequenties digitalisering en voor het beheer en de exploitatie worden als input aangeleverd aan de werkgroepen die zich hierop richten.

 

Profiel

Ervaren adviseur/projectleider met ruime ervaring in het begeleiden en ontwikkelen van dienstverleningsconcepten gerelateerd aan een nieuwe werkomgeving. Kennis en ervaring elders (referentieprojecten) met de inrichting van overheidsdienstverlening. Affiniteit met vastgoed, facilitaire kennis en inzicht in (en ervaring met) dynamiek van gemeenten/overheidsinstanties en het kunnen inbrengen van (toepasselijke) best practices zijn vereisten. Evenals ervaring met het aansturen van een interne (gemeentelijke) projecten.

 

Fase definitief ontwerp (casco)

In deze fase van het project worden, in samenspraak met de verschillende partners serviceblauwdrukken en servicelevels uitgewerkt. De consequenties voor de inrichting worden afgestemd met de architect en de interieurarchitect.

De werkgroep dienstverlening en klantbeleving richt zich verder op de volgende zaken:

·       Herijken gezamenlijke (toekomst)visie op dienstverlening (gemeente en partners);

·       Het uitwerken van procesbeschrijving van de te volgen werkprocessen;

·       Inrichten van de governance met betrekking tot de dagelijkse praktijk op de werkvloer;

·       Invulling van de rollen gastvrouw, beveiliging, toezicht;

·       Inbreng leveren voor de positionering van de gemeenschappelijke dienstverlening in het Huis van Stad en Regio, afstemming hierover met werkgroep communicatie.

 

NB: Verandermanagement van de transitie naar de nieuwe dienstverlening valt buiten de scope. Deze taak wordt door de gebruikers binnen hun eigen organisatie verwerkt. Hierin wordt wel verwacht dat er afstemming van (organisatorische) randvoorwaarden voor een optimale klantbeleving plaatsvindt met het management (lijnorganisatie).

 

Taken:

·       Nauwe afstemming en aansturing van de samenwerking tussen de gemeentelijke organisatie en onze partners;

·       Afstemming in projectteam Inrichting en Gebruik;

·       Combinatie van overall projectmanagement (alle partners) en specifiek binnen Dordrecht*;

·       Advies geven aan de werkgroep;

·       Afstemming met andere werkgroep leiders in het projectteam;

·       Actief betrekken van medewerkers bij dit proces (via enquêtes, interviews, klankbordgroep, experts), ervoor zorgen dat de ontwikkeling is geborgd;

·       Verantwoordelijk voor het in samenspraak met partners en architect vormgeven van het fysieke deel van het voorlopig ontwerp naar het definitieve ontwerp;

·       Beschrijven van randvoorwaarden ten aanzien van het niet-fysieke deel (randvoorwaarden ten aanzien van organisatorische aanpassingen);

·       Adviseren over beleidsaspecten die richting geven aan de dienstverlening (inclusiviteit en diversiteit) of de dienstverlening raken (toepassen van SMART Building innovaties);

·       Nauwe samenwerking bevorderen tussen HR, ICT en Facilitymanagement op het gebied van werkplekinrichting en omgeving (en sturing hieromtrent organiseren);

·       Communicatie over het project (creëren van draagvlak en acceptatie);

·       Afstemming met externe belangengroepen;

·       Organiseren inspiratiesessies (voor SG, management/medewerkers/politiek?) en inbrengen benchmark gegevens;

·       Voorbereiden van besluiten voor projectteam en stuurgroep.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten