Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior adviseur (uitgaande) subsidies (zzp)

Geplaatst 20 jun. 2023
Project ID: YIS 9135196
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
8 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 26 jun. 2023
Einde: 1 jul. 2024
Tarief
75 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 jun. 2023 12:00

Startdatum: 1 september tot minimaal 1 juli 2024

Aantal uren: 8 uur per week, 

Schaal: Conform schaal 11 Gemeente CAO

Deadline aanleveren kandidaten: 21 juni 12.00

Data gesprekken: 27 juni tussen 13 en 16.30 uur

Richttarief €92-

Verdere info: Thuiswerken is mogelijk na 2 maanden inwerkperiode, echter het betreft hier 1 dag in de week dus dan incidentieel thuiswerken. Donderdag is de vaste kantoordag met het team. Andere dag is wel bespreekbaar, maar grote voorkeur voor donderdag ivm. beperkt aantal uur.



Vind je het leuk om door subsidieverlening bij te dragen aan een sterk, sociaal en zorgzaam Dordrecht waarin iedereen mee kan doen? Adviseer je hierbij graag op zowel juridisch, procesmatig als financieel gebied? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!

Tijdelijke senior adviseur (uitgaande) subsidies (8 uur per week)

 

Wat ga je doen?

Het grootste deel van je tijd werk je aan het afhandelen van complexe subsidieaanvragen en -verantwoordingen. Je hebt hierbij je eigen werkpakket waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. De aanvragen hebben betrekking op instellingen die activiteiten/doelen in de stad/regio realiseren. Dit houdt globaal in: 

•   Het toetsen van subsidieaanvragen en -verantwoordingen aan de hand van de (subsidie)verordening/-regeling op volledig- en tijdigheid;

•   Het telefonisch en/of digitaal afstemmen met subsidieaanvragers;

•   Het beoordelen van complexe begrotingen en jaarrekeningen van aanvragers in relatie tot de (subsidie)aanvragen of -verantwoordingen en het bepalen van het risicoprofiel;

•   Het toetsen van de adviezen van de beleidsadviseurs;

•   Het overleggen met/adviseren van de beleidsadviseurs over aanvragen;

•   Het opstellen van beschikkingen/brieven;

•   Het inregelen van de (terug)betalingen;

•   Dit alles verwerken in ons subsidiesysteem. 

Je doet dit efficiënt, effectief en natuurlijk rechtmatig. Bijvoorbeeld voor de regeling Jeugd & Wmo en Maatschappelijke Zorg.

Daarnaast adviseer je bij de (door)ontwikkeling van het subsidiebeleid op de diverse beleidsterreinen en het subsidieproces, stelt in samenspraak met beleidsadviseurs subsidieregelingen op en stelt college-/raadsvoorstellen en (management)rapportages op. Verder pak jij de complexe vraagstukken op die er rond subsidies spelen (zoals advisering omtrent de keuze subsidie/inkoop).

 

Wat neem je mee?

  • Hbo opleiding (bijvoorbeeld MER/bedrijfskunde, bedrijfseconomie of bestuurskunde) met ruime aanvullende kennis en ervaring op het gebied van subsidieverstrekking, of WO met kennis en ervaring op het gebied van subsidieverstrekking (bijvoorbeeld bestuursrecht);

  • Je hebt actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van bestuursrecht/subsidierecht en financiën;

  • Je beschikt over oordeelsvermogen, overtuigingskracht, omgevingsbewustzijn en kunt goed samenwerken. Dit om de beleidsadviseurs, het team, het management en het bestuur van goede adviezen te kunnen voorzien, zowel gevraagd als ongevraagd;

  • Je bent bedreven in het opstellen van college-/raadsvoorstellen, beschikkingen, memo's, rapportages, (subsidie)verordeningen en subsidieregelingen;

  • Je hebt ervaring met het toelichten en verdedigen van het standpunt van de organisatie;

  • Je bent flexibel en stressbestendig in verband met de piekperiodes die er zijn en kunt hierdoor ook snel schakelen tussen verschillende soorten subsidies en subsidieregelingen.

  • Jouw uitstekende communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen maken jou een goede gesprekspartner voor collega’s en externe partners, maar je kan ook fungeren als gesprekspartner voor bestuurders en raadsleden.

Waar kom je te werken?

Het Subsidiebureau valt binnen het cluster Versterking Bestuur & Organisatie en is hét loket voor zowel inkomende als uitgaande subsidies voor de gehele gemeente Dordrecht. Het Subsidiebureau voert het uitgaande subsidieproces uit, op het terrein van onder andere cultuur, onderwijs, sport, jeugd, maatschappelijke zorg en ondersteuning en wijkgericht werken. Maar ook voert het Subsidiebureau leningen uit, zoals de Stimuleringslening Energiezuinig Wonen en de Starterslening. Daarnaast vallen de inkomende subsidies onder het Subsidiebureau. Subsidiebesluiten worden niet genomen door het Subsidiebureau, maar vallen onder het primaire proces van de beleidsadviseurs.

 

Het team bestaat uit 1 teamleider, 3 senior adviseurs, 2 adviseurs en 7 subsidiemedewerkers. Door ouderschapsverlof zijn wij op zoek naar een tijdelijke senior adviseur. We werken hard en nemen veel verantwoordelijkheid voor het eigen werk en werken in samenwerking met de beleidsadviseurs aan de aanvragen. Tegelijkertijd is samenwerken, elkaar helpen, gezelligheid en teamgevoel belangrijk in het team. Op piekmomenten bekijken we samen de werkbelasting en waar nodig nemen we werkzaamheden van elkaar over.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten