Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance security officer (zzp)

Posted Nov 9, 2022
Project ID: YIS 9123553
Location
Groningen, Groningen
Timeline:
6 months
Starts: Nov 8, 2022
Ends: May 8, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Nov 15, 2022 12:00 PM

Startdatum: zsm

Duur: Lange tijd

Inzet: 36-40 uur

Schaal 11, CAO Gemeenten.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Tegenwoordig is er enorm veel data en deze data wordt op steeds meer digitale locaties verspreid. Dit maakt het voor organisaties steeds uitdagender om gegevens te beveiligen. Als security officer heb jij een centrale rol in het bewaken van de verschillende beveiligingsvraagstukken. Wil jij meewerken aan een veilige digitale omgeving?

 

Wat je onder andere van de functie kunt verwachten

Als security officer bewaak je de security aspecten van het ICT-landschap van de Gemeente Groningen. Geen dag is het zelfde. Je pakt meldingen van datalekken op en handelt incidenten af op het gebied van informatiebeveiliging. Je ondersteunt bij het uitvoeren van risicoanalyses en de beleidsmatige inrichting van de informatiebeveiliging in het ICT-landschap van de gemeente. Daarnaast draag je bij aan de invulling van kaders, processen, procedures en werkwijzen op het vlak van informatiebeveiliging. Verder bewaak je de compliance van de organisatie met betrekking tot het huidige beleid en voer je controles uit. Je staat veel in contact met collega’s en leveranciers en hebt hierin een adviserende rol. Ook review je wijzigingen in de ICT-omgeving op security aspecten en denkt mee in projecten over risico’s en te nemen maatregelen inzake informatiebeveiliging.

 

Waar je komt te werken

De gemeente heeft alle ondersteunende taken ondergebracht in het Shared Service Center (SSC). Je komt te werken bij de afdeling Regie ICT binnen de directie Informatie & Services. De afdelingen Regie ICT Ben Regie informatiemanagement ontwikkelen samen het strategisch informatiebeleid, inclusief informatiearchitectuur, informatiebeveiliging en informatiebeheer. Daarnaast regisseren deze afdelingen de uitvoering van het beleid, ontwerpen de inrichting van de informatisering & automatisering functie van de gemeente en zijn zij verantwoordelijk voor de control. De afdeling is in belangrijke mate innovatief en ontwikkelingsgericht. Je werkt op jouw afdeling samen met zo’n 10 collega’s, welke bestaan uit mede-security officers en IT-architecten.

 

Om als security officer succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou

  • een afgeronde hbo-opleiding in een relevante richting; bijvoorbeeld Integrale Veiligheidskunde en/of Cyber Security
  • enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie op het gebied van informatiebeveiliging, compliance o.i.d.;
  • relevante Information Security certificeringen (of de bereidheid die te halen), zoals CISSP, CISA, CISM of CIPP;
  • goede communicatieve vaardigheden en uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

 

Similar projects

+ Search all projects