Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance secretaris Nationaal Park De Alde Feanen 20 uur (zzp)

Geplaatst 28 jun. 2024
Project ID: YIS 9160966
Plaats
Leeuwarden
Uren
20 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 sep. 2024
Einde: 1 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 5 jul. 2024 14:00

Startdatum: 02-09-2024

Duur opdracht: tot 01-03-2025

Aantal uren week: 20 uur p/w

Inschaling: 11 CAO Provincie

Voorsteltermijn: vrijdag 5 juli 10:00 uur

informatie: voor inhuur zijn geen vaste parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage. Voor eventuele sollicitatiegesprekken is er een uitzondering, omdat men dan als 'bezoek' geregistreerd wordt.

Opdrachtgever: Provincie Fryslân

Provinsje Fryslân

Werken bij de provincie Fryslân betekent werken bij een ambitieuze organisatie. Met ruim 1.000 collega’s maken we Fryslân mooi en sterk. Het resultaat voor de Friese samenleving staat voorop en daarnaast staat het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, teamwerk en waardering zijn daarbij belangrijk. We werken in een moderne organisatie waar het resultaat voorop staat en samenwerking vanzelfsprekend is.

 

In de provincie Fryslân zijn vier Nationale Parken: De Alde Feanen, Schiermonnikoog, Lauwersmeer en Drents Friese Wold. Het keurmerk Nationaal Park geeft een waardering voor het natuurbeheer, de kwaliteit van de natuur en de mate van samenwerking. De titel Nationaal Park zorgt ervoor dat er nationaal en internationaal een plus op dergelijke natuurgebieden kan worden gezet. De Nationale Parken geven ook een economische impuls, zorgen voor natuureducatie en vormen een goede structuur voor samenwerking. Een Nationaal Park is een sterk merk en een verbindende factor in en voor de regio.

Een functie met impact

In funkjse mei impact

Bij het team Natura 2000, Nationale Parken en Natuurbeheer werken we aan behoud en versterking van natuur in ons mooie Friese landelijk gebied. Werk dat de ‘mienskip’ direct raakt. Dus dat doen we samen met de ‘mienskip’! De materie is soms complex en politiek gevoelig.

 

We kijken uit naar een enthousiaste collega die voor een half jaar de rol van secretaris Nationaal Park De Alde Feanen oppakt.

 

Het werk in de praktijk

It wurk yn de praktyk

Secretaris Nationaal Park De Alde Feanen

De secretaris van het Nationaal Park De Alde Feanen vertegenwoordigt het Overlegorgaan in verschillende verbanden (bijv. begeleiden processen, opstellen planvorming, afstemming projecten) en benut die verbanden o.m. om steun te verwerven voor de realisatie van de doelstellingen van het Park. Daarnaast is voor het Nationaal Park De Alde Feanen het proces gestart om te kijken naar de Governance. De secretaris speelt daarin een belangrijke rol.

De Nationale Parken in Nederland werken samen in het Samenwerkingsverband Nationale Parken. In dit kader overlegt de secretaris regelmatig met de collega’s van de andere Nationale Parken in Nederland en worden bijdragen geleverd aan gemeenschappelijke doelen en projecten.

De secretaris van een Nationaal Park vervult een initiërende en coördinerende rol ten aanzien van aangelegenheden die in het Overlegorgaan aan de orde komen. Ook wordt een dergelijke rol vervuld voor allerlei zaken die zich in het gebied van het Nationaal Park afspelen. In dat (spannings-)veld is de secretaris de spin in het web die relevante ontwikkelingen signaleert, problemen oplost, ideeën voorlegt en uitwerkt en partijen bij elkaar brengt /houdt ten behoeve van de verdere ontwikkeling van het Nationaal Park.



Wie ben jij?

Wa bist do?

We zoeken een enthousiaste collega met een proactieve houding. Je kunt goed zelfstandig werken en kunt jezelf goed uitdrukken in woord en geschrift. Je bent klantgericht en goed in staat om verbindingen te leggen tussen diverse belanghebbenden. Bovendien is het belangrijk dat je de taal spreekt en kennis hebt van de deelnemers in de verschillende overlegstructuren waarin je beweegt. Hiernaast:

·        Ben je creatief in het vinden van gedragen oplossingen.

·        Heb je een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau

·        Ben je resultaatgericht en kun je goed plannen en organiseren.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten