Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance scrum master (zzp)

Geplaatst 7 dec. 2022
Project ID: YIS 9125137
Plaats
Apeldoorn, Gelderland
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 jan. 2023
Einde: 2 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorstel datum: 13 dec. 2022 12:00

Belastingdienst B/cao

Inzet: 36 uur per week

Startdatum: 2-1-2023

Einddatum: 31-12-2023

Max tarief: € 84,00


Voor onze partnerorganisatie, de Belastingdienst, zijn wij op zoek naar een Scrum Master.


Binnen de afdeling M&M Messaging - Ontvangen & Mededelen (O&M) wordt gezocht naar een ervaren Scrummaster voor de developmentteams in het vernieuwingsproject Multi Kanaal Ontvangen (MKO). Met MKO wordt een oplossing gerealiseerd voor het verwerken van alle inkomende soorten berichten, van keline xml bestanden tot grote databestanden (> 1 GB). De oplossing is gebaseerd op microservices en containerhosting met als doel deze schaakbaar in te kunnen zetten.

Het team werkt op een vernieuwende wijze, met nieuwe technieken aan een belangrijke voorziening voor de Belastingdienst.In de teams wordt al langer gewerkt conform Agile /SCRUM. Daarbij wordt de overstap gemaakt naar DevOps werken en wordt het SAFe Agile model voor de afdeling verder geïmplementeerd.

Als scrummaster wordt jij voor jouw teams de spin in het web om de werkwijze verder te professionaliseren, je teams optimaal te laten (samen)werken en je kennis en ervaring van Agile werken te delen en te vegroten.Kortom we zijn op zoek naar een ervaren scrummaster die leeft van teamwork!Achtergrond:

De afdeling Ontvangen en Mededelen (O&M) omvat alle applicaties die binnenkomende en uitgaandeinformatiestromen (papier én digitaal) van de Belastingdienst verwerken en/of routeren. Populair gezegd is O&M de digitale postkamer van de bedrijfsprocessen bestaande uit Aangifte, Aanslag, Inning, Gegevens, Douane en Toeslagen. Ten behoeve van de vele informatiestromen is er sprake van informatie-uitwisseling tussen diverse O&M applicaties onderling, maar natuurlijk ook daarbuiten. De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.


De perfecte kandidaat voldoet aan het volgende:

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;

  • Je hebt 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;

  • Je hebt 5 jaar werkervaring met SaFe.

  • Goede kennis van applicatieontwikkeling.

  • Bij voorkeur kennis van DevOps voortbrenging, 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten