Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance schuldhulpverlener (zzp)

Posted Aug 15, 2022
Project ID: YIS 9119373
Location
Boxtel , Noord-Brabant
Duration
6 maanden
(Sep 1, 2022 - Mar 1, 2023)
Hours/week
18 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 31, 2022 12:00 PM

Start: 01-09-2022

Duur : 01-03-2023

Uren: 18 uur per week

Schaal: 9

 

Omschrijving:

Schulddienstverlening is onderdeel van team Participatie en de wijkteams binnen het venster Sociaal. Het team schulddienstverlening is een team dat bestaat uit 5 personen. Het team is voor een belangrijk deel zelfsturend Als consulent schulddienstverlening ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig afhandelen van aanvragen schulddienstverlening fase I. Wij verwachten dat je in geval van crisis snel kunt schakelen en de hulpvraag direct oppakt. Dit alles vanuit de visie van integrale dienstverlening. Schuldbemiddeling en sanering worden uitgevoerd door de Kredietbank Nederland. Ook wordt van je verwacht dat je kijkt naar landelijke trends en lokale ontwikkelingen die relevant zijn voor je werk en een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening.

 

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

-Je voert intake- en begeleidingsgesprekken en stabiliseert de financiën van de cliënt

-Ja pakt signalen op vanuit de vroegsignalering

-Je denkt met de cliënt mee over oplossingen, motiveert de cliënt en je geeft budgetadviezen

-Zo nodig verwijs je door naar andere instanties, onderhoud je contacten met schuldeisers, bewindvoerders en budgetbeheerders

-Je onderhoudt het netwerk met de verschillende ketenpartners en je vindt het interessant om presentaties te geven en/of informatie bijeenkomsten te organiseren

 

Wat zijn jouw kwaliteiten?

 • Je bent analytisch, gaat voor het beste resultaat, beschikt over een gezond gevoel voor humor en relativeringsvermogen.
 • Je hebt een holistische kijk op zaken en kunt buiten de geijkte paden denken,
 • Je bent iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat, goed om kan gaan met weerstand, affiniteit heeft met de doelgroep en zich hierin kan verplaatsen.
 • Je werkt cliëntgericht, bent communicatief vaardig en kan ‘out of the box’ denken. Je bent in staat om de wet goed te interpreteren en op een dusdanige manier in te zetten zodat je echt een verschil kunt maken voor jouw cliënt.
 • Je bent ruim inzetbaar en kunt integraal werken binnen het brede sociale domein en over de domeinen heen.
 • Je bent in staat om in teamverband aan een gezamenlijke opdracht te werken.
 • Je bent kritisch en onderzoekt iedere ondersteuningsvraag grondig waarbij de kantelingsgedachte, zelfredzaamheid van de cliënt en het sociale netwerk steeds meegenomen wordt.

 

Wat vragen we van jou?

 • Je beschikt over een opleiding Schulddienstverlening op HBO niveau, of een relevante HBO opleiding zoals sociaal juridisch of maatschappelijk werk
 • Je beschikt over minstens twee á drie jaar relevante werkervaring
 • Je beschikt over de capaciteit om achter de voordeur van de cliënt te kijken
 • Je bent bekend met de wet gemeentelijke Schuldhulpverlening (WGS) en hebt kennis van aanverwante regelgeving zoals in ieder geval de Particiaptiewet en minimaregelingen
 • Je bent in staat helder, kort en krachtig te rapporteren
 • Je bent digitaal goed onderlegd en als je bekend bent met de Suite4WIZ, is dat een pré
 • Je beschikt over een flexibele werkhouding en bent bereid om ook buiten reguliere kantoortijden te werken
 • Je woont het liefst binnen de regio (max. 1 uur reistijd) en als je beschikt over een eigen auto is dat een pré.

 

Werken bij MijnGemeenteDichtbij

Midden in Het Groene Woud, tussen de drie grote steden Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch,liggen de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. MijnGemeenteDichtbij is de werkorganisatie voor deze twee gemeenten. Het is dan ook onze missie om bij te dragen aan goed leven en werken in de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Dit doen we door te werken mét onze inwoners in plaats van vóór onze inwoners. Dit noemen we van ‘buiten naar binnen’ werken. Zo spelen we innovatief en flexibel in op de veranderingen in de samenleving. Hierbij werken we vanuit onze kernwaarden: Passie, Verbinden en Vernieuwen.

Similar projects

+ Search all projects