Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance RO Adviseur/ (sr) Coördinator Handhaving (zzp)

Geplaatst 20 apr. 2022
Project ID: YIS 9109538
Plaats
Zuidplas
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 28 apr. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
Onbekend

Duur opdracht: per zsm voor 6 maanden met optie tot verlenging

Aantal uur per week: 36, minder is bespreekbaar.

Schaal: 11 cao gemeenten

Het is mogelijk om gedeeltelijk vanuit huis te werken

Geschikte kandidaten worden na het aanbieden voorgedragen.

Je dient te beschikken over eigen telefoon en laptop.

 

 

Hoe ziet de optimale invulling van complexe handhaving en ontheffingen op Milieu en Bouw- en Wonen toezicht in een sterk groeiende gemeente eruit? 

Hoe richten we de samenwerking met de Omgevingsdienst (Midden-Holland, ODMH) voor Zuidplas goed in? Welke oplossingen zijn er mogelijk bij complexe handhavingsdossiers? 

Door de groei van de gemeente en dynamiek van de ontwikkelingen die hiermee gepaard gaan, liggen de antwoorden niet zondermeer voor de hand. 

Ben jij een vakbekwame “RO-er” met ruime handhaving- en ontheffingservaring én geïnteresseerd om bij een dynamische groeigemeente te adviseren aan complexe ruimtelijke uitdagingen, dan is gemeente Zuidplas op zoek naar jou! 

We zoeken een ervaren RO professional die haar/zijn tanden graag zet in complexe dossiers, ontwikkelend ruimtelijk beleid en die een sr. schakelfunctie vervult tussen de Omgevingsdienst Midden-Holland (OMDH) en de gemeente Zuidplas.  

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!
Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.
 
Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Het team Ruimtelijke Ordening (RO) is één van de vakgroepen binnen het Cluster Ruimtelijk Beleid. Dit cluster houdt zich in de meest brede zin bezig met de inrichting van de ruimte in gemeente Zuidplas. Hierbij zijn de disciplines RO, planologie, stedenbouw, landschap, wonen, mobiliteit, milieu & duurzaamheid, economische zaken en integrale strategische advisering in vakgroepen vertegenwoordigd. Het cluster levert ondersteuning en advies voor zowel algemene beleidsdoelstellingen en visies van de gemeente Zuidplas als de diverse programma’s en projecten binnen de gemeente, van de invoering van de Omgevingswet, landschappelijke opgaven tot het unieke Middengebied waar het Vijfde Dorp ontwikkeld wordt. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het cluster Beleid Samenleving waar o.a. de maatschappelijke beleidsvelden zijn ondergebracht. Omdat de gemeente groeit, groeit het cluster Ruimtelijk Beleid, nu ca 30 collega’s groot, mee de komende jaren. Dat biedt volop kansen en inspirerend werk voor alle collega’s! Ga jij ervoor om samen met ons een hecht en sterk team te bouwen?

Hoe ziet de optimale invulling van complexe handhaving en ontheffingen op Milieu en Bouw- en Wonen toezicht in een sterk groeiende gemeente eruit? Hoe richten we de samenwerking met de Omgevingsdienst (Midden-Holland, ODMH) voor Zuidplas goed in? Welke oplossingen zijn er mogelijk bij complexe handhavingsdossiers? Door de groei van de gemeente en dynamiek van de ontwikkelingen die hiermee gepaard gaan, liggen de antwoorden niet zondermeer voor de hand. 

Als breed ervaren RO-collega vervul je een belangrijke schakelfunctie tussen de gemeente Zuidplas en de ODMH, waar de handhaving- en ontheffingstaken voor Milieu en Bouw- en Woningtoezicht zijn belegd. De gemeente is eindverantwoordelijk en in de rol als Coördinator Handhaving ben je belast met de coördinatie en afstemming (inhoudelijk, procedureel, financieel) van deze wettelijke taken. Daarnaast adviseer je met name over complexe handhavingsdossiers waar bijvoorbeeld ondermijning of sociale problematiek een rol speelt. Je hebt een trekkende rol in de multidisciplinaire projectteams waar zowel handhavers en juristen van de ODMH als gemeentelijke beleidscollega’s samen werken aan deze dossiers.

Als professional geef je gevraagd en ongevraagd advies en doet verbetervoorstellen.
Naast kennis en ervaring heb je ook de kracht om snel te schakelen en prioriteiten te stellen. Je voelt je betrokken, denkt proactief mee en stuurt bij of grijpt in als de situatie erom vraagt. 

 

Jij brengt mee: 


•    Je hebt minimaal een relevante HBO opleiding
•    Je hebt ervaring in een RO functie binnen een (middel)grote gemeente
•    Je hebt ruime ervaring in handhaving en ontheffing dossiers in het ruimtelijk veld
•    Je bent een professional die met haar/zijn energie en vakkennis collega’s inspireert en gemeente Zuidplas laat groeien
•    Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen en kan moeiteloos schakelen tussen adviseren, netwerken, onderhandelen en vakinhoudelijk sturen.
•    Je hebt een klantgerichte instelling en kan de gemeente intern en extern uitstekend vertegenwoordigen
•    Je werkt zelfstandig en zoekt daarbij actief samenwerking met andere collega’s en partners als dit nodig is.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten