Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance RMC-trajectbegeleider (zzp)

Geplaatst 12 dec. 2022
Project ID: YIS 9125334
Plaats
Venray, Limburg
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 16 jan. 2023
Einde: 16 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 jan. 2023 12:35

Startdatum: zsm

Duur opdracht: 30-6-2023 (kans op verlenging)

Uren p week: 32 uur per week.

Functieschaal: 9

Tarief: indicatie € 65-75 (afhankelijk ervaring)

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Het team leerplicht-RMC is onderdeel van het team Maatschappelijke ondersteuning. Dit subteam bestaat uit enthousiaste RMC-trajectbegeleiders/leerplichtambtenaren welke gezamenlijk het belang van de jongeren voorop stellen in hun dienstverlening. Venray voert de RMC-functie uit voor 4 gemeenten in Noord Limburg, te weten Bergen, Gennep, Horst aan de Maas en Venray.

Voor dit team zijn we op zoek naar een RMC-trajectbegeleider.

Als RMC-trajectbegeleider ben jij samen met de andere RMC-trajectbegeleiders en leerplichtambtenaren, verantwoordelijk om ongeoorloofd schoolverzuim te stoppen. Je bent daarbij ook een belangrijke spil in het voorkomen van vroegtijdig schoolverlaten. De doelgroep voor jou als RMC-trajectbegeleider zijn de jongeren tussen 16-23 jaar op het MBO. Daarbij heb je voor de 16- en 17-jarige ook te maken met de leerplichtwet. Het betreft een regionale functie.

Jouw profiel

Je bent in staat om makkelijk contact te leggen met jongeren en hen te stimuleren en te motiveren om een goede basis te creëren voor hun verdere toekomst. Je bent daarbij de schakel tussen onderwijs, werk en zorg en je legt bevindingen vast in een digitaal dossier. Daarnaast ben je digitaal vaardig: niet alleen voor het onderhouden van contact met de jongeren en het onderhouden van het dossier, maar ook voor het mede-verzorgen van rapportages.

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt aanvullend een passende opleiding (voorkeur RMC-trajectbegeleider, leerplichtambtenaar en BOA-bevoegdheid, maar kan ook in de richting van onderwijs en jeugd zijn). Je hebt ervaring met het begeleiden van jongeren en werkt gericht naar een oplossing. Je legt daarbij makkelijk contact met partners in het werkveld en collega’s van verschillende teams binnen het gemeentehuis. Omdat je ook op bezoek gaat bij scholen en jongeren, is het bezit van een rijbewijs een vereiste.

Integer werken is voor jou vanzelfsprekend.


Tijdelijke functie

Het gaat om een tijdelijke functie voor circa 32 uur per week. Het betreft een tijdelijke functie omdat we als team op een evaluatiepunt beland zijn. We staan opnieuw stil bij onze rol, welke taken horen daar wel en niet bij en kunnen we dingen slimmer doen. Pas wanneer we dat weer volledig helder hebben, weten we wat we structureel nodig hebben.

Jij komt ons tijdens die periode helpen, zodat we ook de tijd hebben om bij deze vragen stil te staan.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten