Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance regisseur Wmo (zzp)

Geplaatst 16 jan. 2023
Project ID: YIS 9126874
Plaats
Weert, Limburg
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 feb. 2023
Einde: 31 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 jan. 2023 12:00

Startdatum: 1-2-2023

Duur opdracht: 6 maanden

Uren p week: 36 uur per week.

Functieschaal: 9

Tarief: indicatie € 55-60 (afhankelijk ervaring)



Maak kennis met het team Wmo/ de afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ)

Wij, het team Wmo, zetten onszelf in voor mensen die ondersteuning nodig hebben om zolang mogelijk te kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven van alle dag.

We zijn onderdeel van de afdeling Werk, Inkomen en Zorg. Deze afdeling bestaat naast het team Wmo uit de teams WIZ Ondersteuning, Participatie, De Vraagwijzer, Schulddienstverlening, Leerplicht/RMC, Handhaving en Administratie. Samen met 92 collega’s werk je binnen een dynamische afdeling, waarbij persoonlijke groei en samenwerking over de grenzen heen gestimuleerd wordt.

 

Werken als Regisseur Wmo 

Je hebt vandaag een aantal afspraken staan voor de aanvragen voor Wmo. Per mail vraagt een zorgaanbieder of je contact met hem kunt opnemen. Er dreigt iets mis te gaan bij een klant met een lopende indicatie voor begeleiding. Je legt meteen contact met de aanbieder om de situatie te verhelderen. Naar aanleiding hiervan wordt er een Ronde Tafel Overleg (RTO) ingepland met de betrokken ketenpartners. Het is belangrijk dat je snel, accuraat en soms out of the box kunt handelen. Hierbij wel rekening houdend met de kaders die worden gesteld vanuit de Wmo. Doordat je te maken hebt met een kwetsbare doelgroep is het belangrijk dat je goed samenwerkt met ketenpartners. Ook binnen de gemeente werk je integraal samen met collega’s van participatie en schulddienstverlening. Een dag als Wmo regisseur loopt vaak anders dan vooraf gepland. Dit maakt het werk uitdagend en divers. Je werkt in een politieke omgeving en bent het visitekaartje van de gemeente.

 

Je voert gesprekken met inwoners rekening houdend met het gedachtengoed van de Wmo. Daarbij doe je onderzoek naar de huidige situatie en de ondersteuningsvraag van de inwoner. Je onderzoekt samen met de inwoner de mogelijkheden in het voorliggend veld en houdt rekening met de eigen kracht en eigen verantwoordelijkheid. Uit je onderzoek volgt een advies en verslag. Je verwerkt je administratie in de daarvoor bestemde applicaties en bewaakt je eigen caseload.

 

De doelgroep voor Wmo is divers. Jong volwassenen en ouderen kunnen een beroep doen op de Wmo voor ondersteuning in de vorm van o.a hulp bij het huishouden, begeleiding en woon -en vervoersvoorzieningen. Het doel is om iedere inwoner te laten wonen, participeren en deel te laten nemen aan de maatschappij naar eigen vermogen. 

Jouw kwaliteiten

Om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren ben je iemand die houdt van mensen en samenwerken. Jij bent geïnteresseerd en luistert empathisch. Je bent open en onbevooroordeeld.

De lastige gesprekken weet jij om te buigen en hierbij blijf je in contact met je gesprekspartner. Je denkt in mogelijkheden, niet in problemen, ook binnen de bestaande kaders, wet en regelgeving. Je toont lef en neemt hiervoor ook je verantwoordelijkheid. Je stelt daarbij het resultaat voor de klant en organisatie voorop. Een gezonde dosis relativeringsvermogen en stressbestendigheid ontbreken hier niet bij.  

Jouw achtergrond

·       Een door opleiding en/of werkervaring verkregen HBO niveau.

·       Kennis van de relevante wet- en regelgeving binnen de Wmo en andere sociale wetgeving.

·       Kennis van de juridische ‘omgeving’ en sociale kaart.

·       Kennis van en ervaring met het Sociale Domein. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten