Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance regisseur lokaal preventieakkoord (zzp)

Geplaatst 21 okt. 2022
Project ID: YIS 9122659
Plaats
Dordrecht, Zuid-Holland
Uren
16 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 7 nov. 2022
Einde: 31 okt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 27 okt. 2022 11:00

Aantal uren: 16 uur

Startdatum: zsm 

Duur: Opdracht voor een jaar.

Richttarief: €70,-

 

Je werkplek als regisseur

In Zwijndrecht vinden we een gezonde basis voor iedereen belangrijk. Een gezonde basis zorgt ervoor dat mensen langer gezond blijven en op de lange termijn mee kunnen blijven doen en minder (snel) (gezondheids)problemen krijgen en zorg en ondersteuning nodig hebben. Dit komt ook naar voren in de ambitie in het raadsprogramma tot het verder versterken van preventie. Voorkomen is immers beter dan genezen. Vanuit de nota volksgezondheid ‘Een gezonde basis voor iedereen’ en het transformatieplan ‘We zijn ervan en doen het samen’ wordt aan het versterken van preventie gewerkt. De corona pandemie heeft de urgentie voor preventie op gezondheid vergroot. De maatregelen hebben ervoor gezorgd dat de gezondheid van onze inwoners is verslechterd.

 

Om samen met partners in onze gemeente te werken aan preventie en een impuls te geven aan de doelstellingen uit de nota volksgezondheid, hebben we met elkaar het lokale preventieakkoord opgesteld, 'Een gezonde basis voor iedereen'. Dit ook in navolging van het succes van het lokale sport- en beweegakkoord.

 

Wat ga je doen?

Voor het preventieakkoord hebben we een voorbeeld genomen aan het Nationaal preventieakkoord dat in 2018 is afgesloten. Naast de (verplichte) landelijke thema's roken, alcohol en overgewicht hebben we op basis van de lokale behoefte het preventieakkoord aangevuld met de thema's mentale gezondheid en vitale ouderen. Gezondheid staat niet op zich, met partners hebben we gekeken naar achterliggende problematiek zoals armoede. Hierom zijn we op 2 overkoepelende ambities gekomen om de preventieve aanpak in Zwijndrecht te versterken:
 

1.     Gelijke gezondheidskansen voor iedereen

2.     Samenwerken voor korte lijnen en slimme verbindingen
 

Op basis van de genoemde thema's en ambities hebben de 50 betrokken partners veel initiatieven aangedragen waarvan zij vinden dat dit bijdraagt aan de gezondheid van (een deel van) onze inwoners. Zo brengen we met dit akkoord een beweging op gang waar partners elkaar in een netwerk weten te vinden en met elkaar verder aan de slag gaan voor de gezonde basis voor iedereen. Dit betekent dat we er met dit akkoord alleen nog niet zijn. Het is een eerste stap. En daar begint jouw opdracht.
 

De uitvoering van het preventieakkoord ligt in de basis bij ons allemaal. Iedere partner blijft verantwoordelijk voor zijn of haar initiatief. Uit ervaring met het sportakkoord weten we dat regie nodig is. Als regisseur fungeer je als aanspreekpunt, verbinder en aanjager voor zowel de partners als de klankbordgroep, maar ook voor de collega's binnen de gemeente. Je bent onderdeel van de klankbordgroep die 5 à 6 keer per jaar samen komen. In samenspraak met de klankbordgroep zorg je voor een prioritering van de initiatieven. Ook houden jullie overzicht over de voortgang van de ambities en afspraken in het akkoord. Afhankelijk van de aard van de initiatieven maak je gebruik van de deskundigheid van partners. Als regisseur zorg je voor de verbinding met (de regisseur en klankbordgroep van) het sport- en beweegakkoord. In gezamenlijkheid met de klankbordgroep worden aanvragen voor het uitvoeringsbudget beoordeeld. De klankbordgroep is, juist door hun netwerk en ervaring, een belangrijke sparringpartners. Binnen de opdracht vallen ook tussentijdse evaluatie / voortgangsrapportages. 

 

Wat breng je mee?

Er ligt een mooi lokaal preventieakkoord 'Een gezonde basis voor iedereen' waarvoor we een regisseur zoeken die:

·       Enthousiast wordt van bovenstaande opdracht en er samen met de partners voor wil gaan;

·       Enige affiniteit heeft met de thema's zoals benoemd in het lokaal preventieakkoord;

·       Goed kan aanjagen, faciliteren en verbinden;

·       Kan schakelen tussen en samenwerken met inwoners, vrijwilligers en professionals;

·       Draagvlak en eigenaarschap bij betrokken partners weet te realiseren en behouden;

·       Creatief is en vernieuwend durft te zijn in de rol als regisseur

·       Zoekt naar mogelijkheden;

·       Een echte aanjager en doorpakker is.
 

Wat bieden we jou?

Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan het realiseren van de ambities van de gemeente Zwijndrecht. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals: 
 

·       Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 16 uur per week met een mogelijkheid tot verlenging van 1 jaar;

Gemeente Zwijndrecht streeft ernaar om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van onze gemeente, zodat we samen betere resultaten kunnen behalen.

Het betreft een rol in functieschaal 9.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten