Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance regisseur Bezoekerseconomie (zzp)

Geplaatst 12 jan. 2023
Project ID: YIS 9126720
Plaats
Boxtel, Noord-Brabant
Uren
16 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 feb. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 jan. 2023 12:00

Startdatum: 01-02-2023

Einddatum: 31-12-2023

Verlenging: Mogelijk loopt opdracht tot 31-12-2024. Update volgt asap

Uren: 16 uur

Functieschaal: 10, tarief passend bij schaal

Thuiswerken: io




Gemeente en ondernemers zoeken een:

Regisseur Bezoekerseconomie Boxtel (16 uur )

De bezoekerseconomie, bestaande uit de deelsectoren Retail, Horeca, Evenementen, Recreatie en Toerisme, is belangrijk voor gemeente Boxtel. In het beleidsakkoord staat niet voor niets omschreven “Een sterke economie is de motor van een bloeiende samenleving”. Daarom is onlangs de Visie op de Bezoekerseconomie 2022-2030 van Boxtel opgesteld.

De bezoekerseconomie heeft een grote economische betekenis en zorgt daarnaast voor werkgelegenheid in Boxtel. Tegelijkertijd is het hebben van voorzieningen een vereiste voor een prettig woonklimaat voor eigen inwoners. De gemeente Boxtel bestaat uit vier kernen: Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch. Deze vier kernen hebben allemaal hun eigen signatuur en vullen elkaar onderling aan. De bezoekerseconomie van Boxtel is in veel opzichten kansrijk. Door de ideale ligging is Boxtel ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de regio. Tegelijkertijd zijn er aandachtspunten waaraan gewerkt moet worden zoals het beter verbinden van de kernen met elkaar. Komende jaren willen we de bezoekerseconomie de prioriteit geven die het verdient. Voorop staat dat we als gemeente en sectoren een hoge ambitie hebben en actief de opgaven willen aanpakken.


Heb jij hart voor de bezoekerseconomie en wil jij samen met onze gedreven sectoren en gemeente aan de slag om Boxtel nog aantrekkelijker te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

1)Wat ga je doen?

Als regisseur ben jij de verbindende schakel tussen de bezoekerseconomie (Retail, Horeca, Evenementen, Recreatie en Toerisme) en de gemeente. Je handboek is de recent opgestelde en vastgestelde ‘Visie op de Bezoekerseconomie van Boxtel 2022-2030’ inclusief uitvoeringsprogramma.

Je bewaakt de strategielijnen en de hoofdlijnen van het actieplan, maar neemt ook de verantwoordelijkheid om dit samen met de sector en de gemeente te vertalen naar nog concretere acties voor komende jaren.

Naast strategisch meedenken, ben je hands on en onderneem je zelf actie om punten uit het actieplan te agenderen, aan te jagen en uit te voeren. Je levert je bijdrage in verschillende overleggremia en bewaakt daarbinnen het grotere geheel. Als regisseur draag je samen met de beleidsmedewerkers van de verschillende sectoren van de gemeente Boxtel en de regiegroep zorg voor het uitdragen van de visie en de realisatie van het uitvoeringsprogramma.

2)Taken en verantwoordelijkheden

•        Je functioneert als het visitekaartje van de visie op de bezoekerseconomie voor Boxtel.

•        Je bent de verbindende schakel tussen de sectoren en de gemeente en stimuleert proactief de samenwerking tussen de partijen. Op een natuurlijke manier houd je partijen aangehaakt en enthousiast.

•        Je vertaalt samen met betrokken partijen het uitvoeringsprogramma van de ‘Visie op de bezoekerseconomie voor Boxtel’ naar een concreet actieplan voor komende 2 jaar.

•        Je coördineert de inhoud van het concrete actieplan en zorgt dat elk actiepunt door de juiste partij wordt uitgevoerd. Dit doe je samen met de Regiegroep op de bezoekerseconomie.

•        Je onderneemt zelf actie, naast het aanjagen, om taken binnen het uitvoeringsprogramma uit te voeren.

•        Je houdt zicht op behoeften en trends & ontwikkelingen binnen de sectoren en vertaalt dit naar kansen voor Boxtel.

•        Je maakt je hard om de samenwerking tussen ondernemers en (externe) partijen te versterken. Hiervoor gebruik je bestaande samenwerkingsverbanden zoals het OWB (Overleg Winkelcentra Boxtel) en werkt mee aan het vormen van een toeristisch platform en horecaplatform.

•        Je werkt zelfstandig en je bent dus verantwoordelijk voor je eigen planning, uitvoering en monitoring van de werkzaamheden en afstemming met de portefeuillehouders en de beleidsmedewerkers.

•        Je standplaats wordt het gemeentehuis van Boxtel.

MijnGemeenteDichtbij

MijnGemeenteDichtbij is de werkorganisatie voor de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Onze missie is om bij te dragen aan goed leven en werken in deze twee gemeenten. Dit doen we door te werken mét onze inwoners in plaats van vóór onze inwoners. Zo spelen we innovatief en flexibel in op de veranderingen in de samenleving. Hierbij werken we vanuit onze drie kernwaarden; passie, verbinden en vernieuwen. Daarnaast kennen we drie algemene competenties die voor iedereen binnen onze organisatie gelden, namelijk veerkracht, integraal werken en digitaal vaardig


Wat zoeken wij?

•        Je hebt een HBO werk- en denkniveau met kennis en ervaring op het gebied van economische ontwikkeling.

·      Je bent creatief, energiek, positief en flexibel en communicatief sterk.

•        Je denkt in mogelijkheden en combineert strategisch denken met doen.

•        Je spreekt de taal van ondernemers en begrijpt de politiek bestuurlijke context.

•        Je bent een verbinder en vindt het leuk om partijen bij elkaar te brengen.

•        Je weet gemakkelijk verschillende belangen af te wegen.

•        Je hebt kennis over en affiniteit met de sectoren Retail, Horeca, Evenementen, Recreatie en Toerisme in Brabant.

•        Je hebt ervaring met vergelijkbare vraagstukken.

•        Je bent voor 16 uur per week beschikbaar voor een periode tot in ieder geval eind 2024, back-up in geval van ziekte.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten