Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance regionaal implementatiemanager inkoop jeugd en WMO (zzp)

Geplaatst 13 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152755
Plaats
Wognum, Hybride
Uren
20 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 mei 2024
Einde: 30 apr. 2025
Tarief
85 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 20 mrt. 2024 12:00
  • €100 max. (All in);

  • 20 uur p/w;

  • Startdatum 01-05-2024 / 01-06-2024

  • Niveau medior;

  • Looptijd van 9 maanden (met mogelijkheid tot verlenging tot 12 maanden);

  • Graag motivatie, beschikbaarheid en eventuele vakantieplannen opnemen in het CV

  • Thuiswerken is eventueel in overleg mogelijk;

  • Contractering ZZP'er (belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals Stichting of Maatschap etc. kan niet!)

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Regionaal implementatiemanager Inkoop Jeugd en WMO (inhuur) 

De gemeenten in de regio Westfriesland (Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec) bereiden zich momenteel voor op nieuwe contracten voor jeugdhulp en Wmo, die per 1 januari 2025 ingaan. Deze nieuwe contracten zijn nodig om ook in de toekomst de hulp en ondersteuning aan inwoners van onze regio beschikbaar en betaalbaar te houden. De inkoop gaat stapsgewijs en wordt vormgegeven door een regionaal projectteam. Voor de implementatie van de nieuwe contracten zoeken we een implementatiemanager.

Als implementatiemanager inkoop voor jeugdhulp en Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) regio Westfriesland ben je regionaal verantwoordelijk voor de effectieve en efficiënte uitvoering van de inkoop Jeugdhulp en Wmo 2025. Je neemt deel aan de regionale projectgroep inkoop en ben je voorzitter van de werkgroep implementatie. Je geeft verantwoording af aan de ambtelijke en bestuurlijke opdrachtgevers inkoop.

 Als implementatiemanager ben je verantwoordelijk voor het coördineren van de volgende werkzaamheden:

1. Implementatie Inkoop in de back-office van de regionale gemeenten

Verantwoordelijk voor de regionale coördinatie van de implementatie van administratie (back-office). Denk aan de correcte implementatie van het administratieprotocol en het verwerken van het PDC (product en diensten catalogus) in de lokale administraties van de gemeenten.

 2. Implementatie Inkoop in de toegang van de regionale gemeenten

Ontwikkelen van handreikingen en communicatiemiddelen zodat de consulenten van de lokale toegangen de nieuwe overeenkomsten correct kunnen gebruiken. Hierbij is het van belang dat de diversen toegangen van de gemeenten op een uniforme manier de inkoop implementeren. Het trainen van medewerkers in het volgen van de nieuwe werkwijze is hierbij van belang.

 3. Implementatie inkoop in Contractmanagement en Contractbeheer

Zorgen dat de contractmanagers en contrabeheerders van de regio de overeenkomsten van de nieuwe inkoop implementeren in het managen en beheer van de overeenkomsten. Denk hierbij aan het verzorgen van communicatie met de nieuwe contracteerde aanbieders, het verwerken van de nieuwe producten in het PDC, archiveren van de nieuwe overeenkomsten en het inrichten van het nieuwe contractmanagementsysteem.

 

 4. Aansturing communicatie inkoop

Coördineren van de uitvoering van de interne en externe communicatie gerelateerd aan de nieuwe overeenkomsten. De communicatie is gericht aan inwoners, samenwerkingspartners en medewerkers van de gemeenten. 


Kennis en competenties

In deze rol is het essentieel om zowel tactische als operationele ervaring te hebben van inkoopprocessen, uitvoering van jeugdhulp en wmo, contractmanagement en projectmanagement. Sterke communicatievaardigheden, leiderschap en het vermogen om samen te werken met verschillende interne en externe stakeholders zijn cruciaal. Kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals Jeugdwet en de Wmo, is ook van groot belang.

Werkplek

Je werkt voor de 7 gemeenten in de regio Westfriesland. In het projectteam werk je samen met collega’s verschillende disciplines uit verschillende gemeenten. Elke gemeente heeft een lokale trekker voor de implementatie, waar nauwe samenwerking mee zal zijn. Tevens is er een stuurgroep, bestaande uit bestuurlijk en ambtelijke vertegenwoordiging. Je wordt gepositioneerd bij de Netwerkorganisatie Zorg in regio Westfriesland, verantwoordelijk voor inkoop- en contractmanagement van de regionale contracten in het Sociaal Domein.

Duur, werkdagen en salaris

De vacature is een tijdelijke vacature voor de looptijd van 9 maanden (met mogelijkheid tot verlenging tot 12 maanden). Bij voorkeur start tussen 1 mei 2024 en 1 juni 2024. Bij de startdatum is rekening gehouden met voorbereidingstijd ten opzichte van de feitelijk start van implementatie.

De functie is gewaardeerd op tarief van 100 ex BTW (indicatief schaal 12).

Werkdagen en werkplek zijn in basis in overleg in te delen. In de regio Westfriesland werken we hybride (deels kantoor, deels thuis). Vanuit opdracht is aanwezigheid op dinsdag en donderdag in de regio daarbij zeer wenselijk.

Wervingsproces

Het wervingsproces bestaat uit selectie op basis van CV en persoonlijke motivatie, gevolgd door 2 gespreksrondes. In deze gespreksrondes wordt niet alleen ingegaan op aansluiting bij het gevraagde profiel maar ook op goede connectie met collega’s met wie je zult gaan samenwerken. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden in de eerste week van april, de tweede gespreksronde de week erna.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten