Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance regievoerder jeugd (zzp)

Geplaatst 27 nov. 2023
Project ID: YIS 9144318
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 mei 2024
Tarief
90 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 dec. 2023 12:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 6 maanden

Uren: 32 uur per week

Schaal 12

Tarief indicatie € 90-100

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


De gemeente Venlo verzorgt als centrumgemeente namens de jeugdhulpregio’s Midden-Limburg West, Midden-Limburg Oost en Noord-Limburg de werving van de opdracht regievoerder herstelplan jeugdaanbieder. De gemeente Venlo fungeert als aanbesteder.

De aanbesteder is in verband met de liquiditeitsproblemen bij een jeugdhulpaanbieder op zoek naar een regievoerder die tevens over specialistische expertise beschikt op het gebied van jeugdzorg om het projectteam te versterken. 


Rollen en taken 

Voor de rol van regievoerder zoals hieronder beschreven, zoeken we een zeer ervaren kandidaat die in staat is te opereren op bestuurlijk niveau bij zowel de jeugdhulpaanbieder, de gemeenten, de toezichthouders en (als die situatie zich voordoet) bij andere jeugdhulpaanbieders in verband met overname van zorg. De kandidaat die wordt gezocht heeft bij voorkeur ruime ervaring in bestuurlijke functies, bijvoorbeeld als bestuurder of partner, en is bekend met het netwerk van toezichthouders. 


De rol van regievoerder dient te worden ingevuld door één persoon, het is niet mogelijk deze rol te verdelen over meerdere personen. Het is echter wel toegestaan dat een ondersteuningsteam ingezet wordt ten behoeve van de regievoerder bij de uitvoering van de onderhavige opdracht. Het krachtenveld waarin geopereerd wordt is complex. Wijzigingen in de dynamiek kunnen grote invloed hebben op de noodzakelijke inzet. De rol van regievoeder wordt in het draaiboek als volgt omschreven: ‘De regievoerder zorgt ervoor dat het proces loopt, dat hij alle betrokken opdrachtgevers betrekt en hen aanspreekt op inhoudelijke en financiële bijdragen. De regievoerder draagt niet zelf alle oplossingen en financiële middelen aan. 

Concrete taken 

• Organiseren van periodieke contacten en afstemmomenten tussen aanbieder(s) en gemeenten.

• (Laten) bepalen van wat er nodig is qua uitvoering van de wettelijke zorgplicht, en welke opties er zijn.

• In kaart brengen van dilemma’s en spanningsvelden in eigen kring, dus tussen opdrachtgevers.

• In kaart brengen benodigde financiële bijdragen/opties van opdrachtgevers én de te nemen acties/verbeterpunten door de aanbieder.

• (Laten) opstellen van een gedegen probleemanalyse voor een herstelplan, en eventueel later voor een continuïteitsplan of overdrachtsplan (e.e.a. in samenwerking met de betreffende aanbieder). Dat kan inhoudelijk verschillen al naar gelang de trede van urgentie.

• Verkrijgen van en afspraken maken over mandaat voor onderhandelingen in elk van de fasen.

• Vaststellen met alle betrokken opdrachtgevers dat sprake is van een acute situatie en dat het draaiboek in werking treedt. Daarnaast verantwoordelijk voor verdere uitvoering en interne monitoring van het draaiboek.

• Gezamenlijk met de aanbieder schriftelijk de JA informeren als het draaiboek in werking treedt.

• Onderhandelen met de aanbieder. Communiceren – samen met de aanbieder – met stakeholders (zoals cliënten, ouders, wettelijke vertegenwoordigers, medewerkers, de IGJ/IJenV, de JA en het Rijk).

• Opstellen en afstemmen bestuurlijke afspraken tussen de meest betrokken partijen, zoals aanbieder, gemeenten en/of het Rijk. Dit is voor de JA de basis om te monitoren (juiste, volledige en tijdige nakoming van afspraken).

• Inroepen advies van de JA tijdens het gehele proces. De rol van de JA kan per casus verschillen, maar zij is vast vertegenwoordigd in de periodieke bestuurlijke afstemming (zie verdere rolbeschrijving JA).

• Zijn van een aanspreekpunt voor de financiële afwikkeling (denk aan een lening verstrekken), mits hij daarvoor ook proportionele dekkingsbijdragen van de andere opdrachtgevers krijgt, bijvoorbeeld op basis van aandelen van cliënten.

• Vaststellen aan het eind van het proces dat en hoe gemeenten collectief aan hun zorgplicht kunnen blijven voldoen.


Functie-eisen:


  • Minimaal HBO werk- en denkniveau

  • Ruime ervaring in bestuurlijke functies, bijvoorbeeld als bestuurder of partner, en is bekend met het netwerk van toezichthouders

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten