Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance regievoerder inburgering (zzp)

Geplaatst 3 jul. 2024
Project ID: YIS 9160947
Plaats
Assen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 22 jul. 2024
Einde: 22 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 jul. 2024 17:00

Startdatum: 22.07.2024

Duur: 4 maanden met optie verlengen

Inzet: 32-36 uur per week

Inschaling: Schaal 9 CAO Gemeenten

Richtlijntarief: € 66 (medior)

Op dinsdag 16 juli in de middag worden de fysieke gesprekken gepland. Graag alvast rekening mee houden

Alleen ZZP'ers die een Eenmanszaak of een BV zonder partners hebben kunnen gecontracteerd worden.


Integratie is altijd maatwerk. Wij willen daarom de nieuwkomer goed leren kennen. Jij neemt een brede intake af bij de nieuwkomers. Samen met hen formuleer je doelen waar tijdens de inburgering aan gewerkt wordt en stippel je een op maat gesneden integratietraject uit. Je legt dit vast in een persoonlijk plan inburgering en participatie (PIP). Dit plan is leidend en biedt houvast voor zowel nieuwkomer als betrokken organisaties.


Jij zorgt ervoor dat je het plan tijdig met de nieuwkomer maakt en tot uitvoering brengt, met als resultaat een betere en snellere integratie en participatie. Je volgt de voortgang en stuurt bij waar nodig. Je spreekt zowel nieuwkomers als betrokken partijen aan om de koers vast te houden. Je hebt dus deels een uitvoerende en deels een coördinerende taak. Dit kan op casusniveau zijn, maar ook meer overstijgend, wanneer een situatie daar aanleiding toe geeft. De Wet inburgering 2021 is gericht op participatie. Wij geloven ook dat werk belangrijk is voor het welzijn van mensen en de taalontwikkeling. Deze visie zie je dus ook terug in de persoonlijke inburgeringsplannen.

Als regievoerder heb je een belangrijke rol om het noodzakelijke veranderingsproces voor alle betrokkenen (nieuwkomers en stakeholders) in goede banen te leiden. Jij bent de spil in dit proces.


Je werkt nauw samen met de maatschappelijke partners, werkgevers en onderwijsinstellingen. Je krijgt veel ruimte en verantwoordelijkheid om je werkzaamheden naar eigen inzicht in te vullen. Er wordt een actieve houding van je gevraagd bij het opzetten en onderhouden van regionale netwerken. Je neemt het voortouw bij het verbinden van de verschillende partners. Je spreekt partners ook aan wanneer de afspraken niet worden nagekomen. Als dit de individuele casus overstijgt doe je dit samen met de beleidsadviseur.

Jij

Als regievoerder ben je samen met de nieuwkomer verantwoordelijk voor een succesvolle inburgering. Je kijkt naar wat iemand nodig heeft om goed mee te doen in Assen en je werkt doel- en resultaatgericht. Je bent creatief in het zoeken van oplossingen en bent bereid daar een extra stap voor te zetten. Je hebt een brede maatschappelijke blik, overzicht van de sociale kaart in Assen en je weet verschillende zaken met elkaar te verbinden.

Je schakelt makkelijk met management, samenwerkingspartners en collega’s van andere gemeenten. Je bent een aanpakker en je bent kritisch. Je denkt vanuit de leefwereld, je weet nieuwe inzichten enthousiast voor het voetlicht te brengen en hoe je mensen vervolgens mee kunt krijgen. Je legt gemakkelijk verbinding met partners die relevant zijn voor je werk en bent in staat om tijdens een dialoog of een discussie in te grijpen en sturing te geven aan een gesprek. Je wordt gezien als degene die de leiding heeft als het gaat om het inburgeringstraject. Nieuwkomers en samenwerkingspartners zijn bereid je instructies op te volgen. Je weet ook los te laten wanneer de expertise van de ander leidend is.

Wij vragen

Vanzelfsprekend heb je affiniteit en ervaring met de doelgroep nieuwkomers.

  • Je hebt ervaring met het voeren van (formele) gesprekken en met het maken van plannen om doelen te bereiken.

  • Je bent je bewust van de omgeving waarin je werkt en neemt dit mee in de keuzes die je maakt.

  • Je hebt een relevante opleiding op HBO niveau.

  • Het is een pré als je Arabisch, Turks of een andere vreemde taal spreekt die de nieuwkomers ook spreken

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten