Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance recordmanager (zzp)

Geplaatst 7 jul. 2023
Project ID: YIS 9136384
Plaats
IJmuiden, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 24 jul. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
52 - 74 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 13 jul. 2023 15:00

Startdatum: 24-07-2023

Duur: 5 maanden

Uren per week: 32 - 36

Richttarief: €52 - €67,50



In deze rol richt je je primair op de documentaire informatie. Je werkt in teamverband en je begeleidt veranderingsprocessen op het gebied van informatie- en archiefbeheer. Je vertaalt technische en vakspecifieke onderwerpen samen met jouw collega recordmanagers en de adviseurs naar begrijpelijke adviezen voor de teams en proceseigenaren in het primaire proces binnen de gemeente. 


Als recordmanager bewaak je de koppeling tussen digitalisering en het archief-wettelijk kader. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van adviezen voor het management en je bent op de hoogte van de laatste (software)ontwikkelingen op het gebied van recordmanagement.Daarnaast stel je werkinstructies op betreffende procedures voor digitalisering, registratie, dossiervorming en archivering van (digitale) documenten. Jij weet als recordmanager een efficiënt documentbeheer op te zetten en te onderhouden. Je neemt beslissingen over, en bent verantwoordelijk voor, het controleren van de kwaliteit, het archiveren van dossiers, de inhoud van te verstrekken informatie, en het selecteren en vernietigen van dossiers.


Er lopen een aantal grote projecten binnen de gemeente die vragen om richtlijnen voor en inrichting van onze informatiehuishouding. Projecten die momenteel lopen zijn Woo, Zaakgericht werken en de nieuwe werkplek met implementatie SharePoint.

Als recordmanager speel je in deze projecten een belangrijke rol voor het opstellen van richtlijnen voor Informatiebeheer. Daarnaast help je de domeinen hier uitvoering aan te geven. Samen met jouw collega recordmanager geven jullie hier invulling aan.  



Must haves:


  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau en het liefst meerjarige ervaring in een vergelijkbare functie/rol;

  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving (bv. Wet Open overheid, de Archiefwet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming) en de diverse standaarden en normen binnen het vakgebied van het informatiebeheer. De selectielijsten kennen geen geheimen voor jou;

  • Je hebt een opleiding op minimaal SOD-2 of vergelijkbaar niveau en aantoonbare relevante werkervaring;

  • Kennis van kwaliteitsmanagement en in staat een kwaliteitssysteem op te zetten;

  • Affiniteit en ervaring met digitale archivering en kennis van archiving/informatiebeheer by design;

  • Je bent in staat de medewerkers informatiebeheer te begeleiden en waar nodig aan te sturen;

  • Kennis van de inrichting van zaaksystemen, de zaaktypecatalogus en het zaakgericht werken –ervaring met het zaaksysteem Djuma is een pré;

  • Ervaring met informatiebeheer binnen Sharepoint;

  • Je bent een teamspeler en stelt je klant- en samenwerkingsgericht op. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;

  • In deze rol is zelfstandigheid een vereiste. Je bent proactief, opbouwend kritisch en jouw coördinatie- en adviesvaardigheden zijn sterk ontwikkeld. Je bent in staat op een heldere manier de adviezen te formuleren en te presenteren.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten