Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance raadsadviseur (zzp)

Geplaatst 13 apr. 2022
Project ID: YIS 9113045
Plaats
Panningen
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 16 mei 2022
Tarief
80 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 mei 2022 17:00

Startdatum: z.s.m.

Verwachte duur opdracht: 6 maanden

Uren per week: 32

Functieschaal: 11

Tarief: indicatie € 80-90 afhankelijk van ervaring

 

Wie zijn wij?

De gemeente Peel en Maas is een nuchtere, no-nonsense gemeente in het landschappelijk gebied tussen de Peel en de Maas. Een gemeente van ruim 44.000 inwoners die innovatief en met trots vorm en inhoud geven aan hun eigen woon-, werk- en leefomgeving. De gemeente heeft drie kernwaarden die leidend zijn bij alles wat de gemeente doet: zelfsturing, diversiteit en duurzaamheid.

De griffie van de gemeente bestaat uit: de griffier, een raadsadviseur/plaatsvervangend griffier en een griffiemedewerker. De griffie is gericht op de ondersteuning van de gemeenteraad ,werkt daarmee onafhankelijk van de ambtelijke organisatie en is de schakel tussen de gemeenteraad, college en de ambtelijke organisatie. De griffie is aanspreekpunt voor inwoners voor hun vragen over de gemeenteraad. Daarnaast stimuleert de griffie de duale werkwijze van de raad.

 

Wat zijn je taken?

•          Je ondersteunt de griffier en vervangt de griffier bij afwezigheid

Samen met de griffier 

  • bereid je de besluitvorming van de raad voor, waarbij de juridische kwaliteit van de besluitvorming jouw specifieke aandacht heeft.
  • ben je klankbord voor de raad en voor individuele raadsleden, dit betekent dat je bijvoorbeeld adviseert bij het opstellen van moties en amendementen.
  • werk je aan de strategische en lange termijn agenda

 

•          Je stemt af met collegeleden en de gemeentelijke organisatie.

•          Je adviseert inwoners over procedures en betrokkenheid van de raad bij onderwerpen.

•          Je bewaakt met de griffier de procedures en werkwijzen van de raad en adviseert over de verbetering van het raadswerk.

•          Je adviseert proactief over de ontwikkeling van de griffie en draagt bij aan de uitvoering van     jouw voorstellen.

•          Binnen het team Griffie werk je actief en stimulerend mee aan de verdere ontwikkeling van dit opnieuw op te zetten team. 

 

Het behoort naar de toekomst toe tot de mogelijkheden dat je optreedt als secretaris van de rekenkamer. In dat geval adviseer en ondersteun je de rekenkamer bij onderzoeken. 

 

Wat breng je mee? Je beschikt over minimaal een HBO werk- en denkniveau en hebt aantoonbare affiniteit met de griffie. Hierbij werkt het in jouw voordeel wanneer je over een afgeronde juridische opleiding op minimaal HBO-niveau beschikt of wanneer je relevante juridische werkervaring op minimaal HBO-niveau hebt opgedaan.

·               Je hebt kennis van en oog voor trends en ontwikkelingen binnen het openbaar bestuur.

·               Je bent ‘goed met mensen’ en vanuit daar in staat om mensen en processen te verbinden en  een adviseur die stevig in zijn of haar schoenen staat en bent in staat dit advies met de gevraagde politieke gevoeligheid over te brengen. 

·               Samenwerken, adviseren, plannen en organiseren zitten bij jou ingebakken. Je pakt zaken zelfstandig op en analyseert de (on)mogelijkheden en alternatieven en werkt daarbij samen.

·               En, ook niet onbelangrijk: je blijft ook onder (tijds)druk effectief. 

·               Je hebt geen negen tot vijf mentaliteit en kunt flexibel met jouw tijd omgaan.

·               Verder ben je leergierig, integer en een doorzetter.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten