Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectondersteuner gebiedsontwikkeling (zzp)

Geplaatst 2 dec. 2022
Project ID: YIS 9124749
Plaats
Zuidplas, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 19 dec. 2022
Einde: 1 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 dec. 2022 13:00

Startdatum zsm

Duur opdracht: tot en met 30-09-2023, met optie tot verlenging van minimaal 2x half jaar.

Aantal uur per week: 28- 36 uur per week

Schaal: 8, indicatie uurtarief: 50-60 euro

Goede kandidaten worden na het aanbieden direct voorgedragen



Vind je het leuk om ondersteuning te bieden en ook inhoudelijk bij meerdere projecten op het vlak van gebiedsontwikkeling betrokken te zijn? Wil je ook graag meedenken in de breedte van het project, ben je digitaal vaardig, ben je goed in zaken te organiseren en te regelen, en ook nog proactief ingesteld?

Word dan projectondersteuner binnen bij Zuidplas!

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Het cluster Gebiedsontwikkeling & Planeconomie bestaat vooral uit projectmanagers en -leiders, projectondersteuners, planeconomen, en juristen grondzaken. Het cluster levert haar bijdrage aan opgaven en projecten m.b.t. ruimtelijke ontwikkeling, èn aan grotere organisatorische opgaven en projecten zoals in het concernplan van de gemeente Zuidplas zijn verwoord.

Je komt te werken binnen de aantrekkelijke en innovatieve groeigemeente Zuidplas bij het cluster Gebiedsontwikkeling en Planeconomie. Dit cluster regisseert het volledige proces van totstandkoming van alle ruimtelijke ontwikkelingen van én in de gemeente Zuidplas. De medewerkers worden ingezet op opgaven, programma’s en projecten.

Om een goede uitwerking te geven aan diverse gebiedsontwikkelingsprojecten is goede projectondersteuning onontbeerlijk. De ambities en groei van gemeente Zuidplas zijn groot(s), waartoe ook het realiseren van organisatie brede projecten van groot belang zijn.

We zoeken daarom naar een projectondersteuner met een hands-on mentaliteit, die zelfstandig en proactief opereert. En het leuk vindt om bij te dragen zowel aan de ondersteuning als de inhoud van de projecten.


Jouw verantwoordelijkheid als projectondersteuner is het maximaal ontzorgen van één of meerdere projectleiders, door hen maximaal te ondersteunen en de procesgang maximaal te faciliteren zodat de voortgang in de projecten maximaal zal zijn. \

Je krijgt ook meerdere mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen binnen de rol van projectondersteuner, bijv. door meer verdieping op de financiële kant van projecten te leren en toe te passen. Dit kan d.m.v. het volgen van interne cursussen, en het werk te gaan uitvoeren.

Ook is de groei naar een andere rol binnen het projectmatig werken c.q. binnen de projecten mogelijk, en dus bespreekbaar.

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

· Ondersteuning van het project en aan de projectleider

· Overleggen organiseren, zowel 1-op-1 als voor grote groepen;

· Vergaderingen voorbereiden, bijwonen en verslagen maken;

· Op orde houden en archiveren van projectdocumentatie;

· Netwerkschijf en intranetpagina onderhouden d.m.v. toevoegen presentaties en documentatie;

· Overzicht jaarplanning opstellen;

· Stukken verspreiden voor de projectgroep en overleggen;

· Project- c.q. stuurgroep voorbereiden en verslaglegging (dagelijkse activiteiten).

Orde houden van de projectdocumentatie.

Functie-eisen:

  • Minimaal MBO werk- en denkniveau

  • Brede ervaring als projectondersteuner en met projectmatig werken

  • Hands on mentaliteit

  • Proactief

  • Digitaal vaardig

  • Brede ervaring in Word, Excel en Powerpoint

  • Accuraat en doortastend

  • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. (is standaard)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten