Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmedewerker werkgevers- en bezoekersaanpak (zzp)

Geplaatst 22 jan. 2024
Project ID: YIS 9148440
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 feb. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
75 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 jan. 2024 12:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 1 jaar (mogelijkheid met verlenging tot eind 2025)

Uren: 36 uur per week .

Schaal 9/10

Tarief indicatie € 75-80 (afhankelijk ervaring)


Over het programma

Samen met vele partners helpen Trendsportal (Noord-Limburg) en Midden Limburg Bereikbaar reizigers slimmer op weg. We werken aan een bereikbare, sociale, gastvrije en ondernemende regio. We willen bezoekers, forenzen en inwoners verleiden anders en slimmer te reizen en de auto vaker te laten staan.

Eén van de manieren waarop we werken aan structurele gedragsverandering is de werkgeversaanpak; hiermee delen wij onze jarenlange mobiliteitskennis en helpen we organisaties met duurzaam en slim reizen. In de werkgeversaanpak helpen werkgevers door inzicht te geven in de mogelijkheden voor verandering: minder reizen, meer fietsen, verduurzamen autogebruik (schoner, samen, andere tijden/routes), thuis werken. De oplossingen die hierbij nodig zijn, zijn waarschijnlijk al ontworpen en bewezen. Wij maken gebruik van landelijke best practices en best of breed van andere werkgevers.

In 2023 is een visie ontwikkeld op de manier waarop we willen werken in de regio. In 2024 werken we aan de hand van deze visie verder om werkgevers in de regio handvatten te beiden om de reizen van hun werknemers zo duurzaam mogelijk uit te voeren.

Werkgevers kunnen zowel individueel als via intermediairs (parkmanagement, werkgeversverenigingen benaderd worden. Hiervoor wordt ook gebruik gemakt van een CRM/klantenvolgsysteem( Pipedrive).

Mobiliteitsscan maken inzichtelijk hoe medewerkers reizen en hoe ze dit gezonder en slimmer kunnen doen. Het stopt niet bij het maken van een scan, de mobiliteitsmakelaar helpt organisaties op weg. Daarbij is het leveren van maatwerk uitgangspunt. Naast de individuele benadering, helpen we werkgevers ook collectief op weg, middels Webinars en bijeenkomsten.

 

Trendsportal en Midden-Limburg Bereikbaar zoeken een projectmedewerker voor de werkgevers- en bezoekers aanpak. Voor 36 uur per week.

·      We staan ervoor open deze functie door twee personen in te laten vullen.

Dit is je werk

Als projectmedewerker werkgevers- en bezoekersaanpak ben je een belangrijke schakel in dit team. De verdeling is ongeveer 32 uur werkgeversaanpak en 4 uur bezoekersaanpak.

 

Je functie bestaat uit het werven, bewust maken en begeleiden van werkgevers in Noord- en Midden-Limburg bij het verduurzamen van de mobiliteit van hun medewerkers. Je werkt zelfstandig en ondersteunt de mobiliteitsmakelaars voor zowel de werkgevers- als bezoekersaanpak.  Je gaat de volgende dingen doen:

·      Je werkt mee aan de acquisitie van werkgevers;

·      Je denkt mee in mobiliteitsoplossingen voorzien van de bijbehorende mobiliteitscampagne en communicatiemiddelen;

·      Je werkt de mobiliteitsscans uit en zorgt voor een rapportage naar de werkgevers;

·      Je helpt werkgevers bij de uitvoering van mogelijke projecten (bijvoorbeeld fietsstimulering, opzetten van fietsbeleid);

·      Je volgt de werkgevers en houd vinger aan de pols waar deze ondersteuning nodig heeft;

·      Je organiseert fysieke en digitale bijeenkomsten gericht op het over de streep trekken van geïnteresseerde werkgevers;

·      Je ondersteunt bij het organiseren van themabijeenkomsten;

·      Je werkt aan het behalen van vastgestelde doelen;

·      Je bewaakt de voortgang en de kwaliteit van de inbreng vanuit de uitvoeringsorganisatie;

·      Je brengt actief je kennis en expertise in, in het projectteam;

·      Je werkt in Pipedrive, helpt anderen in Pipedrive te werken en werkt op een gezamenlijke Sharepoint omgeving met het team.

·      Je werkt mee aan de monitoring en evaluatie van de werkzaamheden. Dit is jouw inbreng

Voor deze functie is het belangrijk dat je een proactieve, hands on, houding en mentaliteit hebt. Je wacht niet totdat je verteld wordt wat je moet doen, maar je komt zelf met ideeën en gaat aan de slag.

 

Als projectmedewerker beschik je over de volgende expertise, ervaringen en eigenschappen te beschikken:

·      Affiniteit zowel met werkgevers uit de publieke als de private sector;

·      Spreken van de taal van de werkgevers, zowel op directieniveau als in het operationele veld;

·      Enthousiasmerend en overtuigd kunnen presenteren en gesprekken voeren;

·      Motivator voor werkgevers. Oók als de werkgever tijdelijk andere prioriteiten moet stellen;

·      Snel, efficiënt, gefocust en samenwerkingsgericht kunnen werken.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je beschikt over:

·      Minimaal twee jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie;

·      Ervaring in de mobiliteitswereld is een pre;

·      Regiokennis of het vermogen om dit snel eigen te maken;

·      HBO werk en denkniveau.

Waar kom je te werken? 

Trendsportal en Midden Limburg Bereikbaar zijn dé uitvoeringsorganisaties die faciliteren in keuzes richting een structurele gedragsverandering. Beide organisaties bestaan uit een team van professionals om de bereikbaarheidsopgave, de duurzaamheidsopgave en de mobiliteitstransitie van de regio’s Noord en Midden Limburg aan te pakken, door middel van communicatie, afstemming over verkeershinder, gedragsverandering en met een palet aan producten om alternatieve vervoerwijzen te stimuleren. 

 

·      Je werkt in het team voor de werkgevers- en bezoekersaanpak voor Noord- en Midden-Limburg; 

·      Het team werkgevers- en bezoekersaanpak bestaat uit een coördinator, diverse mobiliteitsmakelaars en een communicatieadviseur;

·      Je standplaats is Trendsportal op het Stadskantoor in Venlo. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden;

·      Je werkt in zowel de regio Noord- als Midden-Limburg.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten