Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager wateroverlast (zzp)

Geplaatst 1 aug. 2023
Project ID: YIS 9137729
Plaats
Almere, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 2 okt. 2023
Einde: 1 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 aug. 2023 17:00

Uren per week: 16, 2 dagen

Startdatum: 01-09-2023

Einddatum: 7-06-2023

Duur: 9 maanden

Schaal: 10/11



Er zijn op diverse locaties sprake van wateroverlast in het centrum gebied. Denk hierbij aan locaties als de Corridor, Foodpassage, Esplanade, De Krakeling en de Schippersgarage. Er wordt al jaren over deze lekkages gesproken en er zijn al diverse acties uitgezet om dit in kaart te brengen en op te lossen. Tot op heden is het niet gelukt om dit op een goede manier, die tot tevredenheid leidt bij alle betrokkenen, op te lossen. Het probleem is soms complex en heeft meerdere oorzaken.

Omdat het over meerdere afdelingen (voornamelijk Stadsbedrijf en Stadsruimte) gaat die betrokken zijn en diverse externe partijen zoals bewoners, huurders en vastgoedeigenaren willen we een onafhankelijke projectleider/ adiviseur aanstellen die dit voor de gemeente Almere gaat oppakken en coördineren en over gaat tot concrete voorstellen en actie.

Tot op heden is er geen concrete oorzaak/oplossing bekend voor de gehele problematiek, wel is er sprake van heel veel beschikbare documenten met (achtergrond-)informatie. Er zijn diverse kleinere acties geweest om de lekkages weg te nemen, soms met (tijdelijk) succes.


We willen graag een totaal overzicht van de lekkages verkrijgen, inclusief het vaststellen van het eigenaarschap van deze problematiek. Voorop moet staan dat het probleem, snel en adequaat wordt opgelost. Daarom is het belangrijk dat de projectleider mandaat krijgt om het in opdracht te geven.


Het is heel goed mogelijk dat niet alle lekkages zijn op te lossen. In dergelijke gevallen willen we achterhalen wat de consequenties hiervan zijn, ook financieel. (Wat is er voor nodig om e.e.a. leefbaar en veilig te houden)


 

Wat houdt de opdracht in:


  • Je brengt de problematiek in kaart met betrekking tot Almere Centrum Wateroverlast;

  • Je achterhaalt de oorzaak van de wateroverlast ;

  • Je komt met een voorstel voor mogelijke herstel;

  • Handel als één gemeente aan de voorkant en aan de achterkant zorgen dat de kosten (onderbouwd) bij de juiste afdeling land. Hierbij rekening houdend om wanneer nodig blijkt ook budget voor de lange termijn te onderbouwen, afspraken hierover tussen afdelingen te bewerkstelligen en te borgen;

  • Je overlegt en communiceert inhoudelijk met de vastgoedpartij;

  • Je bent de specialist die de uitvoerende partijen kan instrueren wat te doen;

  • Je inventariseert locaties lekkages/wateroverlast;

  • Je beoordeelt /structureert de reeds aanwezige informatie

  • Demarcaties vaststellen

  • Prioriteit bepalen

  • Onderzoeksopdrachten formulieren, aanvragen, uitzetten

  • Communicatie en stakeholders overleg

  • Gemaakte afspraken goed documenteren en borgen



Must haves:


  • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding richting bouwkunde of civiel;

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie;

  • Je hebt ruime ervaring met projectmatigwerken.



Analytisch denkvermogen


We verwachten van deze persoon dat hij sterk is in het ontleden van informatie. Hoofd- en bijzaken kan onderscheiden en snel de kern ziet van een probleem.

Deze persoon kan snel verbanden leggen en ziet relaties of overeenkomsten tussen de verschillende documenten met informatie. Hij kan relevante aspecten en deelproblemen herkennen.

 

Technisch inzicht


Deze persoon kan bouw- en constructietekeningen lezen en daar conclusies uit trekken. Stelt de juiste vragen om duidelijkheid te krijgen over verbanden binnen de problematiek. Stelt gerichte vragen, trekt niet te snel conclusies en probeert zoveel mogelijk relevante zaken mee te wegen.

 

Communicatief vaardig


We verwachten dat deze persoon contacten onderhoud met gemeente, ondernemers, huurders en andere betrokkenen binnen het stadscentrum.

Deze persoon moet er ook voor zorgen dat de samenwerking en (financiële) afstemming tussen de verschillende afdeling binnen de gemeente goed verloopt.

 

Plannen en organiseren


We verwachten dat deze persoon structuur aanbrengt in de reeds beschikbare informatie. Deze persoon bewaakt de voortgang van het project. Anticipeert op mogelijke knelpunten en/of tegenslagen en is daar op voorbereid.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten