Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectmanager Volkshuisvestingfonds vernieuwing (ZZP)

Geplaatst 22 dec. 2021
Project ID: YIS 9106791
Plaats
Lelystad
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden, 4 weken
Start: 3 jan. 2022
Einde: 3 jan. 2023
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 10-01 2022

Startdatum: zsm

Duur opdracht: 1 jaar

Aantal uren week: 24-36 uur

Inschaling: schaal 12 Cao Gemeenten

 

Ben jij…

de vrouw/man die de uitdaging aangaat om stedelijke vernieuwing nieuwe stijl uit te vinden, gericht op woningverbetering van particulier woningbezit? Draai jij je hand er niet voor om nieuwe innovatieve aanpakken voor stedelijke vernieuwing te ontwikkelen en zit het verbinden van partijen jou in het bloed? Ben jij in staat financiële stromen te optimaliseren en de financiële verantwoording van diverse subsidiestromen in te richten? Zit het organiseren en verbinden, communiceren en samenwerken je in de genen en voel je je thuis in een bestuurlijk/politieke arena? Dan zoeken we jou! 

 

De organisatie…

De gemeente Lelystad is een jonge, dynamische stad. Lelystad is een energieke werkomgeving met een prettige, informele werksfeer en korte lijntjes. Goede communicatie en een sterk inlevingsvermogen zijn kernkwaliteiten waarmee we een verbindende en netwerkende organisatie willen neerzetten.

 

Het team …

In het team Ruimte werken verschillende beleidsvelden. Wonen en stedelijke vernieuwing is daar één van. De komende jaren zal het cluster Wonen en stedelijke vernieuwing aan de lat staan voor de groeiambitie van Lelystad èn de versterking van de bestaande woonwijken. Het team heeft een belangrijke coördinerende en verbindende rol in de planvorming rond de stedelijke (her)ontwikkeling. In een open communicatie met de stad nemen medewerkers hun verantwoordelijkheid en leveren de mensen, veelal in projectgroepen, hun specialistische kennis. 

 

De opgave van de stad…

De centrale ligging van Lelystad, de goede ontsluitingen in combinatie met de aantrekkende economie geeft Lelystad kansen voor de toekomst. De stad ontwikkelt zich tot hoofdstad van de Nieuwe Natuur. De ambities zijn groot; een woningbouwversnelling van 10-15.000 woningen en zelfs een doorgroei naar 40.000 woningen. Daarnaast moet het gebied Lelystad Oost, het oudste deel van Lelystad, een flinke impuls krijgen om een krachtige wijk te worden die op eigen benen kan staan. Dit deel van de stad kenmerkt zich o.a. door versnipperd woningbezig, wat in bepaalde wijken de leefbaarheid onder druk zet. Dit vraagt om een ambitieuze aanpak voor stedelijke vernieuwing. 

 

De opgave voor jou…

Lelystad heeft in 20221 een rijkssubsidie ontvangen van ruim € 34 mln uit het Volkshuisvestingsfonds, dat bedoeld is renovatie en verduurzaming van particuliere woningen, en het opknappen van de openbare ruimte. Dit met het doel om de onderhoudsachterstanden in de wijken weg te werken, te verduurzamen en de leefbaarheid en woonomgeving te verbeteren. Een belangrijke partner hierin is woningbouwcorporatie Centrada die zich richt op de verbetering van de sociale huurwoningen. Belangrijke opgave is de implementatie van de opgave zoals opgenomen in de toegekende subsidie Volkshuisvestingsfonds.

 

Als projectmanager Volkshuisvestingfonds ben je integraal verantwoordelijk voor dit project in al zijn facetten. Naast het overall projectmanagement houd je je in het bijzonder bezig met de uitwerking van de aanpak voor particuliere woningverbetering samen met onder andere de beleidsmedewerkers Wonen en de woningbouwcorporatie. Tevens ben je de schakel tussen de opdrachtgever en de werkgroepen die onder het project vallen en zie je erop toe dat de verbinding met andere opgaven in Lelystad Oost op een goede manier plaatsvindt.. Je kunt jouw team goed motiveren, zodat jouw projecten binnen budget en tijd gerealiseerd worden.

 

Je werkt aan projecten met een hoog politiek, maatschappelijk en financieel-economisch afbreukrisico, waar het werkveld zich op het scheidsvlak tussen publiek en privaat bevindt. 

 

Wie ben jij….

Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waarin de samenleving, bestuurlijke en ambtelijke organisatie bij elkaar komen. Je gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen is uitstekend, je bent in staat verbindingen aan te gaan en besluiten te nemen. Je bent naar buiten gericht, hebt gevoel voor bewonersparticipatie en bezit een grote dosis slagkracht, doorzettingsvermogen en creativiteit. Je schakelt op inhoud en communicatie met gemak tussen het strategisch, tactisch en operationeel niveau van de opgave. 

 

Je spreekt de taal van bewoners, woningbouwcorporaties, aannemers en de ambtelijke organisatie. Vertrouwen, leiderschap en uitstekende communicatieve vaardigheden zijn kenmerkend voor je werkwijze. En uiteraard ben je als projectmanager resultaatgericht en omgevingsbewust.

 

Kennis en kunde en ervaring….

Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van:

- revitalisering van wijken ofwel aan de kant van een projectontwikkelaar en/of woningbouwcorporatie als bij een gemeente . 

- projectmanagement, projectbeheersing en procesmanagement

- het opzetten van (subsidie)regelingen en financiële verantwoording hiervan

- coördinatie van (gemeentelijk) beleid en procedures.

Betrekken van bewoners bij complexe vraagstukken

 

En je bent vaardig in:

- enthousiasmeren en verbinden van mensen.

 

Je hebt HBO/WO denkniveau en hebt relevante werkervaring in gebieds/stedelijke ontwikkeling in de afgelopen 3 jaar. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten