Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager verandertraject (zzp)

Geplaatst 27 jun. 2022
Project ID: YIS 9116958
Plaats
Boxtel, Noord-Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 11 jul. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 jul. 2022 12:00

Startdatum zsm

Duur: 3-6 maanden duur opdracht

Uren: 36 uur per week

Richttarief 80,75 

 

 

Als projectmanager kom je te werken in een werkorganisatie (gemeenschappelijke regeling) MijnGemeenteDichtbij die werkt voor twee gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel.

De duur van de projecten varieert in eerste instantie tussen de 3 en 6 maanden waarbij er na die periode een optie is om te verlengen. 

 

MijnGemeenteDichtbij 

MijnGemeenteDichtbij is de werkorganisatie voor de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. 

We zijn met ongeveer 450 collega’s. Onze missie is om bij te dragen aan goed leven en werken in deze twee gemeenten. Dit doen we door te werken mét onze inwoners in plaats van vóór onze inwoners. Zo spelen we innovatief en flexibel in op de veranderingen in de samenleving. Hierbij werken we vanuit onze drie kernwaarden passie, verbinden en vernieuwen. Daarnaast kennen we drie algemene competenties die voor iedereen binnen onze organisatie gelden, namelijk veerkracht, integraal werken en digitaal vaardig. 

De organisatie is continue in ontwikkeling en doet dat vanuit het programma MijnGemeenteDichtbij Next Level. Het programma Begin 2021 heeft bureau Berenschot een evaluatie gedaan bij MijnGemeenteDichtbij vertaald in het rapport “Hoe ver is MijnGemeenteDichtbij”. Aan de hand van de evaluatie is er een programmaplan geschreven. Met het programmaplan brengen we de kwaliteit van onze organisatie op een hoger niveau. We streven naar een dynamische organisatie met bevlogen medewerkers, gericht op het leveren van kwaliteit voor het goed leven en werken in de gemeenten Boxtel en Sint-Michielgestel. Dat betekent: dat we samen ervoor gaan zorgen dat de basis op orde is, de kwaliteit van onze dienstverlening op peil blijft of verbetert en onze mensen met plezier hier werken. 

Binnen het programmaplan hebben we drie deelprogramma’s opgenomen: inzicht, energie en organisatie. 

Het realiseren van dit plan kan alleen met voldoende middelen en capaciteit. 

Daarom voeren we het programma gefaseerd uit en loopt het programma tot en met 2025. We starten met vier prioritaire projecten: 

 Organisatiemodel en sturing 

 Functiehuis 

 0-Meting 

 Strategische structuur/functie Voor de projecten ‘0-meting’ zoeken we een projectmanager. 

 

Het project 0-meting Om te starten met een verander traject is het belangrijk dat we inzicht hebben in waar we als organisatie staan. Binnen het programmaplan zijn diverse doelen gedefinieerd waar we de beginstand van willen weten. Met het project 0-meting willen we dat inzicht geven. We willen dat onder andere doen door inzicht te verschaffen op formatiestructuur en kosten (de harde kant). 

Verder willen we inzichten vanuit de optiek van onze medewerkers geven door een vitaliteit- en bevlogenheidsmeting (de zachte kant). In de eerste fase willen we een start maken met het herijken, meetbaar maken en cyclisch monitoren van de doelstellingen in termen van output, outcome en organisatieontwikkeling. In de volgende fase is de bedoeling dat deze informatie ook in een dashboard voor de organisatie wordt gepresenteerd. 

De projectmanager 0-meting gaat aan de slag voor een aantal maanden met in ieder geval de eerste fase. De projectmanager formuleert samen met de programmamanager een opdracht, formeert een projectteam en legt gedurende het project verantwoording af aan de programmamanager. 

Als projectmanager heb je ervaring in verander trajecten en heb je ervaring in het begeleiden van informatievoorzieningsprojecten. Verder ben je materie deskundig en breng je kennis en inzicht in het vakgebied mee, je doorgrondt de materie en je hebt kennis van data management en informatievoorziening binnen de gemeentelijke wereld. Je kan informatie bij elkaar brengen.  

 

 

Wie ben jij? 

Je bent een projectmanager pur sang en beschikt over HBO-WO werk- en denkniveau. 

Je hebt aantoonbare ervaring in projectmanagement. Je bent stressbestendigheid en ondernemend. 

Je hebt inlevingsvermogen en bent een teamspeler Daarnaast ben je een doorzetter. Samen met communicatief vaardig en samenwerken zijn dat eigenschappen waar we naar op zoek zijn. Belangrijk is dat je voldoende politieke sensitiviteit hebt.

 En verder: 

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau; 
  • Je bent opgeleid en hebt gewerkt met project management methodieken (Prince2 en / of Scrum of vergelijkbaar); 
  • Je hebt ervaring met het werken in projecten in gemeentelijke organisaties; 
  • Je bent 36 uur per week beschikbaar.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten