Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager Stadsbeheer (zzp)

Geplaatst 10 apr. 2022
Project ID: YIS 9112874
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 25 apr. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum: zo snel mogelijk

Duur opdracht: 6 maanden

Aantal uren week: 36

Inschaling: gemeente cao 10a

Deadline sollicitatie: 15-4 12u

 

De dienst Stadsbeheer heeft als doel te zorgen voor een optimaal en integraal beheer van Almere. 

Als beheerder heeft de dienst vooral een coördinerende en regisserende rol bij het realiseren van veiliger wijken, goede randvoorwaarden voor vestiging en werkgelegenheid en een optimale inrichting van de openbare ruimte en infrastructuur. 

Het Advies en Ingenieurs Bureau (AIB) heeft in 2011 besloten om als organisatie te gaan kantelen van een ingenieursbureau met beheertaken naar een gebiedsgerichte beheerorganisatie met ingenieurstaken. Om dit te kunnen bereiken is het nodig dat competenties veranderen en soms verzwaren, maar ook de benodigde kennis van nieuwe ontwikkelingen en innovaties in techniek van de verschillende vakgebieden actueel is. 

De groepen van het AIB moeten voorzien in die behoefte aan actuele kennis en expertise. 

In het kader van gebiedsgericht werken is overgegaan tot het instellen van gebiedsteams. Een klantgerichte en oplossingsgerichte benadering en flexibiliteit naar bewoners en andere gebruikers van de openbare ruimte zijn daarbij kernbegrippen voor alle medewerkers. 

Op drie niveaus is er sprake van gebiedsteams: het beleidsniveau, het projectenniveau en het uitvoeringsniveau. Op projectenniveau vindt binnen projectmanagement de uitvoering van projecten plaats. De opdrachten voor deze projecten komen van de programmamanager AIB en vanuit derden (veelal de dienst DSO). Daarnaast vindt op uitvoeringsniveau de aansturing van het dagelijks beheer en onderhoud plaats.

 

De projectmanager B stuurt gemiddeld normale complexe inhoudelijke projecten aan met een multidisciplinair. Deze projecten hebben betrekking op ontwikkelingen op de middellange en lange termijn en die van belang zijn voor de performance van de gemeente Almere als metropool van wonen, werken, educatie en recreatie. Een bevoegdheden regeling op basis van rechtmatigheid en doelmatigheid is van toepassing om zodoende de projectmatige (ontwikkeling)activiteiten te kunnen aansturen en verantwoordelijkheden te kunnen toedelen. De projectmanager rapporteert hiërarchisch aan de groepsmanager projectmanagement en functioneel aan de programmamanager gebied.

 

Regie

• Voert in de rol van gedelegeerd opdrachtgever de regie over de in het project betrokken partijen, ( op basis van gedelegeerde functionele bevoegdheden).

• Stuurt de betrokken partijen aan die in de voorbereiding- en realiseringsprocessen zijn betrokken

 

Projectmanagement

• Managet projecten. Dit houdt o.a. de volgende werkzaamheden in.

• Het maken van bindende afspraken met opdrachtgever(s) en betrokkenen;

• Het opleveren van de overeengekomen producten binnen de hiervoor vastgestelde termijnen en budgetten; ! Bewaakt de voortgang op de aspecten tijd, geld, kwaliteit, besluitvorming, organisatie en informatie en stuurt de processen die hiermee verband houden aan;

 

Leidinggeven

• Geeft functioneel leiding aan het projectteam, stuurt, coacht en motiveert, met inbegrip van de toedeling van taken verantwoordelijkheden en bevoegdheden in het kader van het project.

• Stimuleert een doelgerichte teamontwikkeling.

• Is voorzitter van het projectteam

 

Adviseren

• Adviseert programmamanagement over processen, strategische vraagstukken, het te voeren beleid, tot stand komen van plannen en de besluitvorming.

 

Bedrijfsvoering

• Legt verantwoording af aan de opdrachtgever over projectrealisatie (incl. genomen besluiten t.b.v. oplossen knelpunten) op de aspecten tijd, geld en kwaliteit op basis van managementrapportages.

• Is verantwoordelijk en bewaakt de budgetten.

 

Jij neemt mee: 

HBO werk- en denkniveau.

• Civiele techniek Vakkennis

• Aanvullende applicaties op het gebied van projectmanagement.

• Organisatorische kwaliteiten en kennis van bedrijfsmatig werken en politieke sensitiviteit.

• Goede communicatieve vaardigheden en een groot oplossend vermogen bij conflicten. 

 

Ervaring

• Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie of ruime ervaring op gebied van civiele techniek

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten