Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager sociaal handhaven (zzp)

Geplaatst 20 sep. 2024
Project ID: YIS 9166202
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 20 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 sep. 2024 12:00

Aantal uren: 36 uur 

Startdatum: z.s.m. starten voor een periode van een jaar met optie tot verlenging(totale project is 2 jaar)

Richttarief: Tarief gebaseerd op schaal 12 (op basis van all-in tarief inclusief reiskosten, exclusief BTW)

Thuiswerken: 3x per week op kantoor werken is een eis 


Welkom bij de Sociale Dienst Drechtsteden, een van de grootste sociale diensten van Nederland, waar jouw initiatief en innovatieve ideeën écht de ruimte krijgen. Wij bieden jou de kans om niet alleen bij te dragen aan een maatschappelijk relevant project, maar ook om jezelf verder te ontwikkelen in een inspirerende omgeving.


Over de opdracht

Als Projectmanager Sociaal Handhaven zorg je ervoor dat sociaal handhaven de norm wordt binnen de Sociale Dienst Drechtsteden én in de regio Drechtsteden en Gorinchem. Jij bent de spil in het opzetten en uitvoeren van een project gericht op handhaving met een sociale inslag. Samen met diverse betrokken partijen, zoals zorginstellingen, welzijnsorganisaties en handhavingsteams, creëer je duurzame oplossingen die recht doen aan de complexe situaties van burgers.


Waarom doen we dit?

Het project Sociaal Handhaven is opgezet om een handhavingsbenadering te ontwikkelen die verder gaat dan alleen naleving van de wet. We hebben oog voor de persoonlijke en sociale omstandigheden van burgers. Ons doel? Een balans vinden tussen handhaving en ondersteuning, zodat we niet alleen de regels handhaven, maar ook actief bijdragen aan de zelfredzaamheid en het welzijn van inwoners.

Veel mensen die met handhaving te maken krijgen, bevinden zich in kwetsbare situaties, zoals werkloosheid, schulden of gezondheidsproblemen. Daarom zetten we in op sociaal handhaven: een aanpak die oog heeft voor de onderliggende problemen en die streeft naar duurzame oplossingen.

Wij geloven dat een mensgerichte benadering niet alleen beter is voor burgers, maar ook voor de samenleving als geheel. Door problemen aan de bron aan te pakken, dragen we bij aan een rechtvaardigere en inclusievere maatschappij.


Werkomgeving

Ons doel is helder: we streven naar een zelfstandig en volwaardig bestaan voor alle inwoners van de Drechtsteden. Bij de Sociale Dienst Drechtsteden zijn we ambitieus, creatief en vooral gepassioneerd. Mensgericht werken, samenwerken en vernieuwen zit in ons DNA. Dit maakt ons een van de meest complete en innovatieve organisaties van Nederland. Terwijl anderen nog praten, zijn wij al begonnen. Dit is geen doel op zich, maar het resultaat van onze proactieve houding.

Je komt terecht in een hecht team van mensen met lef en een gedeelde passie voor het sociaal domein. We gaan altijd voor het beste. En als iets niet werkt? Dan proberen we het opnieuw. Hier krijg jij de ruimte om de beste versie van jezelf te zijn.



Wat ga je doen?

· Je start met het uitwerken van het projectplan, gebaseerd op de ingediende plannen van de regiodeal.

· Vervolgens maak je een concreet plan van aanpak, waarin je duidelijk maakt wat er nodig is en wat er moet gebeuren en zorgt er voor dat de formele route die hiervoor nodig is, wordt gelopen

· Je stemt af met gemeenten en maakt heldere afspraken over samenwerking en financiën. Deze leg je vast.

· Je bewaakt de voortgang, budgetten en doelstellingen van het project.

· Je coördineert en stuurt het project Sociaal Handhaven aan.

· Je bent verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen, uitwerken en implementeren van nieuwe dienstverlening binnen de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD), zowel intern als extern in ons netwerk.

· Je zorgt ervoor dat sociaal handhaven de norm wordt binnen de Sociale Dienst Drechtsteden én fungeert als aanjager van sociaal handhaven in de regio Drechtsteden en Gorinchem.

· Je werkt samen met diverse stakeholders, zoals gemeentelijke afdelingen, zorg- en welzijnsorganisaties en de politie.

· Je ontwikkelt en implementeertinterventies die zowel de handhaving als de sociale context van burgers recht doen.

· Je houdt de beleidsregels en nieuwe regelingen bij, zodat het project altijd voldoet aan de actuele wet- en regelgeving.

· Je rapporteert aan het management en adviseert over de verdere optimalisatie van het sociaal handhavingsbeleid.

· Je faciliteert samenwerking tussen verschillende disciplines om duurzame oplossingen te creëren voor complexe casussen.



Wie ben jij?

· Je hebt een relevante hbo- of wo-opleiding (bijvoorbeeld Bestuurskunde, Sociale Wetenschappen of Rechten).

· Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in projectmanagement, bij voorkeur binnen het sociaal domein of handhaving.

· Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van handhaving en sociaal beleid is een pré.

· Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.

· Je weet mensen te verbinden en kunt de belangen van verschillende betrokken partijen behartigen.

· Je hebt een proactieve houding, werkt resultaatgericht en kunt goed omgaan met complexe situaties.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten