Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager regionale warmtetransitie (zzp)

Geplaatst 8 jan. 2024
Project ID: YIS 9147384
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 4 jul. 2024
Tarief
85 - 103 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 11 jan. 2024 12:00

Startdatum: z.s.m.

Uren: tussen 36 (minder in overleg)

Duur opdracht max 1 jaar

Schaal: conform schaal 12, richttarief 100


Alle woningen en bedrijven in de Drechtsteden in 2050 "van het gas af". Dat is een grootse en vooral mooie uitdaging, zeker in een regio met stevige groeiambities. Waarbij we al een mooie start gemaakt hebben. We hebben in Dordrecht met HVC de infrastructuur van een warmtenet aangelegd en zijn u bezig om het net uit te breiden naar vier andere gemeenten. Als een warmtenet niet de oplossing is, wordt ingezet op all electric of hybride oplossingen. We streven er regionaal naar om in iedere gemeente en bij iedere corporatie op dezelfde werkwijze aan de slag te gaan, zodat we de beperkte menskracht zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten. Regionaal ondersteunen we daarom de lokale teams bij gemeenten en corporaties. Wij zoeken een projectmanager die goed is in het ondersteunen en faciliteren van de lokale projectteams.

Projectmanager regionale warmtetransitie

Zin in dynamiek en uitdaging in de energietransitie? Bij zeven gemeenten die de ambitie hebben om in 2050 de warmtevoorziening volledig duurzaam te hebben? Dan ben jij op je plaats bij ons. Met als opdrachtgever of werkgever de gemeente Dordrecht zet je je in voor de zeven gemeenten in de Drechtsteden.

Wat ga je bij ons doen?

In vijf gemeenten werken we aan de aanleg en verdere uitrol van een warmtenet: Dordrecht, Sliedrecht, Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht en Papendrecht. In iedere gemeente hebben we een vergelijkbare projectorganisatie opgebouwd voor het warmtenet. Met de gemeenten, HVC als warmteleverancier, Stedin en de woningcorporaties als belangrijke stakeholders worden hier de projecten gerealiseerd.

Daar waar het warmtenet niet haalbaar is, is op korte termijn een individuele oplossing (veelal all electric of hybride) het handelingsperspectief. In deze gebieden is het van belang de benodigde netcapaciteit tijdig te realiseren.

Vanuit de regio ondersteun je de warmtetransitie door kennis van buiten naar binnen te halen, door andere partijen mee te laten denken als er beren op de weg komen. Je onderhoudt het netwerk en versterkt de onderlinge relaties. Alle zeven gemeenten gaan daarnaast aan de slag met wijkuitvoeringsplannen. Je stimuleert de ontwikkeling van een aanpak en dat alle partijen op een vergelijkbare wijze aan de slag blijven, om zo efficiënt mogelijk met de beschikbare menskracht om te kunnen gaan.

Wat breng je mee?

· Als projectmanager regionale warmtetransitie ben je iemand die mensen met elkaar samen kan laten werken. Je verbindt.

· Overtuigingskracht

· Ondernemend

· Opportunistisch: je herkent en creëert kansen

· Idealiter beschik je al over een netwerk binnen de regio (gemeenten en/of corporaties) of ben je al goed ingewerkt in de warmtetransitie.

· WO werk- en denkniveau

· Ervaring als projectmanager: je weet hoe het spel in innovatieve projecten gespeeld moet worden en hoe vervolgens zo efficiënt mogelijk opgeschaald kan worden.

Waar kom je te werken?

De inzet voor de regio Drechtsteden vindt plaats vanuit Dordrecht. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad en regio, in onze inwoners, ondernemers en andere partners. We zijn één van de koplopers in het land als het gaat om de energie- en warmtetransitie. Ook op andere gebieden laten we van ons horen. Van jou zien we graag dat je betrokken bent bij onze regio. En dat je kansen voor én met de regio weet te verzilveren.

De gemeente Dordrecht werkt, samen met (regionale) ketenpartners, aan een leefbare en aantrekkelijke stad en regio. Je komt te werken bij iPM in het cluster Management en Ondersteuning. Bij iPM werken circa 90 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten