Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager opvanglocaties (zzp)

Posted Jun 30, 2022
Project ID: YIS 9116490
Location
Gemeente Dordrecht , Zuid-Holland
Duration
6 maanden
(Jul 11, 2022 - Jan 1, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jul 6, 2022 12:00 PM

Start: z.s.m.

Aantal uur per week: 32 - 36 uur bespreekbaar 

Schaal 12

Duur tot 31-12-2022 (optie op verlenging met 1 jaar)

 

Bij voorkeur een kandidaat senior die ervaring heeft in gelijke projecten als deze.

 

 

Wij zoeken een ervaren projectmanager die warm wordt van het realiseren van ruimtelijke vraagstukken en projecten. 

Complexe projecten aansturen vind jij een uitdaging en je gaat voor het beste resultaat. 

Wil je mooie projecten in een stad die volop in ontwikkeling is? Dan kom je bij ons werken!


 

Dordrecht is de oudste stad van Holland met vele monumenten, schitterend gelegen aan De Biesbosch en omringd door prachtige rivieren. 

Het is een stad met ruim 120.000 inwoners. Dordrecht zet in op groei van het inwonersaantal en wil jongeren en gezinnen aan de stad verbinden. In deze college periode willen we 4000 woningen realiseren en nog eens 6000 woningen planvoorraad na 2022, en dat binnenstedelijk! Ook zetten we in op 4000 nieuwe banen met de uitgifte van nieuwe vestigingslocaties en hebben we hoge ambities binnen de stedelijke opgaven zoals bereikbaarheid, duurzaamheid, welzijn en economie, en misschien wel de belangrijkste: de Dordtse identiteit! 

Wat ga je doen?  
 

Sinds de inval van Rusland in Oekraïne is een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen. De Veiligheidsregio's zijn belast met de opvang van deze mensen. In Dordrecht is in CrownPoint een grote opvanglocatie ingericht, tevens is een hotelboot gereed gemaakt. Aangezien CrownPoint een tijdelijke oplossing is (in januari 2023 staat de sloop gepland), zijn alternatieve locaties nodig die langer beschikbaar zijn. 

In juni 2022 wordt een collegevoorstel geagendeerd om een keuze te maken waar door middel van tijdelijke bouw één of meerdere locaties worden ingericht. Het doel is om zo spoedig mogelijk een alternatief voor CrownPoint operationeel te hebben.

 

Als projectmanager heb je veel ervaring met gebiedsontwikkeling. Je bent een stevige gesprekspartner op tactisch en strategisch niveau, en gewend om te werken in een complexe ambtelijke en bestuurlijke omgeving. 

Als projectmanager ben je integraal verantwoordelijk voor het uitvoeren van de projecten. Je geeft leiding aan projecten en bent verantwoordelijk voor het resultaat, de sturing, middelen, rollen, taken, bevoegdheden en rapportage hierover. Jouw focus ligt op het uitvoering geven aan de opdracht, het opzetten, organiseren van en leiding geven aan multidisciplinaire projectteams alsmede sturing en verantwoordelijkheid nemen op het te behalen resultaat. 

Je draagt daarbij zorg voor het managen van de risico’s van project en opdrachtgever, de verwachtingen van de omgeving en van afspraken met opdrachtgever, projectteamleden en met externe partners. Je stuurt op de voortgang van jouw projecten en bent aanspreekpunt en klankbord voor (deel)projectleiders en leden van het projectteam. En je zorgt tegelijk voor de samenhang van het project in de gemeentelijke organisatie.


 

Daarnaast lever je met de collega's binnen het cluster een bijdrage in het ontwikkelen van verbeteringen in de werkprocessen in het kader van projectmanagement.
 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij iPM (intergemeentelijk projectmanagementbureau) in het cluster Management en Ondersteuning van de gemeente Dordrecht. Bij iPM werken circa 60 professionals (projectmanagers en -secretarissen). Met elkaar verzorgen wij het projectmanagement en de ondersteuning van complexe, multidisciplinaire en integrale projecten. Dit doen wij binnen het fysieke, economische en sociale domein. Met onze inzet dragen wij bij aan het realiseren van een aantrekkelijke stad en regio.
 

Door het inzetten van onze kennis van lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen, een groot netwerk en omgevingsbewustzijn weten wij de verbinding met de gemeentelijke organisaties en daarbuiten te leggen. Onze kernwaarden zijn gelijkwaardigheid, betrokkenheid, enthousiasme en eigenaarschap.

 

Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam.
 

Wat neem je mee?

 

  • Wo werk- en denkniveau;
  • Ruime aantoonbare kennis van project- en /of programmamanagement in (bij voorkeur) een gemeentelijke organisatie;
  • Ruime ervaring met diverse vormen van gebiedsontwikkeling;
  • Ervaring met conceptontwikkeling en realiseren van diverse functies (als woningen, bedrijven, etc.) en met binnenstedelijke ontwikkelingen.
  • Je bent een ervaren projectmanager die van aanpakken weet. Coördineren, plannen en organiseren zit in je genen. Je bent autonoom, enthousiast en energiek. Je hebt strategisch inzicht, bent zakelijk ingesteld en een teamspeler. 
  • Je beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit en zelfreflectie. Je schakelt makkelijk en hebt overtuigingskracht. Je hebt een grote mate van verantwoordelijkheid en je werkt vanuit een verbindende rol waarbij transparantie centraal staat.
  • Je brengt ruime ervaring mee in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de gemeente alsmede het doen van voorstellen. Je bent een goede netwerker en een gewaardeerd gesprekspartner met uitstekende communicatieve vaardigheden. 

 

Similar projects

+ Search all projects