Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager haven (zzp)

Geplaatst 19 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153309
Plaats
Beverwijk
Uren
18 uur/week
Periode
9 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
92 - 125 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 25 mrt. 2024 12:00
  • Er wordt voorgesteld op het moment van binnenkomst;

  • 5 jaar ervaring in overheid als programmamanager, belangrijk;

  • Ruime ervaring met zeehavens en alles wat annex is, belangrijk!

Gemeente Beverwijk

Uren per week: 18,00

Max tarief: € 118,00

Startdatum inzet: z.s.m

Einddatum inzet: 31-12-2024


De gemeente Beverwijk zet in op de verdere stimulering van de economie op het bedrijventerrein als ook in en rondom Zeehaven De Pijp. Op de terreinen, gelegen aan de oostzijde van de stad, willen we samen met andere betrokken partners de - nu nog gemeentelijke - zeehaven revitaliseren en nieuw leven in blazen. 

In navolging van de eerdere inzet rond de beoogde verzelfstandiging van de Beverwijkse haven, ligt opnieuw de vraag op tafel hoe de toekomstplannen voor de haven worden ingevuld. Daar hoort onder andere de afweging bij welke rol de Beverwijkse haven vervult binnen het Noordzeekanaalgebied en ook hoe en waar de exploitatie en het (toekomstig) beheer en onderhoud het best belegd kunnen worden. Samen met collega-havenbedrijven in de regio, het lokale (haven)bedrijfsleven als ook met de provincie Noord-Holland wil de gemeente Beverwijk een plan (laten) opstellen dat richting en duidelijkheid geeft over de toekomst van Zeehaven De Pijp. 

Gezien de huidige (deels slechte) technische staat van de kade- en haveninfrastructuur ligt er, t.a.v. het toekomstplan, een nauwe relatie met de geplande onderzoeks- en herstelwerkzaamheden in de haven, als ook met de in 2024 uit te voeren reguliere baggerwerkzaamheden.

Beoogde resultaten:

  • De gemeente Beverwijk is voornemens om Zeehaven De Pijp te revitaliseren. Hierbij wordt ook afgewogen of de gemeente de exploitatie en het beheer en onderhoud zelf blijft doen of dat hierover afspraken worden gemaakt met een andere partij. Middels het project wordt in de komende periode, samen met de havenbedrijven in de regio en de provincie Noord-Holland, een toekomstplan voor de Beverwijkse haven opgesteld. 

  • Het project heeft een nauwe verbondenheid met het revitaliseren en opknappen van kade-infrastructuur in de zeehaven van Beverwijk. Deze is in slechte staat. Voor dit project is, via een separate aanvraag, ook een financiële bijdrage aan de provincie gevraagd.


Werkwijze:

  • Het project bestaat uit het – onder regie van een projectleider – voeren van gesprekken met derden (o.a. lokaal havenbedrijfsleven, havenbedrijven, provincie), het intern gaan bepalen van de beste ruimtelijk-economische koers voor de Beverwijkse haven, het opstellen van een toekomstplan en de beoogde toewerking naar concrete afspraken en/of overeenkomst over onder meer de exploitatie en het beheer en onderhoud voor Zeehaven De Pijp. Ook de implementatie van evt. vervolgacties en afspraken maken onderdeel uit van het project. Tevens is de projectleider aanspreekpunt en sparringpartner als het gaat om de geplande onderzoeks- en herstelwerkzaamheden in de Beverwijkse haven. 


Projectpartners:

  • Binnen het project zal de gemeente de samenwerking moeten opzoeken met diverse partners. Denk hierbij in ieder geval aan het havenbedrijfsleven Beverwijk, provincie Noord-Holland, Zeehaven IJmuiden, Port of Amsterdam, etc.


Je neemt mee:

  • 5 jaar ervaring in overheid als programmamanager

  • Ruime ervaring met zeehavens en alles wat annex is

  • WO werk- en denkniveau

  • Goed netwerk

  • Verbinder

  • Doorzetter

  • Bestuurlijk sensitief

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten