Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager gebiedsontwikkeling Flevokusthaven (zzp)

Geplaatst 6 jan. 2022
Project ID: YIS 9107340
Plaats
Lelystad
Uren
32 uur/week
Periode
10 maanden
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
0 - 105 €/uur

Sollicitatie deadline: 22-2 13:00 (heropend project)

Startdatum: z.s.m

Einddatum: duur opdracht één jaar

Aantal uren week: 24-32

Inschaling: 12

Richttarief €105

 

Projectmanager gebiedsontwikkeling Flevokusthaven

 

Ben jij…

De projectmanager die Lelystad klaarstoomt voor het Next Level?

 

Lelystad wordt een (economisch) aantrekkelijke stad met een sociaal sterke en duurzame samenleving. Een stad waarin jongeren hun talenten ontwikkelen en waarin ouderen lang bij de samenleving betrokken blijven en waardig oud worden. Een stad waar nieuwe én huidige bewoners prettig wonen, werken en ondernemen. En bovendien een stad waar genoeg ruimte is voor recreatie en natuurbeleving. Om dit te bereiken is er Lelystad Next Level.

 

De opgave van de stad

Lelystad staat voor de uitdaging om maar liefst 40.000 woningen te realiseren! De centrale ligging van Lelystad, de steeds betere ontsluitingen, de aantrekkende economie, en de booming business geven Lelystad legio kansen. Wij willen die kansen benutten: in het centrum, aan de kust en in het groen. We zijn hoofdstad van de nieuwe natuur en werken aan spraakmakende projecten. De meest in het oog springend zijn ontwikkeling Stadshart, woonwijk Warande, logistieke hotspots Flevokust en Lelystad airport. 

 

Lelystad wil in balans met de woningbouwopgave ook doorgroeien in haar werkgelegenheidsaanbod, in omvang en vooral in niveau. Lelystad heeft de ambitie om actief in te zetten op het aantrekken van nieuwkomers. De ontwikkeling in Flevokust ondersteunt die ambitie door grote te stappen te maken met het vestigen van (intern)nationale bedrijven die passen binnen deze socio-economische doelstelling. Hierin vervul jij een sleutelpositie.

 

De organisatie

De gemeente Lelystad is een jonge, dynamische provinciehoofdstad. De gemeente is een actieve werkorganisatie met een prettige en informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. Als organisatie staan wij open voor de samenleving en willen wij actief met inwoners, bedrijven en instellingen bijdragen aan het beter functioneren van die samenleving.

 

De opgave voor jou…

Flevokust haven wordt ontwikkeld in afstemming met de provincie Flevoland en het staat hoog op onze agenda om het gebied economisch te ontwikkelen en te laten groeien. De provincie ontwikkelde en beheert nu een buitendijkse haven die het vestigen van logistieke en haven gebonden bedrijven faciliteert, de gemeente ontwikkelt en beheert het binnendijkse bedrijventerrein. Deze twee elementen vormen (samen met de luchthaven en haar bedrijventerreinen) belangrijke fundamenten voor een logistieke draaischijf en economische aanjager voor stad en regio. De gebiedsontwikkeling Flevokust kantelt langzaamaan van een ontwikkeling richting een realisatieproject. Aspecten als commercie, juridische zaken en planologie blijven voorlopig echter een zeer prominente rol spelen.

 

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van de uitwerking van het zeer specifieke dossier Flevokust, ontwikkeling en exploitatie van het binnendijkse bedrijventerrein en afstemming met de Provincie Flevoland, overige overheden en terminalexploitant CTU.

Met bedrijven die nu en in de toekomst investeren moeten afspraken gemaakt worden en samen met economische zaken en grondzaken van de gemeente zorg je voor de afwikkeling van verkoop van de kavels. Je onderhoudt de relatie met (inter)nationale bedrijven tijdens de contractering, voorbereiding en uitvoering van hun en gemeentelijke projecten die samen de gebiedsontwikkeling maken.

Verder ben je als projectmanager verantwoordelijk voor coördinatie en projectinhoudelijke aansturing van de verschillende disciplines en teams binnen dit dossier (o.a ingenieursbureau/uitvoering, planologie, stedenbouw, economische en grondzaken) en intern het aanspreekpunt voor alles wat er zich hier ontwikkelt.

 

Voor jou kennen dit soort trajecten en gesprekken geen geheimen en jij voelt je thuis in een omgeving met een politieke dynamiek. Je maakt onderdeel uit van het team projectmanagement binnen het fysiek domein. Je bewaakt en leidt de projecten en rapporteert hierover richting bestuur en directie. Je weet en begrijpt dat jij als projectmanager een schakel bent tussen wat er buiten gebeurt en de bestuurlijke belangen.

 

Wie ben jij

Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waarin de samenleving, bestuurlijke en ambtelijke organisatie bij elkaar komen. Je gevoel voor verhoudingen is uitstekend, je bent in staat verbindingen aan te gaan en besluiten te nemen. Je bent naar buiten gericht en hebt gevoel voor commercie en marketing en bezit een grote dosis slagkracht, doorzettingsvermogen en creativiteit. Je schakelt met gemak tussen het strategisch, tactisch en operationeel niveau van de opgave.

 

En je bent vaardig in:

- coachen, enthousiasmeren en verbinden van mensen.

 

Kennis en kunde en ervaring

Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van:

- grote gebiedsontwikkelingen met voorkeur binnen havens en/of logistiek

- kennis van juridische aspecten van kavelverkoop;

- grondbeleid en grondexploitaties,

- projectbeheersing en procesmanagement,

- relevante wet- en regelgeving binnen de gebiedsontwikkeling,

- (gemeentelijk) beleid, procedures, besluitvormingsprocessen.

 

Je hebt WO werk en denkniveau en hebt meer dan 5 jaar ervaring in de gebiedsontwikkeling van vergelijkbare grootte en hebt affiniteit met zowel de private als de publieke sector.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten