Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager gebiedsontwikkeling (zzp)

Geplaatst 19 mrt. 2022
Project ID: YIS 9111493
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 4 apr. 2022
Einde: 1 apr. 2023
Tarief
Onbekend

Startdatum: In overleg bespreekbaar.

Duur opdracht: 12 maanden met kans op verlenging 12 maanden

Aantal uren week: 36

Inschaling: 11 gemeente cao

Deadline sollicitatie: 28-3

 

De Werkomgeving:

De afdeling Gebiedsontwikkeling werkt samen met partners aan een duurzame ruimtelijke economische ontwikkeling van Almere. 

Wij regisseren de ontwikkeling van de stad, van strategisch tot detailniveau. Er wordt in samenhang samengewerkt aan de ontwikkeling van de gebieden en de stad als geheel. 

De afdeling Gebiedsontwikkeling geeft invulling aan de ambitie uit het coalitieakkoord 2018-2022: “Almere is en blijft de bouwstad van Nederland”. 

Almere biedt aan particulieren, corporaties en andere initiatiefnemers de ruimte om te bouwen op iedere schaal, voor iedere doelgroep, iedere kwaliteit en prijsklasse voor wel de koop- als de huursector. De balans in het totale woonaanbod verliezen we daarbij niet uit het oog. We zetten de omslag voort van grootschalig planmatig bouwen naar een meer organische ontwikkeling. Zo wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van de gebieden Poort-Oost, Duin, Nobelhorst, Noorderplassen West en binnen het bestaand stedelijk gebied. We zetten ook actief in op bedrijfsterreinontwikkeling in Almere.

 

De functie:

Als projectmanager Gebiedsontwikkeling ben je verantwoordelijk voor één of meerdere grote gebiedsontwikkelingen en realiseer je gebieden met woningen, bedrijven, voorzieningen en openbare ruimte voor de verdere ontwikkeling van de stad Almere. 

Je kennis van de markt zorgt ervoor dat de gemeente haar ontwikkelopgave in diverse gebieden kan waarmaken. Je leidt grote projecten waarbij meerdere bestuurders en partijen betrokken zijn en je bent verantwoordelijk voor de communicatie met de omgeving (in- en extern). Daarnaast ben je in staat ontwikkelplannen, bouw- en inrichtingsplannen tot stand te brengen en breng je deze tot uitvoering door middel van een projectmatige aanpak. Je overlegt, onderhandelt en sluit overeenkomsten met partijen en adviseert de ambtelijk opdrachtgever, de directie en het bestuur hierover. 

Je werkt hierbij intensief samen met onder andere de uitgifte adviseurs. Je bent budgetverantwoordelijk voor (meerdere) exploitatieplannen en grondexploitaties, waaronder ook de verantwoordelijkheid voor de opbrengsten en planontwikkelingskosten. Dit betekent dat je veel marktkennis- en ervaring moet meebrengen in deze functie. Je geeft op inspirerende en motiverende wijze functioneel leiding aan de diverse projectteams en coacht collega’s waar het nodig is.

 

Je Profiel:

-      Je bent een ervaren vastgoedprofessional die zijn/haar sporen verdient heeft bij bijvoorbeeld een ontwikkelaar, woningcorporatie, (ontwikkelende) belegger of ontwikkelende bouwer, etc.)

-      Je hebt een HBO/academisch werk- en denkniveau.

-      Je hebt goede kennis van de markt, uitstekende onderhandelingsvaardigheden en financieel inzicht.

-      Je hebt ruime ervaring met vastgoed- en gebiedsontwikkeling, stedelijke ontwikkeling, ruimtelijke ordening, grondexploitaties en bestuurlijke organisaties.

-      Projectmatig werken en onderhandelen is je tweede natuur.

-      Je beschikt over een zeer groot netwerk (ontwikkelaars, corporaties, beleggers, architecten, gemeenten e.d.).

-      Met jouw enthousiasme kun je het verschil maken.

-      Vanuit onafhankelijkheid ben je in staat en bereid een afwijkend standpunt in te nemen.

-      Je verbindt inhoud en mensen en daarbij zet je competenties in als omgevingsbewustzijn, onderhandelen, plannen en organiseren, resultaatgericht handelen, analyseren, flexibiliteit en samenwerken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten