Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager energie neutraal en efficiënt Gemeentehuis (zzp)

Geplaatst 3 okt. 2023
Project ID: YIS 9140499
Plaats
Wognum, Hybride
Uren
20 uur/week
Periode
1 jaar, 5 maanden
Start: 16 okt. 2023
Einde: 31 mrt. 2025
Tarief
100 - 140 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 okt. 2023 14:00

Startdatum inzet: 16-10-2023

Einddatum inzet: 31-3-2025

Uren per week: 16-24 uur per week

Standplaats: Wognum

Max tarief: € 130,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.

Graag reageren met een persoonlijke (korte) motivatie voor deze opdracht(gever) en mocht je niet 100% op locatie kunnen/willen zijn, licht dit graag toe zodat de opdrachtgever dit kan beoordelen.


Senior gezocht voor project: transformatie gemeentehuis van Gemeente Medemblik.

Gemeente Medemblik is volop in beweging en werkt hard aan een gezonde toekomst voor alle inwoners. Om die groei en ambitieuze doelen te kunnen blijven realiseren is uitbreiding van personeel nodig.

Ontwikkel jezelf bij een gemeente die volop investeert in de toekomst. Met jouw werk zorg jij ervoor dat de inwoners van Medemblik prettig kunnen wonen, werken en recreëren in een mooie en landelijke omgeving. Ontdek jouw mogelijkheden bij de Gemeente Medemblik.

We zijn een actieve en ondernemende landelijke Noord-Hollandse gemeente met 17 kernen en ruim 45.000 inwoners. Gezond wonen, werken en recreëren zijn voor ons belangrijke speerpunten. We werken primair vanuit mogelijkheden en ondersteunen diverse initiatieven van onze inwoners, verenigingen en bedrijven. Samen met onze inwoners, maatschappelijke partijen, ondernemers, de raad, het college en de Westfriese regiogemeenten werken we enthousiast aan een vitale én leefbare gemeente.

Projectmanager

Energieneutraal en Efficiënt gemeentehuis

De gemeente Medemblik staat voor een aanzienlijke uitdaging, de transformatie van het gemeentehuis naar een energie neutraal en efficiënt gebouw.

Het gemeentehuis, een ontwerp van het architectenbureau Albers & Van Huut (voormalig DSB kantoor), is inmiddels circa 18 jaar oud/jong. De technische installaties (lift, verwarming, koeling, brandweerinstallatie etc.) zijn aan het eind van de levensduur en moeten worden vernieuwd. Dit is de kans om invulling te geven aan het voorstel van de gemeente om in 2040 in een energieneutraal gebouw te werken. Ook is voorgesteld met een flexfactor van 0,6 te werken en het activiteitgericht werken te introduceren. De raad heeft aangegeven ook de raadszaal te willen moderniseren. En tenslotte is besloten om, voorafgaand aan de renovatie, onder andere het meubilair te vervangen, aangepast aan de ARBO normen. Het totale project bestaat uit 9 deelprojecten.

De gemeenteraad heeft een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld en een krediet voor het eerder vervangen van een deel van het verouderde meubilair. De ambitieuze planning is om medio 2026 het project af te ronden.



Wat zoeken we?

Voor dit uitdagende project zijn we op zoek naar een energieke projectmanager met aantoonbare ervaring met een vastgoedproject van dergelijke omvang en complexiteit. We zoeken iemand die ons gemeentehuis transformeert van een wat intern gericht gebouw, naar een gebouw dat bewoners, ondernemers en maatschappelijke partners verwelkomt. We bevinden ons in voorbereidingsfase. Je hebt ervaring om onze ideeën om te vormen tot een definitief ontwerp, en begeleidt de aanbesteding en de fase daarna om de uitvoering vorm te geven.

  • Je bent een strategische verbinder, praktisch en resultaatgericht, met procesmatige vaardigheden en politieke sensiviteit. Organisatieontwikkeling, duurzaamheid, herontwikkeling zijn woorden die je niet vreemd zijn.

  • Je houdt het overzicht, voert de regie (meer dan dat je op inhoud stuurt) en levert daarmee met je team een belangrijke bijdrage aan het uiteindelijke projectresultaat en de tevredenheid van je opdrachtgevers en stakeholders.

  • Je bent verantwoordelijk voor de totale projectbeheersing binnen de kaders van onder meer het beschikbare budget en planning, maar laat ook waar nodig de verantwoordelijkheden waar ze horen.

  • Je bent in staat om technische & operationele uitdagingen te managen en te vertalen naar alle onderdelen van de organisatie (bestuur, griffie, ambtelijk).



We schatten in dat deze opdracht 18 tot 20 uur per week in beslag neemt.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten