Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager dashboardmonitor maatschappelijke omvang (zzp)

Geplaatst 24 okt. 2022
Project ID: YIS 9122740
Plaats
Dordrecht, Zuid-Holland
Uren
16 uur/week
Periode
Start: 24 okt. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 okt. 2022 11:00

Periode inzet tot Februari 2023

Inzet: 16 uur 

Schaal 11

 

Wij zoeken een projectmanager die enthousiast wordt van projecten in het sociaal maatschappelijk domein. Projecten aansturen vind jij een uitdaging en je gaat voor het beste resultaat. Wil je mooie projecten, dan kom je bij ons werken.

 

Projectmanager Dashboardmonitor Maatschappelijke Opvang

 

Dordrecht is de oudste stad van Holland met vele monumenten, schitterend gelegen aan De Biesbosch en omringd door prachtige rivieren. Het is een stad met ruim 120.000 inwoners. Dordrecht zet in op groei van het inwonersaantal en wil jongeren en gezinnen aan de stad verbinden. In deze college periode willen we 4000 woningen realiseren en nog eens 6000 woningen planvoorraad na 2022, en dat binnenstedelijk! Dit vraagt om integrale gebiedsontwikkelingen met oog voor alle stedelijke uitdagingen, zoals bereikbaarheid, duurzaamheid, welzijn en economie, en misschien wel de belangrijkste de Dordtse identiteit.

 

Wat ga je bij ons doen?

Wij zoeken een projectmanager voor het verder ontwikkelen en opleveren van het Dashboard Maatschappelijke Opvang (hoeveel daklozen zijn er, wat hebben ze, waarom zijn ze dakloos, waar zitten ze, et cetera), zodat op de korte en langere termijn beter geanticipeerd kan worden op vraagstukken. In het sociaal domein zijn verschillende dasboards ontwikkeld en actief (bijvoorbeeld het Dashboard 'Beschermd Wonen'). Deze dashboards worden o.a. gebruikt voor landelijke periodieke verantwoording waarmee men steeds op uniforme en gestandaardiseerde wijze een update van de relevante gegevens kan aanleveren.

Als projectmanager ben je integraal verantwoordelijk voor de totstandkoming van het dashboard, dat in februari 2023 moet worden opgeleverd. Hierbij ligt het accent op het organiseren en beheren van alle bij een project behorende projectmatige aspecten op het gebied van geld, risico's, organisatie, communicatie, kwaliteit, informatie en tijd. Je bent een stevige gesprekspartner op tactisch niveau, en gewend om te werken in een complexe ambtelijke en bestuurlijke omgeving. Jouw focus ligt op het uitvoering geven aan de opdracht, het opzetten, organiseren van en leiding geven aan een multidisciplinair projectteam en ook op sturing en verantwoordelijkheid nemen op het te behalen resultaat.

 

Wat neem je mee?

·        Hbo werk- en denkniveau;

·        Minimaal 3 jaar ervaring en ruime kennis en van project- en /of programmamanagement in (bij voorkeur) een gemeentelijke organisatie;

 

Je bent een ervaren projectmanager die van aanpakken weet. Coördineren, plannen en organiseren zit in je genen. Je bent autonoom, enthousiast en energiek. Je hebt strategisch inzicht, bent zakelijk ingesteld en een collegiale teamspeler. Je beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit en zelfreflectie. Je schakelt makkelijk en hebt overtuigingskracht. Je hebt een grote mate van verantwoordelijkheid en je werkt vanuit een verbindende rol waarbij transparantie centraal staat.

 

Je brengt ruime ervaring mee in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de gemeente alsmede het doen van voorstellen. Je bent een goede netwerker en een gewaardeerd gesprekspartner met uitstekende communicatieve vaardigheden.

Je herkent je in onze kernwaarden: Vertrouwen, Verantwoordelijkheid, Initiatief en Samenwerken

 

Waar kom je te werken?

De Gemeente Dordrecht werkt, samen met (regionale) ketenpartners, aan een leefbare en aantrekkelijke stad en regio. Je komt te werken bij het intergemeentelijk projectmanagementbureau (iPM) in het cluster Management en Ondersteuning. Bij iPM werken circa 60 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam.

 

Wie zijn wij?

Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad.

 

Wat bieden we jou?

Een uitdagend project voor maximaal 16 uur per week tot en met februari 2023. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten