Gemeenteprojecten

Freelance Projectmanager Bouwprojecten Onderwijshuisvesting

Geplaatst 26 mrt. 2021
Project ID: YIS000567
Plaats
Dordrecht
Duur
11 maanden, 4 weken
(26 mrt. 2021 - 26 mrt. 2022)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
Unknown

Wij zoeken een ervaren programma-/projectmanager die warm wordt van het realiseren van ruimtelijke vraagstukken en projecten. Programma's/projecten aansturen vind jij een uitdaging en je gaat voor het beste resultaat. Wil je mooie projecten, dan kom je bij ons werken.


Dordrecht is de oudste stad van Holland met vele monumenten, schitterend gelegen aan De Biesbosch en omringd door prachtige rivieren. Het is een stad met ruim 120.000 inwoners. Dordrecht zet in op groei van het inwonersaantal en wil jongeren en gezinnen aan de stad verbinden. In deze college periode willen we 4000 woningen realiseren en nog eens 6000 woningen planvoorraad na 2022, en dat binnenstedelijk! Dit vraagt om integrale gebiedsontwikkelingen met oog voor alle stedelijke uitdagingen, zoals bereikbaarheid, duurzaamheid, welzijn en economie, en misschien wel de belangrijkste de Dordtse identiteit. 


Wat ga je bij ons doen?

Als projectmanager lever je een bijdrage aan de ambities van Dordrecht. Jouw projecten zijn divers, soms tactisch van aard en andere keren minder complex. Je bent een stevige gesprekspartner op tactisch niveau, en gewend om te werken in een complexe ambtelijke en bestuurlijke omgeving.


Jouw focus ligt op het uitvoering geven aan de opdracht, het opzetten, organiseren van en leiding geven aan multidisciplinaire projectteams en ook op sturing en verantwoordelijkheid nemen op het te behalen resultaat.


Jij bent integraal verantwoordelijk voor het uitvoeren van de projecten. Hierbij ligt het accent op het organiseren en beheren van alle bij een project behorende projectmatige aspecten op het gebied van geld, risico's, organisatie, communicatie, kwaliteit, informatie en tijd.


Je levert een inbreng aangaande voorstellen tot het verder professionaliseren van het intergemeentelijk Projectmanagementbureau (iPM) en de implementatie daarvan.


Je draagt daarbij zorg voor het managen van de risico’s van project en opdrachtgever, de verwachtingen van de omgeving en van afspraken met opdrachtgever, projectteamleden en met externe partners. Je stuurt op de voortgang van jouw projecten en bent aanspreekpunt en klankbord voor (deel)projectleiders en leden van het projectteam. En je zorgt tegelijk voor de samenhang van het project in de gemeentelijke organisatie. 


Wat neem je mee?

  • Hbo werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3 jaar ervaring en ruime kennis en van project- en /of programmamanagement in (bij voorkeur) een gemeentelijke organisatie;
  • Ervaring met diverse vormen van gebiedsontwikkeling;
  • Ervaring met nieuwbouwtrajecten (ontwerp-uitvoering-bestemmingsplan) is belangrijk
  • Kennis van wetgeving en verantwoordelijkheden onderwijs is een pré 


Je bent een ervaren projectmanager die van aanpakken weet. Coördineren, plannen en organiseren zit in je genen. Je bent autonoom, enthousiast en energiek. Je hebt strategisch inzicht, bent zakelijk ingesteld en een collegiale teamspeler. Je beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit en zelfreflectie. Je schakelt makkelijk en hebt overtuigingskracht. Je hebt een grote mate van verantwoordelijkheid en je werkt vanuit een verbindende rol waarbij transparantie centraal staat. 


Je brengt ruime ervaring mee in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de gemeente alsmede het doen van voorstellen. Je bent een goede netwerker en een gewaardeerd gesprekspartner met uitstekende communicatieve vaardigheden.


Je herkent je in onze kernwaarden: Vertrouwen, Verantwoordelijkheid, Initiatief en Samenwerken


Waar kom je te werken?

De Gemeente Dordrecht werkt, samen met (regionale) ketenpartners, aan een leefbare en aantrekkelijke stad en regio. Je komt te werken bij het intergemeentelijk projectmanagementbureau (iPM) in het cluster Management en Ondersteuning. Bij iPM werken circa 60 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam.


Wie zijn wij?

Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad. 


Sollicitatie deadline is 02-4 om 08:00 uur

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten