Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager binnenstedelijke gebiedsontwikkeling (zzp)

Geplaatst 20 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153277
Plaats
Almere, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 8 apr. 2024
Einde: 11 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 27 mrt. 2024 13:00

Uren: 24-32

Startdatum: gewenst Medio april

Duur opdracht: 1 jaar met kans op verlenging

Schaal: 13

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Projectmanager Binnenstedelijke Gebiedsontwikkeling                                                            

Almere, de bruisende stad die in bijna 50 jaar is uitgegroeid tot een kleurrijke metropool van meer dan 2250.000 inwoners. Een stad die niet alleen aantrekkelijk is om te wonen, maar ook om te werken en te ondernemen. De kernwaarden van Almere – Hartelijk, Slagvaardig, Samen, Inventief en Betrouwbaar – vormen de basis van een dynamische en gedreven gemeente.

Terwijl veel steden vastlopen in bouwbeperkingen, staat Almere voor ambitie en groei. Als dé bouwstad van Nederland heeft Almere de uitdagende taak om 60.000 woningen te realiseren en een verwachte overloop uit de regio op te vangen. De stad streeft naar de bouw van minimaal 25.000 woningen tot en met 2033 . Een ambitie die leeft en waar de voorbereidingen in volle gang zijn.

Wat ga je doen                                                                              

Als Projectmanager Binnenstedelijke Gebiedsontwikkeling ben jij de drijvende kracht achter de grote bouwprojecten die Almere verrijken. Jij bent de sleutel tot het succes van gebiedsontwikkelingen die de stad vormgeven met woningen, bedrijven, voorzieningen en openbare ruimte.                                                                                                                           

In alle stadsdelen wordt hard gewerkt om samen met de bewoners en marktpartijen tot (woning)bouw te komen om de ambities waar te maken. Om te beginnen wil Almere de komst van sociale woningen versnellen. Samen met corporaties zijn werkafspraken gemaakt om met speciale planteams te werken aan de komst van meer dan 4000 sociale woningen op de korte termijn. In stadsdeel Almere Haven wordt o.a. hard gewerkt aan de transformatiegebieden Ambachtsmark en De Paal om 800 woningen toe te voegen. In het stadsdeel Almere Buiten staan, in het kader van de stedelijke vernieuwingsopgave van het nieuwe centrum, 500 woningen gepland.

De grootste verstedelijkingsopgave bevindt zich in Almere Centrum. In het centrum wordt gewerkt aan de gebiedsontwikkeling in de dag van morgen (2030) en daarna. In de Visie “Almere, Stad met de Toekomst is de (door)ontwikkeling van het noordelijk deel van het Stationsgebied beschreven. Zowel aan de boven- als onderkant van de spoorverbinding is de komst van meer dan 5000 woningen gepland.

In een politieke context krijg je de kans om resultaten te boeken die maatschappelijke impact hebben. Samen met de ontwikkelende partijen werk je aan wat het beste is voor onze stad. Jij adviseert en informeert de wethouder om politiek draagvlak te vinden voor jouw plannen, in een organisatie met korte lijnen en een platte structuur waar jij in the lead bent.

                                                                                                                                                         

Wie ben jij

Als onze collega ben meer dan alleen een Projectmanager; jij bent een krachtige persoonlijkheid met aanzienlijke ervaring binnen de gebiedsontwikkeling in stedelijk gebied, bij voorkeur zowel aan de publieke als commerciële kant. Jouw resultaatgerichtheid en daadkracht maken het verschil. Je hebt de gave om te luisteren en gemakkelijk contact te maken, terwijl jouw empathie jouw kracht is. Vastgelopen situaties breng jij in beweging met overtuigingskracht en onderhandelingsvaardigheden. Daarnaast ben jij een volwaardige gesprekspartner voor experts in diverse vakgebieden, van stedenbouwkundigen en architecten tot ontwikkelaars en planeconomen. Met jouw energie, enthousiasme, oprechte interesse en humor heb jij een gunfactor die blijft hangen. Jij behoudt het overzicht, denkt strategisch, en hebt de nodige distantievaardigheden om te relativeren en reflecteren, zowel op anderen als op jezelf. 

Meer over jouw werkomgeving

Almere is een stad waar nog alles mogelijk is. De afdeling Gebiedsontwikkeling, bestaande uit meer dan 100 gedreven professionals, speelt een cruciale rol in het realiseren van deze ambitieuze plannen. Hier krijg je de kans om deel uit te maken van een commercieel gestuurde afdeling met een bezielende missie: het ontwikkelen en realiseren van de toekomst van Almere.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten