Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider wet open overheid (zzp)

Geplaatst 6 apr. 2022
Project ID: YIS 9112561
Plaats
Helmond
Uren
18 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 18 apr. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum inzet18-4-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 16-20

Schaal 11

 

De Wet Open Overheid (Woo) treedt per 1 mei 2022 in werking. De wet is bedoeld om overheden transparanter te maken en moet ervoor zorgen dat overheidsinformatie beter vindbaar, uitwisselbaar, eenvoudig te ontsluiten en goed te archiveren is.

 

Voor gemeente Helmond, afdeling Informatievoorziening & Automatisering (IVA).

 

Het project richt zich met name op de doorvoering van de benodigde veranderingen in de dienstverlening en de ondersteunende informatievoorziening.

 

Verantwoordelijkheden van de projectleider

Als projectleider / verandermanager ben jij verantwoordelijk voor:

§ Het opstellen van een (gefaseerd) implementatieplan Woo (ten behoeve van het openbaar maken van alle informatiecategorieën).

§ Het uitvoeren en begeleiden van de gemeente brede implementatie Woo.

§ De bewaking en aansturing op de samenhang binnen het project als ook de samenhang met andere projecten binnen programma Dienstverlening, Informatievoorziening en Automatisering (DIVA);

§ De organisatie brede communicatie en bewustwording rondom het actief openbaar maken van overheidsinformatie;

§ Het afleggen van verantwoording aan de programmamanager.

 

De ideale kandidaat

§ Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke rol als projectleider en/of verandermanager en affiniteit met dienstverlening bij lokale overheden.

 

Verder ben jij …

Een echte bruggenbouwer, doorzetter, analytisch en slagvaardig. Je durft verantwoordelijkheden te nemen en bent in staat om op basis van sterke argumenten te adviseren, te overtuigen en besluiten te (laten) nemen. Je hebt een coachende, realiserende en informerende rol en kunt iedereen goed enthousiasmeren.

 

Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

 

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten