Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Vernieuwing Finance Applicatie (zzp)

Geplaatst 10 mei 2022
Project ID: YIS 9114350
Plaats
Horst
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar, 10 maanden
Start: 13 jun. 2022
Einde: 1 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 jun. 2022 14:00

Startdatum: zo snel mogelijk

Einddatum: 31-3-2024

Functieschaal 11

Aantal uur per week: 24 -32 uur per week (meer/minder eventueel in overleg mogelijk)

Tariefindicatie: € 75 (Een hoger tarief is bespreekbaar, mits dat in lijn is met de kwaliteit van je cv).

 

Projectleider Vernieuwing Finance Applicatie

 

het betreft een functie voor gemiddeld 32 uur per week voor de periode tot en met maart 2024.

 

Over het project binnen het programma “samenwerking Venray – Horst aan de Maas”

Beide gemeenten werken samen op de gebieden: Informatievoorziening, KCC, burgerzaken, Financiën en HRM. Doel van de samenwerking is kwetsbaarheden verminderen, kwaliteit verhogen en kosten beheersen. Een uitvoeringsprogramma per domein en stuurgroep “Samenwerking” zorgen ervoor dat we onze samenwerking en het programma succesvol vormgeven. 

 

Jij, de opdrachtgevers en het projectteam

Trekker van het project is de gemeente Horst aan de Maas, de gemeente Venray is mede opdrachtgever. Beiden zijn betrokken opdrachtgevers. Om de resultaten mogelijk te maken stemmen we frequent met elkaar af en zorgen we voor de randvoorwaarden waarbinnen het project gerealiseerd kan worden.

 

Samen zetten we dan ook de schouders eronder om dingen voor elkaar te krijgen. Collegialiteit strekt zich zelfs uit tot buiten de gemeentegrenzen. Je werkt voor Venray én Horst aan de Maas.

Je werkt hybride vanuit thuis en op beide locatie. Het te bereiken resultaat en de samenwerking is daarbij leidend.

 

Op basis van vooronderzoek ga jij samen met ons ervoor zorgen dat we vóór 1 januari 2024 een goed ingerichte financiële applicatie hebben voor twee gemeenten. Als projectleider breng je op basis van jouw projectplan in beeld wie en wat je nodig hebt voor het realiseren van een succesvol eindresultaat. De financieel beheerders krijgen in ieder geval een rol in het project. Daarnaast sluiten I-adviseurs, functioneel beheerders, financieel consulenten en een procesoptimalisatie (LEAN) consulent aan. Tijdens het project houd je bij de opdrachtverheldering en in het projectplan rekening met de koers en de belangen van beide organisaties. 

 

Dit is jouw opdracht

Vervanging, herinrichting en implementatie van een nieuwe financiële applicatie. Jij zorgt ervoor dat binnen de gemeente Venray en Horst aan de Maas voor 1 januari 2024 een nieuw financieel digitaal informatiesysteem is ingericht dat wordt gedragen door de medewerkers.

 

Je begeleidt het project van idee tot uitvoering. Je schrijft het projectplan in overleg met je stakeholders en weet (project)medewerkers te enthousiasmeren. Je ziet het als een uitdaging om resultaat en kwaliteit te leveren binnen de beschikbare tijd, resources en het budget. Hierbij communiceer je makkelijk met iedereen binnen de organisatie.

 

Het nieuwe systeem vervangt de twee huidige financiële informatiesystemen: Pink Rocade en Decade. Een goede inrichting, datamigratie, testfase en gecontroleerde livegang is essentieel voor onze going concerns. De winkel is immers open tijdens de verbouwing.

 

Jij hebt een bewezen trackrecord in de aansturing en begeleiding van het inrichten van efficiënte workflows, zorgvuldige datamigratie en een functionele implementatie. Met als doel dat alle financiële producten door de juiste mensen betrouwbaar en tijdig geleverd kunnen worden. Een (gedeeltelijke) aanbesteding begeleiden maakt onderdeel uit van de opdracht. Verder kent het project een nazorg en dechargefase van drie maanden waarin aandacht is voor het ondersteunen van de gebruikers.

 

Gedurende de looptijd van de opdracht worden enkele evaluatiemomenten ingebouwd.

 

 

Jouw profiel

Je bent iemand die aantoonbaar ervaring heeft met het leiden van succesvolle en complexe ICT gerelateerde projecten zoals de vervanging en herinrichting van financiële applicatie inclusief datamigratie bij gemeenten. Je hebt een voor deze vacature relevante en afgeronde HBO of Universitaire opleiding.

 

Gezien het doel en het gewenste resultaat is het vooral belangrijk dat je sterk bent in:

·        Verantwoordelijkheid nemen voor de realisatie van het project binnen de gestelde termijnen (plannen en organiseren);

·       Projectmatig werken door sturing te geven aan het project in de voorbereiding, uitvoering en aflevering conform de gestelde doelen, resultaatafspraken, randvoorwaarden, (oplever)termijn en budget;

·       Frequente afstemming met de opdrachtgevers zodat er een duidelijke projectopdracht (doelstelling, resultaten, scope, resources) is en projectresultaten bereikt worden;

·       Een (gedeeltelijk) aanbestedingsproces inplannen en succesvol uitvoeren.

 

Daarnaast creëer je draagvlak bij de 'stakeholders', waaronder eindgebruikers, voor de uitvoering en resultaten van het project. En zorg je voor de overdracht van het gerealiseerde resultaat aan de organisaties, teams en de (bestaande) beheerorganisatie. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten