Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider verkiezingen (zzp)

Posted Sep 13, 2022
Project ID: YIS 9120754
Location
Gouda, Zuid-Holland
Timeline:
6 months
Starts: Oct 3, 2022
Ends: Mar 31, 2023
Hours/week
28 hrs/week
Payrate range
Unknown

Inschaling: schaal 10 CAO gemeenten

Startdatum: medio oktober

Aantal uur per week: 28 is bespreekbaar.

Mogelijkheid tot verlenging: nee

Datum gesprekken: maandag 26 september tussen 09:00 en 11:00 uur.

Deadline aanbieden: n.v.t. (Goede kandidaten worden voorgedragen na ontvangst sollicitatie)

 

De projectleider krijgt geen laptop/telefoon van de gemeente.


 

Afgelopen maart stonden de gemeenteraadsverkiezingen op het programma. Een grote maar vooral hele bijzondere opdracht. 

Het team heeft samen de dag van A tot Z georganiseerd en het resultaat was een perfecte dag! Ben jij de projectleider die de uitdaging aangaat en samen met het team een perfecte verkiezing weet te organiseren?

 

Functiebeschrijving

Voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschappen op woensdag 15 maart 2023 is de gemeente Gouda op zoek naar een projectleider verkiezingen. In deze rol zorg jij ervoor dat de verkiezingen van begin tot einde goed verlopen en dat alles tot in de puntjes geregeld is. 

Jij stuurt het verkiezingsteam aan, draagt zorg voor de communicatie, i.s.m. de woordvoerder verkiezingen, naar alle betrokken partijen en bent verantwoordelijk voor de eerste voorbereidingen tot de afrondende fase na de verkiezingen.

 

Als projectleider ga je aan de slag om samen met het verkiezingsteam verschillende werkzaamheden uit te voeren, zoals de indeling/bezetting van de stembureaus en de verschillende procedures van de verkiezingen. 

Daarnaast zorg je i.o.m. de teamleider en het afdelingshoofd voor de nodige afstemming met bestuur, kiesraad, ambtelijke organisatie, stembureauleden, etc. Ook ben je als spin in het web beschikbaar voor alle voorkomende taken en obstakels op te pakken rondom de verkiezingen. 

Je bent bekend met het verwerken van de kiesgerechtigheid en wijze van stemmen, je kent de rechten/plichten van de kiezers (bezwaar maken, openbaarheid, helpen bij stemmen, legitimatie, overlast etc.) en je vindt het daarnaast leuk om de medewerkers van het stembureau (voorzitters) te instrueren en te begeleiden.

 

Extra informatie

  • Uren per week: 28 uur, dit is een gemiddelde. In beginsel zal het aantal uren per week minder zijn en naar mate de datum van de verkiezingen dichterbij komt zullen de uren worden geïntensiveerd.
  • Periode: oktober 2022 tot 01-04 2023

 

Functie eisen

  • HBO werk- en denkniveau; 
  • Minimaal twee jaar ervaring met het organiseren van verkiezingen als projectleider;
  • Ervaring met applicaties Elektor en OSV verkiezingssoftware is een pré;

 

Je bezit als projectleider verkiezingen de volgende competenties:

  • Je bent stressbestendig, flexibel en kan goed communiceren;
  • Je bent ondernemend en doortastend in het uitvoeren van werkzaamheden;
  • Politieke en bestuurlijk sensitiviteit;

 

Similar projects

+ Search all projects