Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider verkiezingen (zzp)

Geplaatst 4 jul. 2022
Project ID: YIS 9117325
Plaats
Waalre, Noord-Brabant
Uren
8 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 okt. 2022
Einde: 30 apr. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 sep. 2022 12:00

Uren per week:  flexibel.

Periode: Vanaf 1 oktober 2022 tot 1 januari 2023 ongeveer 8 uur per week

Vanaf 1 januari 2023 ongeveer 16 uur per week.

Week van en voor verkiezingen fulltime.

Daarna worden de uren weer afgebouwd

Tarief passend bij werkervaring.

 

 

Met kiesrecht mag je stemmen en je ook verkiesbaar stellen. Wil jij meewerken aan een transparant en betrouwbaar proces?

 

De afdeling Dienstverlening van de gemeente Waalre zoekt een projectleider voor de verkiezingen van 2023 van de Provinciale Staten en het Waterschap. 

Een projectleider die een uitdaging niet uit de weg gaat, van aanpakken weet en samen met de projectgroep Verkiezingen resultaat wil behalen. Ruim een half jaar voor de dag van de verkiezingen wordt gestart met dit omvangrijke project. 

Samen met diverse collega’s uit de organisatie werk je op projectmatige basis aan het organiseren van het democratisch proces. Het resultaat is dat de bewoners van Waalre hun stem kunnen uitbrengen. En dat niet alleen: het proces is zorgvuldig, transparant en de uitslagen zijn betrouwbaar.

 

Dit is je werk

Je bent verantwoordelijk voor de gehele organisatie van de verkiezingen 2023. Je stuurt de projectgroep aan en stuurt bij waar nodig. Als projectleider ben je inhoudelijke verantwoordelijk voor alle beleidsmatige keuzes en adviezen. Je bent het directe aanspreekpunt voor bestuur, MT en organisatie.

 

Aandachtgebieden

De organisatie van de verkiezingen kent twee aandachtsgebieden.

Het ene aandachtsgebied is het volledige stemproces. Hierbij wordt er onder andere gezorgd dat de stempas op tijd de mat ligt bij de kiezers, er tijdig en voldoende stembiljetten beschikbaar zijn en dat de verkiezingsuitslag juist wordt vastgesteld. Ook houd je je bezig met het voorbereiden en de implementatie van Kieswetwijzigingen.

 

Het andere aandachtsgebied is de logistiek en locaties. Dat gaat over het realiseren, contracteren van stemlokalen en benodigde materialen (stemhokje, stembussen, potloden) ten behoeve van de stembureaus. Afspraken met de stemlocaties worden vastgelegd, de benodigde materialen worden beheerd en aangevuld. Als projectleider stuur jij het logistieke proces om alle stemlocaties op- en af te bouwen aan. Er worden afspraken gemaakt met de logistieke partners op basis van de actuele wettelijke toegankelijkheidscriteria. Daar waar nodig neem je maatregelen om de toegankelijkheid van de locaties te waarborgen. Tijdens de verkiezingsweek fungeer je als inhoudelijke vraagbaak.

 

Het organiseren van een verkiezing is werken met harde deadlines. Dat betekent dat jouw werk altijd op tijd af is en in bepaalde periodes erg hectisch kan zijn. Binnen de afdeling Dienstverlening delen we onze kennis over verkiezingen graag met jou en waarderen we de inbreng van jouw kennis. Kortom je doet interessant werk in één van de mooiste gemeenten van Nederland.

 

Jij brengt mee:

Ervaring in een rol als projectleider verkiezingen

Communicatief sterk

Organisatorisch vermogen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten