Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider verbeterprogramma sport vastgoed (zzp)

Geplaatst 12 apr. 2024
Project ID: YIS 9153383
Plaats
Groningen
Uren
16 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 apr. 2024 12:00

Startdatum: zsm

Duur: t/m 31-12-2024

Inzet: 16 uren per week

Schaal 11, cao Gemeenten.

Voor de gemeente Groningen, directie Sport050, zijn wij op zoek naar een projectleider voor het Verbeterprogramma Sport Vastgoed (VSV). Dit betreft een functie t/m 31-12-2024 (met eventuele uitloop naar januari/februari 2025) voor gemiddeld 16 uren per week.

 

Achtergrondinformatie

De directie Sport050 zoekt een projectleider voor het Verbeterprogramma Sport Vastgoed (VSV). Het doel is om het beheer en onderhoud toekomstbestendig vorm te geven, waar nodig te herzien en te optimaliseren. Eind 2024 dient het VSV opgeleverd te worden. De sportaccommodaties en locaties omvatten ca. 160 gebouwen bestaande uit gymzalen, sporthallen, zwembaden, ijsbaan en hal, kleedruimten op sportparken en losse opstallen.

 

Belangrijke basis van het programma is het in beeld brengen van het vastgoedareaal (eigendomsposities en verantwoordelijkheden/demarcatie), de meerjarige kosten voor instandhouding (40 jaar), de exploitatiebegrotingen en de daarbij behorende processen, maar ook organisatie. Het programma wordt aangestuurd, en qua expertise ondersteund, door een stuurgroep waar de volgende directies deelnemen:

·        Sport050 – opdrachtgever verbeterprogramma, huidige eigenaar van het vastgoed en exploitant.

·        Directie Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) – verantwoordelijk voor het accommodatiebeleid.

·        Vastgoedbedrijf (VGB) – na afronding van het verbeterprogramma eigenaar van een groot gedeelte het sport vastgoed.

 

Het VSV vormt het integrale project en bestaat uit diverse deelprojecten, waarbij enkele bijna zijn afgerond en andere deelprojecten nog moeten beginnen. De uitwerking van de deelprojecten vindt plaats in verschillende werkgroepen bestaande uit medewerkers uit de organisatie met ieder hun specifieke expertise en verantwoordelijk. De werkgroepen zijn als volgt ingedeeld:

1.   Objecten en terreinen – Per object/terrein vaststellen wat de eigendomspositie is en welke verantwoordelijkheden de gemeente heeft. Onduidelijkheden in kaart brengen, voorstellen doen ter verduidelijking en na goedkeuring deze ook vastleggen met huurder/gebruiker/derden. De werkgroep levert een areaallijst op inclusief de inventarisatie van bijbehorende contracten en andere relevante objectinformatie.

2.   Meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) – Per gebouw/terrein het opstellen van een MJOB met een planhorizon van 40 jaar, afstemmen van de technische demarcatie tussen Sport050 en VGB en het in kaart brengen van het niet planmatig onderhoud bestaande uit dagelijks-, preventief en correctief onderhoud.

Alleen het niet planmatig onderhoud voor Sport050 moet nog in kaart worden gebracht. Het VGB deel van dit onderhoud is al meegenomen in de aanbesteding die eind 2023 heeft plaatsgevonden.

3.   Organisatie – wat betekent de nieuwe rol voor de organisaties van Sport 050 en het VGB en waarin verschilt deze van de huidige organisatie. Welke expertise, onderlinge taken, rollen en verantwoordelijkheden zijn hiervoor nodig bij beide directies?

  1. Financiën – Per gebouw/terrein een financiële analyse maken; wat is de komende 40 jaar nodig om de gebouwen en terreinen in stand te houden inclusief bijkomende kosten/kapitaalslasten afgezet tegen de nu beschikbare financiële middelen. Wat zijn de verwachte inkomsten per gebouw/terrein. Hoe ziet de exploitatie begroting van Sport050 (exploitant/verhuurder) en het VGB (eigenaar) eruit na vaststelling van het verbeterprogramma. Hoe gaan we het financiële systeem inrichten i.v.m. de P&C cyclus?

 

Bij de sportparken en terreinen heeft een inventarisatie plaatsgevonden. Het MJOB is in concept gereed. Er dient een vervolg aanpak te worden geformuleerd met daarin wat nodig is om het onderhoud en beheer op sportparken en terreinen planmatig en toekomst bestendig vorm te geven (o.a. niet planmatig, financieel, organisatorisch en procesmatig).

Het eindproduct is een begroting per pand en terrein waarin de totale exploitatie in beeld is gebracht. Vervolgens dient er een splitsing aangebracht te worden tussen exploitatiekosten en eigenaarslasten. Dit om de panden te kunnen splitsen afgestemd op de nieuwe rolverdeling tussen de directies. Hier is al een demarcatie voor vastgesteld.

De verschillende deelprojecten zijn al in gang gezet en verkeren in verschillende stadia van voortgang. Het is hierbij vooral belangrijk deze (stadia) op elkaar af te stemmen. Eventuele knelpunten dienen gesignaleerd te worden, acties moeten worden uitgezet, opgelost en afgerond.

 

Naast het verbeterprogramma loopt er parallel een investeringsprogramma voor het verduurzamen en vervangen van bestaande sportaccommodaties. Van de projectleider wordt verwacht dat de beheer en onderhoud strategieën worden afgestemd op dit investeringsprogramma.

 

Het verbeterprogramma wordt afgesloten met een college voorstel (CV) waarin o.a. de aanleiding/het doel, de organisatie, de financiële consequenties en het resultaat van dit verbeterprogramma uiteen worden gezet. Ook doe je aanbevelingen hoe en op welke wijze het verbeterprogramma moet worden geïmplementeerd.

Wat ga je doen en wie zoeken wij?

·        Leidinggeven aan het verbeterprogramma, sturen op de deelprogramma’s, deze afronden, adviseren en actief bijdragen en uiteindelijk het verbeterprogramma integraal opleveren.

·        Alle deelprojecten (en werkgroep resultaten) moeten tijdig op elkaar afgestemd worden.

·        Coördineren, synchroniseren van de (deel) programma onderdelen en actief expertise leveren om de deelprogramma’s tijdig af te ronden om het integrale verbeterprogramma op te leveren.

·        In staat zijn om een college voorstel op te stellen en te zorgen voor goedkeuring.

·        Het doen van aanbevelingen hoe en op welke wijze het verbeterprogramma moet worden geïmplementeerd.

·        Wij zoeken iemand met ruime ervaring en kennis.

De functie in steekwoorden: vastgoed expertise, planmatig en dagelijks onderhoud, Meerjaren Onderhoud Plannen, beleid en uitvoering m.b.t. vastgoed strategie, het opereren in een operationele omgeving, maar ook in een politiek bestuurlijke omgeving en deadlines realiseren.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten