Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Vastgoed

Geplaatst 8 okt. 2021
Project ID: YIS 9102402
Plaats
Lansingerland
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 11 okt. 2021
Einde: 14 okt. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 14-10 11:00

24 uur per week, startdatum z.s.m. Duur: 1 jaar

 

Projectleider 

Functiehouder kan enerzijds worden ingezet als ambtelijk opdrachtnemer en eindverantwoordelijke voor de initiatie, voorbereiding, realisatie en evaluatie van projecten in het kader van investeringen/projectmatig onderhoud en herinrichtingprojecten. Anderzijds kan de functiehouder als projectleider verantwoordelijk zijn voor projecten op het domein van gemeentelijk vastgoed, op het gebied van nieuwbouw, renovatie en verbouwing.  

 

Resultaatgebied 1: projectleiding 

  • Initieert middelgrote projecten met een monodisciplinair karakter, bijvoorbeeld voor wat betreft het domein van gemeentelijk vastgoed, op het gebied van nieuwbouw, renovatie en verbouwing. Bij deze projecten speelt (onderhouds)problematiek of tijdsdruk een significante rol. Andere voorbeelden zijn de renovatie van pompen en gemalen, de herinrichting van meerdere speelplekken tegelijkertijd, groot onderhoud asfalt, e.d. 
  • Ontwikkelt in samenwerking de (technische) uitgangspunten voor hoe een project in regie wordt aangepakt, maakt een plan van aanpak (projectplannen) of laat dit maken, maakt hierin een analyse van de GROTICK-elementen en geeft inzicht en advies. Houdt bij de voorbereiding rekening met veel verschillende aspecten, bijvoorbeeld of alle logistieke processen binnen de beschikbare ruimte passen of hoe de gebruikers effectief gebruik kunnen blijven maken van het vastgoed. Betrekt daarnaast diverse regionale en landelijke ontwikkelingen en gemeentelijke beleidsdoelstellingen, zoals duurzaamheid en klimaatadaptatie. Bij de projectvoorbereiding is er vrijheid om op basis van inhoudelijke analyses alternatieven aan te leveren voor de projectuitvoering. 
  • Stemt af en adviseert richting interne opdrachtgevers of management over het plan van aanpak en de haalbaarheid van de opdracht. Signaleert daarbij eventuele knelpunten en komt samen met specialisten, zoals externe adviseurs en adviseurs inkoop, tot heldere adviezen en concrete oplossingen.
  • Bereidt projecten voor. Laat ontwerpen en adviezen, ramingen, aanbesteding- en contractdocumenten opstellen door externe advies- en ingenieursbureaus.  
  • Beoordeelt de door collega’s en derden geleverde producten, waaronder planningen, ramingen, bestekken, ontwerpen, saneringsplannen, risico-inventarisaties en beheersmaatregelen, brieven aan gebruikers e.d. 
  • Laat organiseren, bereidt inhoudelijk voor en neemt deel aan interne en externe overleggen waaronder bouwvergaderingen, bewonersavonden, aanbestedingen.  
  • Inventariseert, plant en vraagt de benodigde vergunningen aan en heeft een inhoudelijke bijdrage bij eventuele bezwaar en beroepsprocedures. Draagt zorg voor een actueel vergunningenregister.  
  • Blijft –waar relevant- na toekenning betrokken bij de uitvoering van projecten. Stuurt dan directievoerder en aannemers aan, houdt inhoudelijk toezicht op de werken, bewaakt de financiën, kwaliteit en voortgang nauwlettend en zorgt dat de informatieverstrekking op orde is. Is sparringpartner voor directievoerders, aannemers en andere partijen betrokken bij de uitvoering voor wat betreft technische vragen. Werkt -indien van toepassing- onder de (senior) projectleider of projectmanager.  
  • Rapporteert regelmatig en vraagt goedkeuring aan / stemt af met de teammanager, programmaleider of (senior) projectmanagers over afwijkingen en voortgang. 
  • Schaalt op wanneer de voortgang van en/of de besluitvorming binnen het project hierom vraagt. 
  • Stelt voortgangsrapportages op en rapporteert hierbinnen over de GROTICK elementen van het project aan de interne opdrachtgevers/programmaleider of de (senior) projectmanager. 
  • Laat opstellen of stelt op en actualiseert het overzicht van risico’s en de beheermaatregelen. 
  • Indien van toepassing: beoordeelt en accepteert de (deel)resultaten/oplevering.  
  • Evalueert of draagt bij aan de evaluatie van projecten. Toetst daarbij behaalde projectresultaten aan de opdracht en stelt op of draagt bij aan een eindverslag met verantwoording. 

  

Resultaatgebied 2: participatie en afstemming 

  • Neemt deel aan of -indien van toepassing- geeft vorm aan en organiseert met het projectteam de inspraak en participatie en regelt de momenten waarop dit in het project actueel is. Laat een communicatieplan met communicatie-uitingen opstellen of stelt deze op.  
  • Stemt af met diverse interne- en externe stakeholders en onderhoudt -indien van toepassing- het contact over aspecten bij de uitvoering van projecten. 
  • Is -indien van toepassing- opdrachtgever naar externe partijen, zoals gespecialiseerde advies-, inspectie-, onderzoek- en ingenieursbureaus. 
  • Overlegt met bijvoorbeeld de programmaleider, (senior) projectmanager, management of bestuurlijk opdrachtgever over de strategie en koers van het project en adviseert over besluitvorming.  

 

Resultaatgebied 3: inkoop en aanbesteding 

  • Draagt zorg -indien van toepassing in samenwerking met de (senior) projectmanager- voor het (laten) opstellen en controleren van selectie- en aanbestedingsleidraden en gunningsadviezen. 
  • Draagt zorg -indien van toepassing in samenwerking met de (senior) projectmanager- voor inkoop en aanbesteden, selecteren en onderhandelen met externe partijen, afsluiten contracten en overeenkomsten. 
  • Stelt op of bereidt B&W- en directievoorstellen voor over uitvoeringszaken, zoals aanbesteding. 
  • Adviseert -indien van toepassing- bestuur en raad in staf en commissie.

 

Resultaatgebied 4: advisering 

  • Adviseert de programmaleider/interne opdrachtgever/(senior) projectmanager op het gebied van het specialisme, bijvoorbeeld nieuwbouw, verbouwing en renovatie of onderhoud (MJOP) van het gemeentelijk vastgoed.  
  • Volgt ontwikkelingen op het vakgebied (in de breedste zin) en deelt deze binnen het eigen en overige betrokken teams. Onderhoudt externe netwerken ten behoeve van kennisuitwisseling. 

 

 

Functie-eisen

  • Specifieke beleidslijnen en daarbij behorende relevante wet- en regelgeving, processen en procedures zijn van belang voor de uitvoering van de werkzaamheden. 
  • Rapporteert aan de teammanager en functioneel aan programmaleider/interne opdrachtgevers of (senior) projectmanager over inhoud, aanpak, voortgang (planning) en resultaat van de projecten en de beheermaatregelen van de onderkende risico’s. Neemt zelfstandig of -indien van toepassing- in overleg met de (senior) projectmanager uitvoeringsbesluiten over het proces en inhoud van de projecten (binnen de kaders van de opdracht). Neemt -indien van toepassing- zelfstandig besluiten over meerwerk (tot een mandaatlimiet). 
  • Informeert en stemt af met interne- en externe betrokkenen. 
  • HBO+ werk- en denkniveau (vakgebied). 

 

Essentiële competenties

Politiek en bestuurlijk bewustzijn, omgevingsbewustzijn, analytisch vermogen, initiatief, flexibiliteit, overtuigingskracht, samenwerken, resultaatgerichtheid, besluitvaardigheid, mondelinge en schriftelijke communicatie.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten