Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider vastgoed (zzp)

Geplaatst 17 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130513
Plaats
Gouda, Zuid-Holland
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 17 mrt. 2023
Einde: 17 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 24 mrt. 2023 13:00

Startdatum: z.s.m.

Aantal uur per week: 28-36

Duur opdracht: 6 maanden met optie tot verlenging

Datum gesprekken: ntb.

Deadline aanbieden: n.v.t.: goede kandidaten worden na ontvangst voorgedragen aan de opdrachtgever.




Projectleider Vastgoed 

Gemeente Gouda is op zoek naar een projectleider vastgoed. Voor deze leuke en uitdagende opdracht zoekt de gemeente Gouda versterking in een ervaren projectleider die beschikt over uitstekende politiek bestuurlijke sensitiviteit. Als projectleider ben je betrokken bij de realisatie van meerdere projecten. 



De projecten waarvoor de gevraagde projectleider in ieder geval zal worden ingezet zijn:

De ontwikkeling van een voormalig militaire terrein.  Er zullen op deze locatie 220 woningen gebouwd worden, waarbij oog is gehouden voor vergroening, parkeren en duurzaamheid. Bij de uitwerking van de plannen is ook met de wijk- en bewonersbelangen rekening gehouden; een groene ontmoetingsplek en een buurtfunctie zijn in de plannen geïntegreerd. Op korte termijn is het ontwerp zo ver dat er een presentatie aan de Adviescommissie Omgevingskwaliteit kan worden gegeven. Als deze commissie positief is over het ontwikkelplan, staat niets meer in de weg om de huidige intentieovereenkomst om te zetten naar een anterieure overeenkomst. 


Het is belangrijk dat de toekomstig gemeentelijk projectleider dit traject strak begeleid: in de anterieure overeenkomst worden immers alle belangrijke afspraken tussen gemeente en ontwikkelaar vastgelegd en worden afspraken gemaakt welke bijdrage in kosten de ontwikkelaar aan de gemeente moet betalen om dit project mogelijk te maken. Na afsluiten van deze overeenkomst zal de projectleider het verder proces begeleiden van wijzigen bestemmingsplan t/m start uitvoering bouw, waarbij hij tevens verantwoordelijk is dat de verschillende afdelingen binnen de gemeente tijdig de benodigde input op de plannen leveren (circa 8-10 uur per week). 


Een ander project is een private gebiedsontwikkeling in Gouda, waar een functieverandering plaatsvindt. De gemeente heeft met twee mogelijke invullingen uit de gebiedsvisie ingestemd (zorg en wonen). Daarbij worden eisen gesteld aan het woonprogramma (aandeel sociale en middenhuur conform gemeentelijke beleid). Ook is een nieuwe zorgfunctie onderdeel van de gemeentelijke uitgangspunten/ ambities. Hiervoor is nog wel een verdere uitwerking van de plannen nodig en ook een planologische procedure. Vanuit de gemeentelijke afdeling maatschappelijk beleid is (later) de vraag gekomen of op deze locatie ook de jongerenopvang van ongeveer 12 intra en 12 extramurale zorg gerealiseerd kan worden. 


Opdracht voor de projectleider is om het project samen met de ontwikkelaar naar de volgende fase te brengen, waarbij goede participatie met de omgeving essentieel is. Hiervoor is een verdere uitwerking van de plannen nodig en ook een planologische procedure ​(circa 8 uur per week).


Het derde project betreft een herbestemming van een monumentale boerderij welke recent is leeggekomen. Het object heeft de monumentale status. De gemeente heeft geen belang meer bij behoud van eigendom en is voornemens het object, onder voorwaarden af te stoten. Vanwege de cultuurhistorische betekenis van het object en de ligging van het locatie is het wenselijk om grip te houden op de nieuwe passende functie. 


Opdracht voor de te werven projectleider is om een haalbaarheidsstudie te (laten) verrichten naar mogelijke functies.

Vervolgens is het doel om, in afstemming met interne vakdiscipline, zoals ruimtelijke ordening, cultuurhistorie, verkeer en belangengroepen en belanghebbenden, keuzes te maken om te komen tot een haalbaar plan. Vervolg zal zijn om te verkennen in hoeverre marktpartijen bereid zijn om het plan uit te voeren en het gebouw in eigendom en exploitatie te nemen (circa 8 uur per week).

Met wie ga je werken?

Je wordt onderdeel van een van de meest dynamische afdelingen binnen de gemeente Gouda: Cultuur, Vastgoed en Ontwikkeling (CVO). In deze afdeling werken 20 medewerkers verdeeld over drie teams die zich bezighouden met o.a. de thema’s onderwijshuisvesting, gebieds- en vastgoedontwikkeling, en het beheer en de exploitatie van gemeentelijke gebouwen en gronden. Het team gebieds- en locatieontwikkeling is verantwoordelijk voor het realiseren en faciliteren van woningbouwprojecten in de Spoorzone (www.goudaspoorzone.nl) en in de uitbreidingswijk Westergouwe (www.westergouwe.nl), maar ook gebieds- en locatieontwikkelingen elders in de bestaande stad.

Wat ga je doen?

Als Projectleider locatieontwikkeling ben je verantwoordelijk voor het realiseren van projecten van verschillende aard en omvang binnen de bestaande stad. Het kan hierbij gaan over zowel de (her) ontwikkeling van locaties als transformaties van bestaande gebouwen. Het betreft multidisciplinaire projecten op tactisch niveau.

De projecten kunnen locaties betreffen waar de gemeente Gouda een grondpositie heeft, maar het kan ook het procesmatig ondersteunen en begeleiden van bouwinitiatieven / projecten van derden betreffen. In beide gevallen kan het het  gehele traject bevatten van de initiatieffase ( w.o. ook haalbaarheidsstudies) tot en met de nazorg.

Een overzicht van de belangrijkste taken

  • Coördineren van locatieontwikkelingsprojecten en transformaties.

  • Het verrichten van haalbaarheidsstudies, het maken van de daarbij behorende analyses leidend tot een onderbouwde businesscase

  • Begeleiden van bouwinitiatieven / projecten van derden (borgen en inbreng gemeentelijk belang)

  • Bewaken van de voortgang van deze projecten op de GOTIK-R aspecten.

  • Interne- en externe afstemming en creëren van draagvlak.

  • Opstellen van projectdocumenten en rapportages.

  • Voeren van overleggen en onderhandelingen met marktpartijen, zoals projectontwikkelaars, waaronder over het sluiten van Intentie-, samenwerkings- en anterieure overeenkomsten.

  • Organiseren van goede participatie met stakeholders en belanghebbenden in afstemming met projectontwikkelaars.

  • (Proactief) informeren en adviseren, zowel mondeling als schriftelijk van het college en de gemeenteraad betreffende de voortgang van de projecten en verzorgen van de documentatie in de aanloop er naar toe.

  • Zorgdragen voor de administratieve organisatie en procesbewaking.

  • Functioneel coördinerende werkzaamheden met betrekking tot de projectmedewerkers c.q. het projectteam.



Welke contacten heb je?

Intern stem je veelvuldig af met collega’s van de verschillende gemeentelijke afdeling en zorg je voor integrale advisering. Daarnaast voer je overleg met coördinator/afdelingshoofd en betrokken collegeleden. Extern overleg je met projectontwikkelaars, inwoners van Gouda, belangenorganisaties, aannemers externe adviseurs en architecten.

Waarom is dit misschien de baan voor jou? Gouda is met een inwoneraantal van ruim 70.000 ideaal van omvang. Gelet op zijn schaal is de van oorsprong oud-Hollandse stad compact en  overzichtelijk. Tegelijk kent Gouda ook stadse uitdagingen door zijn regiofunctie en de centrale ligging in de Randstad, dicht bij steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De Goudse organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en informele sfeer. Dit alles maakt Gouda een geweldige stad om voor en in te werken.


Jij bent de ideale kandidaat als jij beschikt over….

  • minimaal een afgeronde HBO opleiding en drie jaar werkervaring met dit beleidsterrein in een (middel)grote gemeente;


  • je bent een stevige sparringpartner voor bestuurders en collega's


  • je hebt ruime ervaring met haalbaarheidsstudies en lastige overlegtrajecten vooruitlopend op de daadwerkelijke klus


  • je bent een echte netwerker en relatiemanagement is een automatisme voor je.


  • je hebt een ‘aanpak’ mentaliteit, die past bij het DNA van de stad.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten