Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider uitvoering motie asielzoekers (zzp)

Geplaatst 9 okt. 2023
Project ID: YIS 9140725
Plaats
Assen, Hybride
Uren
18 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 23 okt. 2023
Einde: 27 mei 2024
Tarief
70 - 84 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 okt. 2023 17:00

Startdatum: 23-10-2023

Duur: 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging. 

Inzet: 16-20 uur per week

Inschaling: Schaal 11 CAO Gemeenten (senior)

Richtlijntarief: € 84,00 excl btw


Opdracht:

Tijdens de raadsvergadering op 20 juli 2023 is de motie ‘asielzoekers: snellere start, sterkere toekomst’ aangenomen. In de motie vraagt de raad aan het college om kaders uit te werken en een pilot te starten die gericht is op snelle en duurzame deelname aan de arbeidsmarkt van mensen die grote kans maken op een verblijfsvergunning en woonachtig zijn in onze lokale opvanglocaties. Wanneer asielzoekers eerder deelnemen aan de arbeidsmarkt, hebben ze een zinvolle dagbesteding, structuur, afleiding en is er minder kans op psychische problemen. Ze leren de taal sneller en kunnen gemakkelijker integreren. Dit vergroot de kans op een goede start in onze samenleving. 

Wij zoeken een projectleider die de pilot gaat vormgeven en (mede) uitvoeren!

Deze projectleider zal nauw samenwerken met het projectteam nieuwkomers van de gemeente Assen, dat zich richt op het faciliteren van opvang en een goede start van alle nieuwkomers in de gemeente. 


Wij vragen:

Iemand die de kaders van een pilot om asielzoekers sneller aan het werk te helpen uit gaat werken. Dit in samenwerking met betrokken partijen zoals COA, Werkplein Drentsche Aa, lokale bedrijven en werkgevers. Hierin moeten de opgedane ervaringen van andere gemeenten (Almere en Doetinchem o.a.), evenals de ervaringen van de tijdelijke gemeentelijke opvanglocatie aan de Graswijk, die van andere pilots, zoals bij het UMCG en de ervaringen van de gemeentelijke opvang voor Oekraïners worden meegenomen.

De in Nederland geldende wet- en regelgeving voor asielzoekers is bepalend voor het moment waarop asielzoekers kunnen starten met werk en de periode die ze mogen werken. Bij het uitwerken van de kaders voor de pilot moet expliciet worden beschreven hoe hier in de pilot op creatieve wijze mee om kan worden gegaan.

Ook moet onderzocht worden of het inzetten van ‘taal op de werkvloer’ en cultuurcoaches die als verbindingsofficier werken tussen werkgever en werknemer, van meerwaarde is.

Het idee is om klein maar snel te beginnen, zodat de eerste resultaten van onze eigen pilot meegenomen kunnen worden bij het de verdere uitwerking.  We hebben op de Graswijk ervaren dat zelf werkgevers en uitzendbureaus benaderen om de koppeling te maken met de asielzoeker, tot resultaten leidt..

Voor deze opdracht zoeken wij iemand die met enthousiasme, creativiteit en positiviteit de kaders van de pilot uitwerkt, , in beeld brengt wat er nodig is qua capaciteit en kunde voor de uitwerking en die e.e.a. gaat implementeren. Uiteraard neem je hierbij de wethouder en het college mee in de voortgang en informeer je de gemeenteraad hier over. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen beschik je over kennis van de wet- en regelgeving rondom arbeidsdeelname van asielzoekers en ken je het speelveld en de betrokken instanties. Je beschikt idealiter over een lokaal en regionaal netwerk om snel te kunnen schakelen met samenwerkingspartners. Je beschikt tot slot over doorzettingsvermogen en organisatiekracht. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten