Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider trainees statushouders (zzp)

Geplaatst 27 okt. 2022
Project ID: YIS 9122887
Plaats
Leeuwarden, Friesland
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 jan. 2023
Einde: 30 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 nov. 2022 12:00

Uren: start op 32 uur per week. Later 16 uur per week.

Duur: opdracht loopt in eerste instantie van 1-1-2023 t/m 30-12-2023 met optie tot verlenging van max. 1 jaar.

Schaal: 11

VOG: Deze functie kent een VOG plicht.

 

De provincie wil met het traineeship voor statushouders haar voorbeeldrol vervullen in het creëren van maatschappelijke meerwaarde. De organisatie creëert hierdoor ook meer zichtbaarheid als werkgever voor overige doelgroepen op de krappe arbeidsmarkt, Dit draagt bij aan de missie van de provinciale organisatie: met elkaar werken aan een mooi en sterk Fryslân. 

 

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het uitwerken van de verschillende fases en onderdelen van het traineeship in een projectplan. De opdrachtgever voor het traineeship is het hoofd van de afdeling HR. De projectleider werkt samen met de HR Businesspartners, team Opleiding en Training, Recruitment, het (pool)management van de organisatie en met de communicatieadviseurs. Verantwoordelijkheid voor de plaatsing van trainees op opdrachten ligt bij het poolmanagement.

 

Het streven is dat de startdatum van het traineeprogramma ligt in het eerste kwartaal van 2023. De looptijd van het traineeship is ongeveer 2 jaar, waarbij het eerste half jaar in het teken staat van taal, cultuur en aanpassing. Dit moet verder worden uitgewerkt in een plan, met in elk geval de volgende opdrachten:

- De inventarisatie van mogelijke opdrachten voor de trainees in de organisatie, passend bij hun opleiding en achtergrond, bijdragend aan de doelen van de provincie en aan de persoonlijke ontwikkeling van de trainees;

- De aanpak van werving en selectie van trainees, rekening houdend met de inhoudelijke en persoonlijke kenmerken die nodig zijn in de organisatie en met de diversiteit van de doelgroep;

- Het opzetten van een programma dat de trainees helpt zich te ontwikkelen tot zelfstandige ambtenaren. Daarin dient ook aandacht te zijn voor een goede introductieperiode, cultuurverschillen en taalbarrières;

- De structurele persoonlijke begeleiding voor de trainees gedurende het hele traineeship, met een voorstel voor hun plaatsing in de provinciale organisatie.

Wij zijn op zoek naar een projectleider met een voorbeeldrol binnen en buiten de organisatie. Een inspirerende motivator die mensen verbindt en verschillen overbrugt. De projectleider heeft aantoonbare ervaring met de doelgroep, werving- en selectieprocessen en persoonlijke ontwikkeling. Het kunnen omgaan met en benutten van culturele verschillen is noodzakelijk en je eventuele ervaring vanuit vergelijkbare overheidsorganisaties met een vergelijkbaar traineeship dient daarbij als inspiratiebron. 

Verder heb je:

-         Minimaal HBO/WO werk- en denkniveau.

-         Ervaring met projectmatig werken in een opgavegestuurde organisatie.

 

Werken voor de provincie betekent werken in een inspirerende werkomgeving met enthousiaste collega’s. Je komt te werken onder directe aansturing van het afdelingshoofd HR. Je rapporteert aan een stuurgroep dat is samengesteld uit verschillende disciplines, waaronder HR en Communicatie. Er is daarnaast bij de provincie Fryslân veel ruimte voor je eigen inbreng, kennis en expertise, met veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

 

Het betreft hier een projectmatige aanpak, waarbij we vooreerst uitgaan van 32 uur per week en na verloop van tijd naar 16 uur per week.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten