Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider Tiny Houses

Geplaatst 15 okt. 2021
Project ID: YIS 9102846
Plaats
Zwijndrecht
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 nov. 2021
Einde: 1 mei 2022
Tarief
70 - 90 €/uur

Sollicitatie deadline: 27-10 11:00

Aantal uur: 8 uur per week voor ongeveer 3 maanden, dit kan eventueel verlengd worden mocht de business case nog niet afgerond zijn

Start: z.s.m

 

Projectleider Tiny houses

Jij wordt enthousiast van ruimtelijke projecten en creatieve oplossingen. Je hebt ervaring met projectmatig werken. Jij bent in staat belangen en wensen samen te brengen en bent je hierbij bewust van de politieke omgeving waarin je werkt.

 

Waar kom je te werken?

Organisatie

Je komt te werken bij de gemeente Zwijndrecht, waar gewerkt wordt aan de ambities uit het raadsprogramma 'Krachtig Zwijndrecht'. Samen met partners en inwoners werken we aan het versterken van onze bevolkingssamenstelling en het aantrekkelijk houden van de leefomgeving.

Onze organisatie is in ontwikkeling. We geloven dat de rol van de overheid verandert en stimuleren daarom de samenwerking met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners bij de uitvoering van ons werk. We gaan uit van de kracht van de samenleving bij het beantwoorden van maatschappelijke vraagstukken. 

 

De afdeling

De zoektocht naar een locatie voor tiny houses wordt opgepakt vanuit de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. De werkzaamheden van deze afdeling beslaan de volle breedte van het ruimtelijk domein. De afdeling is verantwoordelijk voor zowel (strategische) beleidsontwikkeling als voor een deel van de uitvoering daarvan. De afdeling bestaat uit twee teams: Ruimtelijke Ordening en Beleid & Accounts.

 

Wat ga je doen?

Het project

De gemeenteraad van Zwijndrecht wil plek vinden voor tien tiny houses in Zwijndrecht, als pilot voor een meer zelfvoorzienende, circulaire en modulaire vorm van bouwen en wonen in Zwijndrecht. Daarbij komt vanuit bewoners en initiatiefnemers steeds meer vraag naar de mogelijkheden. Vorig jaar zijn door de gemeente beleidskaders vastgesteld die beschrijven binnen welke kaders de ontwikkeling van tiny houses mogelijk wordt gemaakt. Daarnaast is een eerste stedenbouwkundige verkenning uitgevoerd naar locaties.  

 

Wat ga jij bij ons doen?

De eerste stedenbouwkundige verkenning naar locaties vraagt om een vervolg. We zijn op zoek naar een match tussen een initiatief en een locatie (waarbij de grond niet altijd van de gemeente is). Daarbij speelt de ruimtelijke en planologische inpassing een rol, maar ook het verkennen of een haalbare businesscase tot de mogelijkheid behoort op deze locatie. Het eindresultaat is dan ook een vastgestelde haalbare businesscase op een locatie of de conclusie dat geen enkele locatie haalbaar is.

 

Wat bieden we jou?

We bieden jou een opdracht voor 3 maanden, voor 8 uur in de week. Dit kan verlengd worden.

 

Wat neem je mee?

·       Minimaal één jaar recente relevante werkervaring als projectleider in een gemeentelijke of regionale organisatie;

·       Minimaal HBO werk- en denkniveau;

·       Uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling én schriftelijk);

·       Ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;

·       Bouwkundige kennis is een pré.

 

Om deze functie goed te kunnen vervullen, wordt van je verwacht dat je besluitvaardig en communicatief vaardig bent. Je bent proactief, zoekt verbinding en hebt oog voor de belangen van verschillende partijen. Daarnaast ben je een kei in plannen en organiseren en ben je politiek-bestuurlijk sensitief.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten