Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider statushouders (zzp)

Geplaatst 29 feb. 2024
Project ID: YIS 9151302
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 18 mrt. 2024
Einde: 31 aug. 2024
Tarief
75 - 97 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 7 mrt. 2024 13:00

Start is 18 maart

Einddatum is 31 augustus

Schaal 10a

16 uur per week

Tarief is van 75 tot 90 euro. CV moet passend zijn bij het tarief.


Binnen het cluster Wonen van het team Wonen en Leven van de gemeente Venlo zijn we op zoek naar een tijdelijke projectleider statushouders.

Achtergrond opdracht

Venlo loopt achter met de taakstelling van de statushouders. De corporaties hebben hierin een belangrijke rol, zij hebben de gemeente gevraagd om een tijdelijke projectleider aan te stellen die de coördinatie van deze taakstelling op zich neemt en een stuk versnelling kan realiseren. 

Daarbij is een aantal oplossingsrichtingen in beeld gebracht:

Oplossingsrichtingen: nog verder uit te werken, tijdelijk

-   Hernieuwd gesprek met corporaties (die gemeente herhaaldelijk hebben gevraagd om projectleider aan te wijzen, waartoe college nu heeft besloten)

-   De flexlocatie in Horst aan de Maas biedt (mogelijk) ruimte om binnen Venlo zaken op te lossen: kan wat betekenen in het ontlasten van de opvangcapaciteit van het COA, maar perspectief op doorstroom naar reguliere bewoning is belangrijk. 

-   Locatie voor flexwoningen beschikbaar stellen aan corporaties. 

-   100% toewijzing aan statushouders is een ultiem, maar effectief middel met alle bijkomstigheden van dien.

Oplossingsrichtingen, nog verder uit te werken, regulier/structureel

-   Datagestuurd werken met corporaties: inzicht in aantallen mutaties, toewijzingspercentages doelgroepen, de gevolgen van herstructurering (sloop-nieuwbouw), afwijkingsruimte passend toewijzen, programmering van nieuwbouw (meer doorstroming in sociale huur). 

-   Het vraagstuk hoe we mutaties aan de gang krijgen is dus echt een landelijk probleem: bespreken op de Limburgse regietafel en is ook geschikt voor de nieuwe Woontafel met de corporaties op basis van de data.

-   Kamerbewoning uitwerken gezien de samenstelling van de populatie voor deze alleenstaanden, alleengaanden en als kleinschalige opvang voor AMV’ers. 

-   Groepswoning AMV’ers (initiatief Hilzijn).  

-   Bijdrage in frictieleegstand voor de huisvesting van jonge statushouders (label A woningen). 

-   Inzet hervestigers missie in 2024: deze hebben wel vaak een samenstelling die past bij een eengezinswoning. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten