Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider Sociaal Domein (zzp)

Geplaatst 24 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130824
Plaats
Ouderkerk aan de Amstel, Noord-Holland
Uren
10 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 3 apr. 2023
Einde: 3 okt. 2023
Tarief
0 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 29 mrt. 2023 14:00
  1. Start en einddatum: startdatum z.s.m., 5 maanden tot oplevering advies

  2. Optie tot verlenging: nee

  3. Functieschaal: 11

  4. Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Ben jij een echte verbinder met een hart voor sport, gezondheid en de sociale basis? En kun jij gemakkelijk verschillende beleidsdomeinen, projecten en partijen samenbrengen om te komen tot een integrale aanpak? Dan is dit project echt voor jou! We zoeken een projectleider Brede SPUK met als opdracht in samenwerking met o.a. zorg, welzijn, sport en cultuur een plan van aanpak preventie neer te leggen met als stip op de horizon; ‘een gezonde generatie in 2040’.

Als projectleider sta je aan de lat om een integraal plan van aanpak preventie op te stellen binnen het sociaal domein in Ouder-Amstel (en in relatie met de regio Amstelland). Dit plan van aanpak moet voor 1 oktober 2023 bij het ministerie worden ingediend. Je vormt inhoudelijke en financiële samenhang tussen verschillende beleidsterreinen, zoals sport, cultuur, gezondheid, welzijn, zorg en de sociale basis. En je legt de verbinding met de doelstellingen uit het Integraal Zorgakkoord (IZA) en de daarbij behorende preventie infrastructuur. Dit doe je in samenwerking met uitvoeringsorganisaties, zoals de GGD, huisartsen, en maatschappelijke organisaties om relevante informatie op te halen uit het werkveld.

                    

Over de gemeente Ouder-Amstel

Gemeente Ouder-Amstel is een ambitieuze gemeente naast Amsterdam. Het bestaat uit de dorpen Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel en het buitengebied met het buurtschap Waver. Als gemeente Ouder-Amstel streven we ernaar dat het beeld dat inwoners, organisaties en partners van ons hebben klopt met waar we voor staan en wat we beloven. We staan voor onze kernwaarden, die inwoners en de ambtelijke organisatie samen hebben bepaald: verbindend, uniek en divers. Dit betekent dat we aandacht hebben voor wat er leeft en speelt in de binnen- en buitenwereld en beloftes waarmaken.

Ouder-Amstel is een gemeente die samenwerken hoog in het vaandel heeft staan. Dat doen we dan ook op allerlei manieren en met verschillende doelgroepen, zoals ondernemers, inwoners, buurgemeenten en de veiligheidsregio. Ouder-Amstel maakt tevens onderdeel uit van een regionaal samenwerkingsverband zorg en welzijn waaraan de Amstellandgemeenten, zorgverzekeraar en regionale zorg en welzijnspartijen deelnemen. Hier worden domein overstijgende thema’s besproken zoals preventie, GGZ en ouderenzorg.

GALA en Brede SPUK

Om de zorgkosten betaalbaar te houden, geeft het kabinet aan dat het nodig is om veranderingen door te voeren. Om dit te kunnen realiseren in de samenleving wil het kabinet gezondheid verankeren in alle beleidsterreinen. Om deze reden zijn er samen met landelijke partners twee akkoorden ontwikkeld:

1) het Integraal Zorgakkoord (IZA),

2) het Gezond en Actief Leven akkoord (GALA).

Het ministerie VWS stelt voor de uitvoering van deze twee akkoorden middelen beschikbaar aan de gemeenten. De middelen worden verstrekt op drie hoofdthema’s, te weten sport, gezondheid en de sociale basis. De middelen worden uitgekeerd via een Specifieke Uitkering (SPUK), die in twee fases aangevraagd dient te worden:

-          Aanvraag: indienen tot 31 maart 2023 (de gemeente dient deze zelf in).

-          Plan van aanpak: opstellen van een integraal plan van aanpak. Indienen bij het ministerie VWS/VNG voor 1 oktober. Definitieve versie met akkoord VSG/VNG voor 1 november indienen.


Wat zoeken wij in jou

De gemeente Ouder-Amstel is een kleine en dynamische gemeente met grote ambities en wij zoeken dan ook een projectleider die zich thuis voelt in deze beweging, die kansen ziet en hiernaar handelt.

Daarnaast zien we graag dat je meebrengt:

-          HBO/WO werk- en denkniveau;

-          Minimaal 3 jaar werkervaring;

-          Kennis van de openbare gezondheidszorg en het sociaal domein;

-          Netwerken gaat je gemakkelijk af, je overziet het speelveld en kan verschillende belangen goed tegen elkaar afwegen;

-          Je bent analytisch en kan landelijke ontwikkelingen vertalen naar het gemeentelijke niveau;

-          Je neemt initiatief en kan losse projecten en programma’s samenbrengen;

-          Je bent zelfstandig en beschikt over goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten