Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Ruimtelijke Projecten

Geplaatst 29 jun. 2021
Project ID: YIS 9097747
Plaats
Gorinchem
Duur
3 maanden
(29 jun. 2021 - 1 okt. 2021)
Uren/week
16 hrs/week
Tarief
Unknown

Locatie: Gorinchem

Sollicitatie deadline: 05-7 om 14:00 uur


Functieomschrijving:

Als projectleider ruimtelijke projecten ben je integraal verantwoordelijk voor vaak complexe integrale projecten in de stedelijke ontwikkeling van Gorinchem. Vanaf de initiatieffase tot en met de realisatie en de overdracht aan de beheerorganisatie leid je het project. Hiervoor werk je samen met collega’s van binnen en buiten het team en met partners in de stad zoals ontwikkelaars, Poort6, Rijkswaterstaat etc. Onderdeel van de functie van projectleider is ook het onderhandelen met ontwikkelaars en het voorbereiden van bestuurlijke besluitvorming (College en gemeenteraad).


Vaak zal het gaan om woningbouwprojecten (sloop nieuwbouw of inbreiding), maar het kan ook gaan om een transformatie, een infraproject, een school of een duurzaamheidsproject. De komende jaren gaat Gorinchem flink investeren, dus er komen veel projecten los. De verdeling van die projecten gebeurt in overleg tussen de verschillende projectleiders, de teammanager en de opgavemanager stedelijke ontwikkeling.


Tenslotte willen we in het kader van de organisatieontwikkeling een slag maken in het verbeteren van projectmatig werken. Van de projectleiders verwachten we hierbij een belangrijke bijdrage.


De vacature Projectleider ruimtelijke projecten is vacant in het team Stadsontwikkeling. Dit team is verantwoordelijk voor al het beleid in de fysieke leefomgeving. We werken zowel binnen het team als daarbuiten integraal samen met relevante disciplines. Steeds met één been in de organisatie en één been in de samenleving. De komende jaren gaan we verder aan de slag met een aantal herontwikkelingslocaties. Het team heeft dan ook veel ambitie en energie om van Gorinchem een nóg leukere stad te maken om in te wonen, werken en verblijven


Functie-eisen

We zoeken een kandidaat met HBO+ werk- en denkniveau die aantoonbare ervaring heeft binnen het projectmanagement in gebiedsontwikkeling en in het bijzonder met actieve vormen van inwonersparticipatie.

Een communicatief vaardige projectleider met werkervaring met bestuurlijke advisering in een politieke context binnen de gemeentelijke overheid. De beoogde kandidaat is stressbestendig, flexibel in denken, samenwerkingsgericht en verbindt diverse partijen zowel intern als extern.Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten