Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Relaties & Scheidingen (zzp)

Geplaatst 19 jan. 2022
Project ID: YIS 9107973
Plaats
Maasland
Uren
8 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 21 feb. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 25-1 13:00

Startdatum (gewenst)? Medio februari, Startdatum (uiterlijk)? 1 maart 2022

Duur? 6 - 12 maanden.

Min/max aantal uur per week? Minimaal 8 uur per week, maximaal 16 uur per week. Er is ruimte om meer uren te maken in de week zodat het project sneller afgerond kan worden. De verwachting is echter dat het in de praktijk niet mogelijk zal zijn, omdat de projectleider afhankelijk is van input vanuit verschillende betrokken partijen.

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee. Er is wel een terugkerend wekelijks overleg dat steeds op een andere dag in de week plaatsvindt. Enige flexibiliteit hierin is gewenst. 

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja.

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? Senioriteit is nodig, daarom tenminste 5 jaar soortgelijke ervaring gewenst.

Standplaats: Maasland

Must have's

·        Hbo werk- en denkniveau

·        Je hebt ervaring als projectleider van vergelijkbare projecten waarbij je met verschillende partijen (en belangen) hebt samengewerkt

·        Je hebt kennis en ervaring binnen het sociaal domein waarbij de focus ligt op het speelveld gezin/familiaire verbanden. Kennis van relaties & scheidingen is een pre

·        Je bent volwaardig gesprekspartner, kunt schakelen op verschillende niveaus en weet dit te vertalen naar concrete resultaten die je vastlegt in een rapportage

·    Je kunt vanuit de transformatiegedachte werken. Een positieve beweging maken. Preventief door een bril heen kunnen kijken.

·    Je moet verbindend kunnen zijn, het is sturen zonder macht. Vanuit de projectgroep is een projectvoorstel gekomen. Hierin staan de doelen en is het tijdspad opgenomen. Hoe kun jij dat omzetten naar een projectplan voor jezelf en rol je het uit? Je kunt een doorkijkgeven hoe dit op de lange termijn mogelijk is. Het wegzetten van het project, implementatie, opvolging en het concreet maken en krijgen van de doelen.

Hieronder vallen onder andere het opzetten van een scheidingsloket en met andere platformen binnen de organisatie campagnes opzetten.

·        Wie ben jij? Jij bent enthousiast, neemt initiatief en houdt de drive goed in het project. Jij weet hoe je overzicht moet houden en overziet wat de consequenties zijn van het handelen op de langere termijn. Je bent politiek sensitief en sociaal. Je kunt goed communiceren, weet wie je op welk moment moet aanhaken en verzint creatieve oplossingen bij uitdagingen.

 

Functieomschrijving

Ben jij klaar om een werkgroep van betrokken partners te coördineren? Wil jij met jouw ervaring als projectleider bouwen aan een positief opvoed- en opgroeiklimaat, zodat kinderen gezond, fijn en veilig kunnen opgroeien de kinderen in de Hoeksche Waard? Lees dan snel verder!

 Binnen het programma It takes a village to raise a child (ITAV) heb je de rol van projectleider voor de ‘werkgroep relaties & scheidingen’. In jouw rol ben je verantwoordelijk voor de implementatie van de projectresultaten zoals beschreven in het implementatieplan ITAV Relaties & Scheidingen. Het implementatieplan stel je zelf op naar aanleiding van het projectvoorstel dat is opgesteld voor een samenhangend aanbod op het terrein van relaties & scheidingen in de Hoeksche Waard. Er zijn vier vastgestelde projectresultaten:  een digitaal informatiepunt voor alle vraagstukken over relaties en scheidingen voor inwoners en professionals, een preventief aanbod voor relatievaardigheden voor (aanstaande)ouders, een extra ondersteuningsaanbod voor 12 tot 18-jarigen en een aanbod ter reductie van woon- en financiële stress bij echtscheiding. Het project heeft raakvlakken met diverse andere ontwikkelingen binnen en buiten het ITAV-programma. De werkgroep Relaties & Scheidingen bestaat uit professionals van zorg- en welzijnspartijen, private aanbieders en de gemeente. Vanuit jouw organisatie sluit je aan bij het programmateam ITAV dat organisatie overstijgend werkt.

 

Taken & verantwoordelijkheden

·        Als projectleider ben je op de hoogte van de ontwikkelingen en weet hier gebruik van te maken.

·        Je onderhoudt contacten met professionals van zorg -en welzijnspartijen, private aanbieders en de gemeente.

·        Je stimuleert de verbinding, samenhang en samenwerking. Ook ben je lid van het programmateam van It takes a village to raise a child, waarin je met projectleiders van de andere projecten samenwerkt. 

·        Je vertaalt het projectvoorstel in een concreet implementatieplan en start de implementatie met het organiseren van bijeenkomsten voor de werkgroep, inwoners en derden

·        Je implementeert samen met collega’s en betrokken inwoners de beschreven projectresultaten volgens de aanpak uit jullie implementatieplan;

·        Je zet een digitaal informatie – en adviespunt op zodat inwoners en professionals de juiste informatie kunnen vinden over relaties en scheidingen dat een basis vormt voor de rest van de projectresultaten

·        Je focust je op de preventieve kant van relaties & scheidingen zonder de integraliteit uit het oog te verliezen

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

 

 

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten