Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider / regisseur ingenieursbureau (zzp)

Geplaatst 26 sep. 2023
Project ID: YIS 9140136
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 okt. 2023 17:00

Start: z.s.m., voor minimaal 6 maanden met kans op verlenging

Opdracht voor 36u p/w

Schaal 11 Cao Gemeenten  

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Herhaalde oproep: Helaas zijn de kandidaten die voor deze positie zijn gesproken, afgewezen (enerzijds te junior en anderzijds onvoldoende civieltechnische kennis). Daarom wordt het project wederom uitgezet. Projecten die geregisseerd worden door deze persoon komen met name vanuit wegonderhoud. We zoeken iemand die een kartrekkersrol kan bekleden en het regisseurschap plus bijkomende processen (verder) kan implementeren in het team.



Een projectleider binnen gemeente Helmond is meer dan een Projectleider alleen. Naast technische, inhoudelijke betrokkenheid bij uiteenlopende civiel- en cultuurtechnische projecten ben je ook omgevingsbewust. Je bent een inspirerende leider die werkt vanuit verbinding en het gezicht is gericht naar externe samenwerkingspartners.  


Projectleider / Regisseur Ingenieursbureau      


De uitdaging 

In deze rol ben je werkzaam als regisseur van projecten binnen de openbare ruimte van de Gemeente Helmond. Dit zijn projecten van diverse aard; van grote civiele, technische werken tot wegenbouw, riolering en onderhoud (renovaties, herinrichtingen en reconstructies). Doordat het werken op regie vraagt om heldere, integrale en afgebakende projectopdrachten ben je ook een interne adviseur van het proces hoe te werken op basis van regie. Dit betekent dat je kunt sturen op het proces van regisseurschap en affiniteit hebt met contractmanagement.  


Als regisseur ga je met externe partners de voorbereiding en de realisatie van plannen in de civiel- en cultuurtechniek in de breedste zin van het woord voorbereiden en uitvoeren. Dit betreft integrale planvoorbereiding, uitwerking en oplevering. Maar ook vraagt contractmanagment aandacht in deze opdracht. De opdrachten die je extern uitzet dienen conform de Helmondse processen opgepakt te worden, rekening houden met inkoopproces, handboek Ingenieursbureau, etc. Dit zorgt ervoor dat indien de werken weer worden overgedragen aan onze interne opdrachtgevers deze op de gebruikelijke wijze kunnen worden beheerd.   


Dit is wat je concreet gaat doen als projectleider bij de Gemeente Helmond:


  • Je bent betrokken bij het opstellen van projectopdrachten/projectplannen en adviseur in deze fase van het project; 

  • Je bouwt als regisseur mee aan het proces om het team mede te ontwikkelen naar regieopdrachten; 

  • Het aansturen en regie voeren op de extern uitgezette opdrachten (extern projectteam) bestaande uit medewerkers van externe partijen en opdrachtnemers; 

  • Je neemt een rol aan van contractmanager als opsteller, uitvrager en stuurder van contracten die gewenst zijn voor een regieopdracht in samenwerking met team inkoop; 

  • Je legt (tussentijdse) verantwoording af aan de interne opdrachtgever; 

  • Het managen en sturen op diverse civiel- en cultuurtechnische projecten, vanaf de voorbereidingsfase/ schetsontwerpfase tot en met de oplevering; 

  • Deskundige op het gebied van (ontwerp)techniek, materialenkennis, kosten van gebruikte materialen en aanlegkosten; 

  • Organiseren en uitvoeren van aanbestedingen volgens de richtlijnen van de Gemeente Helmond; 

  • Stuurt directie aan over de werken die worden uitgevoerd. 



De afdeling 

De afdeling Inrichting en Beheer Openbare Ruimte (IBOR) bestaat uit twee teams, Asset & Beleid (AB) en Ingenieursbureau (IB). Jouw basis is het team IB, bestaande uit ongeveer 40 collega’s. Het team bestaat uit onder andere projectmanagers, werkvoorbereiders, toezichthouders, technisch adviseurs en ondersteuners. Doordat de opdrachten extern worden uitgezet maak je beperkt gebruik van de medewerkers van ingenieursbureau.   De sfeer binnen het team is goed, er wordt met veel plezier gewerkt vanuit vakmanschap en het team weet van aanpakken. Samen wordt gewerkt aan een koersplan, de afdeling wordt verder ontwikkeld, gemoderniseerd en er wordt toegewerkt naar een optimaal efficiënte werkwijze. Dit biedt voor jou als Projectleider de mogelijkheid voor nieuwe initiatieven en ontwikkeling. 

 

De ideale kandidaat

De ideale kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding richting civiele techniek, eventueel aangevuld met relevante werkervaring. Of aantoonbare werkervaring op HBO niveau.  Voor deze positie zoeken wij een kandidaat die zich herkent in de volgende kenmerken: 

  • Een inspirerende, verbindende leider met overwicht; 

  • Inzicht en ervaring (materiekennis) ter zake bestekken, bestektekeningen, en calculatie-werkzaamheden; 

  • Kennis en ervaring van RAW-systematiek, microstation, UAV en ARW; 

  • Resultaatgerichtheid, klantgerichtheid en sterk in plannen en organiseren; 

  • Onderhandelings- en besluitvaardig; 

  • Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen je vakgebied. 



Over gemeente Helmond

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. We focussen ons meer en meer op onze doelen en veel minder op regels en systemen. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen, innovatie en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten