Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider realisatie Veenweidepilots natuur en verdienvermogen - 20 u/wk (zzp)

Geplaatst 1 jun. 2023
Project ID: YIS 9134445
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
20 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 19 jun. 2023
Einde: 1 mei 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 jun. 2023 12:00

Startdatum inzet: 19-6-2023

Duur: opdracht is tot 1-5-2024

Uren: 20 uur per week

Schaal: 11

Ben jij thuis in de wereld van innovatie en financieringsstromen? En wil je graag meewerken aan het opzetten van een innovatieboerderij? Dan zoeken we jou!

Inhoud van de functie

Wij zoeken een stevige projectleider die weet te verbinden, economische kennis en/of affiniteit heeft en goed kan netwerken. Je werkt toe naar een ideale organisatie voor innovatiepilots waar enerzijds gestuurd kan worden op inhoud en resultaat maar vooral ook ruimte is voor innovatie en onderzoek.

Binnen het Veenweideprogramma is de afgelopen tijd gewerkt aan een structuur om innovatie op het gebied van verdienvermogen voor de landbouw op te schalen. Onderzoek, innovatie en kennisdelen zijn de belangrijkste doelen. Er zijn plannen voor een innovatieboerderij waar technische, wetenschappelijke en sociaaleconomische vraagstukken die relevant zijn voor het Veenweidelandschap én bedrijf van de toekomst aan bod komt. Ook wordt onderzocht hoe collectieve modellen innovatie en groei kunnen bevorderen. In dit kader is in samenwerking met een coalitie van onderzoeks- en onderwijsinstellingen, natuurorganisaties en bedrijven een aanvraag bij het groeifonds gedaan en deze is toegekend. Vanaf 2024 kunnen we aan de slag met de uitvoering. In de komende fase kan alvast de governance en financiering van de plannen verder worden ontwikkeld en voorzover mogelijk opgestart.

Inhoudelijke afstemming is er met de collega’s van het innovatieteam Veenweide en met provinciale collega’s van FP&C, Concerncontrol en Bestuurszaken. Verder werk je nauw samen met de partners van de Coalitie NL2120, dit is een samenwerkingsverband van kennis- en onderwijsinstellingen, bedrijven, natuurorganisaties en overheden. Het Veenweideprogramma 2021-2030 is onderdeel van de coalitie en wordt door de provincie Fryslân vertegenwoordigd in de coalitie en de stuurgroep. We zijn de locatie voor één van twee investeringspilots. Als investeringspilot hebben we een innovatiebedrijf waar nature-based solutions hand in hand gaan met nieuwe verdienmodellen voor de landbouw bij een hoger waterpeil. Voor dit onderdeel hebben we 12,5 miljoen euro aangevraagd.

Je wordt aangestuurd door de programmamanager Veenweide en werkt in een klein projectteam met daarin inhoudelijke kwartiermakers, een kenniscoordinator, de projectleiders voor de Hegewarren en het Goedland én de coordinator van It Nije Buorkjen. 

Wat ga je doen?

De projectleider is verantwoordelijk voor de realisatie van de groeifondspilots, met name qua financieringsstromen en governance. De inhoudelijke plannen worden hoofdzakelijk uitgewerkt door de kwartiermakers i.s.m. het veenweideprogramma en coalitie NL2120. Jij zorgt voor de financiele stromen richting het ministerie, waaronder aanvragen en verantwoording. Daarnaast:

-      Draag je zorg voor een goede afstemming tussen de kwartiermakers en het Veenweideprogramma, waaronder het Innovatieteam en het beheer in de Hegewarren;

-      Faciliteer je de oprichting van Veenweide Innovatie Centrum Fryslân (VIC), denkt hier creatief in mee en zorgt voor de ‘blauwe’ kant en de rechtmatigheid;

-      Coördineer je de bestuurlijke besluitvorming (PF, WF, Gemeente en BOF)

-      Coördineer je de financiële lijnen, in samenwerking met de kwartiermakers en interne contactpersonen;

-      Bewaak je de rechtmatigheid;

-      Onderhoud je samen met de kenniscoordinator het contact met coalitie NL2120;

-      Ondersteun je de provinciale vertegenwoordiger in de Stuurgroep NL2120;

-      Help je mee met de organisatie evaluatie en startbijeenkomst.



Wij zoeken een projectleider die toe gaat werken naar een ideale organisatie voor de innovatiepilots. Je hebt ruime ervaring met complexe programma’s of projecten, waarbij vele partijen betrokken zijn, waaronder ondernemers en overheidspartijen. Daarnaast heb je:

-      Minimaal HBO denk- en werkniveau;

-      Kennis over en affiniteit met de agrarische en/of ecologische sector;

-      Kennis over en affiniteit met het stimuleren van innovatie en onderzoek;

-      Kennis van financierings- en subsidiestromen;

-      Ruime kennis over en ervaring met het werken in een publiek-bestuurlijke omgeving, lokaal en provinciaal; 

-      Goede communicatievaardigheden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten